PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3.Render yarışması oylaması

Ahmet Mikâil YAZICI
01-19-2012, 01:16
Merhaba,

Hatırlatmakta fayda var, ankette birden fazla yarışmacıya oy verebilirsiniz, bunu tek seferde yapmalısınız. Ankette oy kullanma işlemi yapıldıktan sonra geri dönüş, düzenleme ve silme işlemleri yapılmayacağından dikkatli oy kullanmanızı tavsiye ederim.

Kural: Katılımcılar kendilerine oy veremezler.

Katılımcı arkadaşlara teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

3. yarışmamız için katılımcılar ve render'ları şöyle:

Emre Tunçbilek
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]

nigdeli

wagabont/ Murat Ateş

Emre Özkan
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]ışması_Emre%20Özkan.JPG

Ahmet Mikâil Yazıcı

Emre Özdemir
01-19-2012, 09:06
Hepsi birbirinden güzel renderlar. Katılım fazla olunca oy vermek zor oluyor tabi. Nacizhane bir kaç yorum yapmak isterim.

1-Emre Tunçbilek Bey'in modeli koyduğu çevreyi ve kaplamaları çok beğendim ancak, pencereden gelen ışıkla ilgili bir sıkıntı var diye düşünüyorum. Odanın içerisindeki ışık pencereden yansıyan bir ışık gibi homojen dağılmış ama dışarıda ve pencerenin önünde yere yansıyan ışık fazla değil hatta neredeyse yok.

2-Sayın nigdeli'nin kaplamaları güzel olmuş nacak üstten verilen ışık biraz fazla olmuş ve daha iyi bir çevre seçilebilirdi. Eski tarz bir yatak odası gibi.

3-Murat Bey'in kumaşın kaplamasını çok sevdim. Bence dikiş makinasını daha uygun bir kaplamayla kaplasanız hiç çekinmeden Singer'a böyle metrolardaki reklam panolarına koyulacak bir resim gönderebilirsiniz.:)

Son iki rendera yapacak bir eleştiri bulamadım. Özellikle Ahmet Bey'in kamerayı kumaşın ortalarına doğru odaklandırıp diğer yerlerde hafif buğulanma yaptırması hoş durmuş.

Yarışmayı organize edenlere teşekkürler. Bilgisayarımdaki sıkıntı nedeniyle katılamadım. Umarım bir sonraki yarışmalarda da katılım en az bunun kadar olur..

Emre ÖZKAN
01-19-2012, 09:58
Yarışmaya ilgi gösterip, katılan arkadaşlara teşekkür ederim. Güzel çalışmalar ortaya çıkmış. Benim favorim, Ahmet kardeşimizin aldığı render. Odak noktası kullanması, çalışmaya gerçekten ayrı bir tat katmış.

Ahmet Mikâil YAZICI
01-19-2012, 11:29
Ben de senin etiket yapıştırmalarını beğendim abim, bizim evde ki makinenin üzerinden fotoğraf çekip alayım dedim ama telefon o araya girince desenin tamamını alamadı:(

Üzerinde ki diğer desenleride çektim ancak elden geçmeleri gerekiyordu, vakitte kısıtlıydı, sehpada kullandığım görselleri etiketledim. Açıyı modeli paylaştığım gün kafamda canlandırmıştım, odak noktayı verince kumaş benim de çoh hoşuma gitti ve öylece render aldım.

Benimkinin kaplaması biraz zayıf kaldı, senin çalışman ipi göğüsler diye düşünüyorum.:)

Emre ÖZKAN
01-19-2012, 11:42
Sayın niğdeli, kendi çalışmalarımız için oy kullanamıyoruz. Ahmet Bey, gereğini yaparak, kullanmış olduğunuz oyu silecektir. Bilginize.

wagabont
01-19-2012, 20:13
Merhabalar,
Emre (ÖZKAN) Bey kaplamalarınız güzel. Etkileyici ve dikkat çekci olmuş. Ahmet Bey sizin çalışmanızda başarılı olmuş kamera açısı ve odak iyi bir görünüm vermiş. Yalnız kaplamalarınız gerçek doku hissi vermiyor yada ben öyle algıladım. Emre TUNÇBİLEK ve Niğdeli arkadaşım sizinde tasarımlarınız hoş olmuş hepinizi tebrik ediyorum. benim render'a gelecek olursak 15 dk da ayarlayıp render aldığım için her türlü yorumu kabul ediyorum :) . İşlerin yoğunluğu yüzünden sabah uyanınca hemem yapıp yolladım sürenin uzatıldığından haberim yoktu o yüzden aceleye geldi.

