![]() |
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
|
Toolbox ı kullanarak M12 DIN 933 Cıvata eklemek istiyorum montaj resmime fakat Toolbox ta böyle bir standart yok. Eklemememişler sanırım... Piyasada kullanılan çoğu standartta burada yer almıyor. Nasıl temin edebiliriz...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Nereden: İstanbul
17 mesajına 11 kez teşekkür edildi.
|
solidworks toolboxa eklemek için Nereden nasıl temin edileceğini bilmiyorum fakat mechanical desktopta toolbox içersinde olması lazım.İsterseniz machanical'da istediğiniz vidayı açıp dosyayı step olarak kaydedin ardından solidworkste açın.bu şekilde işinizi görebilirsiniz diye düşünüyorm.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Üye
341 mesajına 122 kez teşekkür edildi.
|
Alıntı:
Hiç olmadı design table ile de oluşturabilrsiniz.
|
|
|
|
|
| Kullanıcısının bu mesajına teşekkür eden üyeler: |
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
Sayim kardeş DIN933 civata iso standardında "8.8 ISO 4017" ye karşılık gelir. Fakat benim problemim DIN933 civatanın ne olduğu değil. Şöyle anlatayım size..
Katı model makine tasarlıyorum Toolbox ta çok yardımcı oluyor. 1 tane civata çizmek için 10 dakka uğraşacağıma standart numarasından direk seçip istediğim yere monte ediyorum. Şimdi bu standart toolboxta olmayınca benim için zaman kaybı oluyor. ISO da karşılığına bulup farklı kaydedip Desciption özelliklerini yeniden düzenlemem gerekiyorki 2 boyutlu montaj resmi hazırladığımda tablo eklediğimde istediğim isim gözüksün v.s. ve ne yazıkki bu civata standartdında sadece M12 kullanmıyorum bir çok farklı ölçüde 100 lerce bu civatanın montajını yapıyorum. Ben bu standardı Toolbox a eklemek istiyorum M10 - M12 -M14 v.s tüm ölçüleriyle Umarım anlatabilmişimdir... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Üye
341 mesajına 122 kez teşekkür edildi.
|
Toolbox / configure data ( yanlış hatırlamıyorsam) 'dan ıso standartlarındaki civataları farklı bir isimle kopyalayıp description girebilirsiniz.bundan sonra toolbox'dan civata çekerken sizin oluşturmuş olduğunuz standarttaki civataları seçersiniz.Yeniden çizim yapmayacaksınız , sadece standart numarası değiştireceksiniz kopyalarken.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|