PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : solidworks plane değiştirme

Musa Eren
02-03-2009, 22:15
arkadaşlar ben riğht planede parça çizdim fakat right plane olan tarafını front plane yapmak istiyorum nasıl yapılabilir

yeni çizim sayfasında gelen üç plane; right, top ve front planelerinin kordinatları değiştirilemez yani right ile frontun yerlerini değiştiremessin, right de çizdiğin birşeyi diğer blanelere tam anlamıyla geçirmek mümkünmü bilemiyorum ama çizdiğin modelin konumunu yönünü değiştirmen mümkün yardımcı planeler kullanarak mirror komutuyla nesneyi döndürebilirsin yada move/copy bodies komutuyla nesneyi hem istediğin noktaya taşır hemde eksenini döndürebilirsin komutu tek işlem yapar yani bir kullanımda bir işlem yapabilirsin mesela ilk kullanımda taşırsın ikinci kullanımda döndürürsün vs komut sanırım arayüzde bulunmuyor standartta ulaşmak için tools menüsünden costumize ye tıklayıp çıkan pencereden commands sekmesine geçerek sol tarftaki menü listesinden features i seçip ardından sağtaraftan komutu sürükleyerek arayüzde uygun gördüğün diğer menülerin arasına bırak, komutun kullanımı gayet basittir.