Saygılar..

Ahmet Mikâil YAZICI
01-19-2012, 20:35
Kaplamaya vakit ayıramadım, son bir saat içinde modeli açtım ve 15 dk ya ayarlayıp sizin gibi tamamladım. Sizin çalışmanız için pek vakit ayırmadığınız belli oluyor. Araç için çok çaba harcadınız sanırım, çıtanın seviyesini yükselttiğiniz için ben sizden hep daha iyisini bekleyeceğim.

Emre TUNÇBİLEK
01-19-2012, 23:11
Güzel yorum yapanlar için teşekkürler, bende farkındayım ki pek güzel olmadı, fakat yarışma sayesinde; ortama göre resimi ayarlayabilmem kötüydü en azından bunda geliştim.
Diğer katılımcılar da güzel yapmış elinize sağlık Ama Ahmet Mikail ve Emre Özkan Abi'm çok ayrı bir hava katmışlar.
Herkese başarılar dilerim.

Ahmet Mikâil YAZICI
01-19-2012, 23:16
Makinen daha yakın planda olsaydı senin render da güzel olacaktı Emre, gördüğüm kadarıyla paslı kaplama mevcut. Yakın plan olsaydı yıpranmış bir makine olarak değerlendirilirdi. Katıldığın için sağol, adım adım daha iyisine ulaşacaksın. Eminim bundan.

Emre TUNÇBİLEK
01-19-2012, 23:27
İnşallah abim. Bu arada SolidWorks'te de paslanmışım biraz.Artık eskisi gibi birşeyler çizme hissi gelmiyor :( Başladığımı bırakmak veya silmek zorunda kalıyorum.Bundan da kurtulacağız artık.

Ümit RAMAZANOĞLU
01-20-2012, 04:39
Emre Bey(ÖZKAN) kaplamalarınız güzel ve gerçekçi olmuş tebrik ederim Ahmet beyle sizin render arasında gittim geldim Ahmet bey açıyı falan çok güzel ayarlamış Lakin annemin çeyizinden kalma hatıra bir makina var evde Emre bey aynı desenleri vermiş singer yazısınında orjinal rengi o oldugu için Emre beyden yana kullandım oyumu:)

Emre ÖZKAN
01-20-2012, 09:10
Yarışmanın düzenlenmesini önerdiğimde, ilk amacım, üyelerin, bir başlık altında, çeşitli yorumlarda bulunarak, katılımcı hale gelmeleri ve tatlı bir rekabet ortamında, yaptıkları çalışmaları sergileyerek, diğer üyeler ile diyaloglarını geliştirmesiydi. Sanırım, yarışma yavaş yavaş amacına ulaşıyor. Diğer yarışmada daha falza çalışmanın katılacağını ve yorumların da aynı oranda artacağını ümit ediyorum.

Yarışmaya katılan, yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkürler.

Ahmet Mikâil YAZICI
01-23-2012, 00:23
Aramıza yeni katılan ve oy kullanmayan mevcut üyelerimiz var. Oylarınızla sıralamayı belirleyebilirsiniz, hepinizi oy kullanmaya davet ediyorum arkadaşlar.

Emre ÖZKAN
01-24-2012, 16:36
Oylama devam etmektedir. Beğendiğiniz çalışmaya oy verip, katılımı çok bir oylama gerçekleştirebilirsiniz.

Anketi kullanabilmek için ufak bir kuralımız var. Yeri gelmişken hatırlatayım. Yeni üye olan arkadaşlarımız, üye olur olmaz, ankette oy kullanamıyorlar. Belirli bazı özellikleri, sağladıktan sonra, ankette oy kullanabilir hale gelecekler.

Ahmet Mikâil YAZICI
01-29-2012, 23:58
Oylama devam etmekte arkadaşlar.

Ahmet Mikâil YAZICI
02-01-2012, 21:28
Yarın son gün, oylama bitecek. Eşitliği bozmak isteyen yok mu? Oy kullanmak çok zor olmasa gerek arkadaşlar. :)

Emre Özdemir
02-01-2012, 21:39
Şimdi üye listesine baktım 30'ar kişilikten 194 sayfa var. Yani yaklaşık 6000 kişi içerisinden 17 katılımcı olması üzücü.

Ahmet Mikâil YAZICI
02-01-2012, 21:45
Üyeler: 5.944, Aktif Üyeler: 780

Bu veriye rağmen böyle olması gerçekten üzücü.