Orijinalini görmek için tıklayınız : bu parçaları hangi komutlarla tasarlarız
arkadaşlar bu bir seviye gösterge makarası içinden halat geçicek ve tankın içindeki seviyeyi başka bir parçaya iletiyor ve bu parçaları çizebilmem için hangi komutları kullanmam lazım...
Ufuk FAKI
05-23-2009, 13:06
Burada 4 ayrı barça mı var?
evet 4 ayrı parça şuan teknik resimleri çizim aşamasında bunlar ön görünüşleri sadace ama ne oldugu net anlaşılıyor sanırım...
Ufuk FAKI
05-23-2009, 14:01
Açıkçası pek anlayamadım ama sanırım dairesel kesiti olan parçalar.
parçaların hepsi dairesel daha çok rowelve komutunu kullanıcam gibime geliyor bana önce ortadaki küreden başlamayı düşünüyorum daha sonra digerleri ama yinede kafamda tam oluşturmuş değilim nereden başlayacagımı...
Ufuk FAKI
05-23-2009, 14:24
Dediğin gibi aslında ortadan başlayabilirsin.Sonra da Swept boss/base kullanırsın yandaki açık hatlar için.Tam kafamda canlanamadı parçalar ama şunu söyleyebilirim;Simetri olan parçaları mirror,linear pattern yada circular pattern ile yapabileceğinizi hatırlatırım.
sanırım bu gördüğüm kadarıyla önden görünüş 4 parça var ama kalınlıkları ve üzerinde ki faturalaın derinlikleri belirtilmemiş eyer sen bunları bu görünüşlerle çizlek istiyorsan 2 boyutlu olarak çizebilirsin bunlarıda skeclarden faydalanarak yapabilirsin
... bu parçaları çizebilmem için hangi komutları kullanmam lazım...
Ramazan kardeş, bu sorunun cevabını buradan alamazsın. Neden dersen; diyelimki sende, bende birer küp çizeceğiz. Şimdi sen basitçe bir kare çizer ve ardından extrude yaparsın, Ben de senin gibi basitce bir kare çizerim ama extrude yerine planar surface ile bir yüzey oluşturur sonrada thicken ile kalınlık veririm. Daha olmadı planar surface den sonra ofset surface yapar diğer yüzleride yine planar surface ile yada başka bir komutla oluştururum.
Gördüğün gibi sonuca ulaşmanın bir sürü yolu var. Şimdi sana burada hangi arkadaş ne desin? Bence sen SW yi öğren ;)
-
pagev_kamil
05-26-2009, 19:37
Ramazan kardeş, bu sorunun cevabını buradan alamazsın. Neden dersen; diyelimki sende, bende birer küp çizeceğiz. Şimdi sen basitçe bir kare çizer ve ardından extrude yaparsın, Ben de senin gibi basitce bir kare çizerim ama extrude yerine planar surface ile bir yüzey oluşturur sonrada thicken ile kalınlık veririm. Daha olmadı planar surface den sonra ofset surface yapar diğer yüzleride yine planar surface ile yada başka bir komutla oluştururum.
Gördüğün gibi sonuca ulaşmanın bir sürü yolu var. Şimdi sana burada hangi arkadaş ne desin? Bence sen SW yi öğren ;)
-olsun en azından nasıl çizileceği neler yapılabileceği yönünden düşünürsek fikir edinmiş olur. bence burdan alınan cevaplar acemi birinin kendini geliştirmesi için mükemmel fırsatlar...
hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar ilginizden dolayı bemin buradaki amacım dogru komutları kullanmak yani hangi komutları kullanırsam daha kısa yoldan ulaşıırım hemde parçanın görünüşleri eksik parçayı kafamda tasarlayamamıştım parçaları oluşturdum arkadaşlar sizlerle paylaşıcam...
elninoizm
05-27-2009, 15:13
hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar ilginizden dolayı bemin buradaki amacım dogru komutları kullanmak yani hangi komutları kullanırsam daha kısa yoldan ulaşıırım hemde parçanın görünüşleri eksik parçayı kafamda tasarlayamamıştım parçaları oluşturdum arkadaşlar sizlerle paylaşıcam...
bekliyeceğiz kardeşim... kolay gelsin.
arkadaşlar partları nasıl atacagım bilimyorum biraz uğraştım am bulamadım partlarını isteyen arkadaşlar varsa nasıl atacagımı da tarif etmesini isteyecem...
Berna GÜL
05-28-2009, 18:29
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
Genelde bu site kullanılıyor. Bu siteye girin dosyaları upload edip download linkini buraya ekleyebilirsiniz. Bu şekilde isteyenlerde dosyaları indirip inceleyebilirler.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.