Orijinalini görmek için tıklayınız : wrap...
bir dairenin etrafında nasıl wrap komutunu kullanırım yani yazı yazıcam ve bu yazının dairesel olması gerekiyor...
Berna GÜL
05-29-2009, 14:59
İlk önce silindirden belli bir uzaklıkta plane oluşturun. Oluşturduğunuz plane de sketch açıp text komutu ile yazınızı yazın. Sketchten çıktıktan sonra wrap komutuna girip unsur ağacından oluşturduğunuz yazının sketchini ve ardından silindirin yüzeyini seçin.
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
Ayrıca 3 seçenek var. Emboss seçeneği yazıyı silindir üzerine kabartma şeklinde sarmanızı sağlar. Deboss seçeneği silindir üzerinde kabartmanın tam tersi yani boşaltarak yazıyı sarmanızı sağlar. Scribe seçeneği ise silindir yüzeyini bölerek yazıyı silindir üzerine sarar. Yazının yüksekliğini yada derinliğinide ayarlayabilirsiniz. Sadece scribe seçeneğinde bu aktif değildir.
Yardımcı olabilmişimdir umarım. İyi çalışmalar.
Musa Eren
05-29-2009, 15:08
Bu konu ile ilgili daha önceden hazırladığım bi video vardı.aşağıda linki var onu izleyip öğrenebilirsin..
İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.. ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
hayır bunu kastetmiyorum oradaki silinidin duz oaln kısmı yani tepesine yani oradaki silindirin çapı 50 diyelim o silindirin üst kısmına çap 30 un etrafında donecek şekilde bir yazı yazmak istiyorum
pagev_kamil
05-29-2009, 18:30
herhangi bir yüzeye wrap komutuyla yazı işleme yöntemi anlatılmıştır.
Musa Eren
05-29-2009, 18:34
aradığınız şey bu ikisinden birisi gibi mi? inşallah anlamışımdır..
Berna GÜL
05-29-2009, 21:52
Evet dediğiniz yukarıdaki gibiyse text komutunda yazı yazmadan önce yardımcı bir eğri tanımlamanız gerekir. Yazının üzerinde duracağı eğriyi çizin spline yada başka bir sketch komutu ile ve ardından text komutuna girin çizdiğiniz eğriye tıklayarak tanıtın. Sonra aynı şekilde yazacağınız yazıyı yazın. Yazdığınız metin tanımlamış olduğunuz eğri üzerinde şekil alır zaten.
nevzat42
04-20-2011, 14:29
ben küreye yazı yazmak istiyorum yazılmıyor resimli anlatım olursa çok iyi olacak hiç biryerde küre anlatımı yok
silindirik olmayan yada dalgalı bir yüzeye wrap uygulayabilen var mı?
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.