PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hazır tasarımlardan komut öğrenme ??

bgra05
01-17-2012, 14:42
merhaba arkadaşlar forumda yeni sayılırım inşallah konuyu doğru yere açmışımdır :) neyse benim sorum şu ; ben makine mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim.2. sınıfta Solidworks ü ders olarak aldım ayıptır söylemesi 100 ile geçtim dersten :D .Kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum ancak şöyle bir problemim var.Derslerde hocamız bize komutları öğrettikten sonra ödev olarak bize ölçüleri verilmiş perspektif görünüşlü parçalar verirdi ve bizde o parçaların aynısını solid de çizerdik fakat şimdi forumda yaptığım araştırmalarda gördüm ki hep tasarım paylaşılmış yani bana göre biraz ileri düzeyde sayılabiliecek parça örnekleri var.Örnek olarak işte "helikopter" , "hava tabancası" ,"bomba imha robotu" vs..Benim derste yaptığım en ileri düzeyde tasarım "mengene" idi ki bu, forumdaki tasarımlara göre çok basit kaçıyor.Ben bu hazır tasarımları açıp onlardan nasıl yeni birşeyler öğrenebilirim ? Adam zaten çizmiş modellemiş herşeyini yapmış.Yani ben sadece açıp bakıyorum öyle.Yalnız çizilmiş modele bakarak ne öğrenebilirim ? Umarım anlatmak istedğimi anlamışsınızdır.Yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkür ederim

burhanyurtseven
01-17-2012, 15:16
Merhaba. Öncelikle forumumuza hoş geldiniz.

Solidworks'e olan merakınız oldukça heyecan verici ve güzel. Forumumuz da bulunan üst düzeyler tarafından tasarlanıp çizilmiş parçaları bilgisayarınıza indirip incelemek, kanımca size yalnızca bir tahmin ve fikir yolu türetecektir. Nereyi, nasıl, hangi komutları kullanarak o hale getirdiğini bilmeksizin, hangi işlemi yaptığını bilmeden görmüş olduğunuz şeye bakarak içinizde uyanan heyecandan fazlasını vermeyecektir. Dolayısıyla benim size bir tavsiyem, kademe kademe giderek çizin. Örneğin forumda bulunan ücretsiz eğitim setleri pratik yapmanıza bir hayli yardımcı olacaktır. Akabinde aklınıza takılan soruları yine buraya sorabilir, bilgi edinebilirsiniz. Şimdilik benim size tavsiyem;

kademe kademe sıkılmadan çizebileceğiniz parçaları seçin ve eğitim videolarını muhakkak indirip seyredin.

Aramıza katıldığınız için teşekkürler.

DriveN
01-17-2012, 17:06
Aramıza hoşgeldin..

Arkadaş sana doğru bir yol göstermiş ancak illaki paylaşılan modellerden merak edip ısrarla öğrenmek isteyeceğin noktalar olacaktır. Bu konu o kadar zor değil modele görede değişir mesela paylaşan kişi unsur ağacında hafifletme yapmamışsa (yani fazladan detayları silmediyse) unsur ağacını sırayla inceleyerek neyi nasıl yaptığını anlayabilirsin.. Bu konuda bir örnek verecek olursam Teoman Kara isimli arkadaşın paylaştığı "bugatti veyron" modellemesi vardı orda modellemenin boyutunu düşürme adına (project curve) leri silmiş bunlar üzerinden yaptığı 3d sketch ler kalmıştı böyle bir şeyi incelersen kafan karışır. Sonuç olarak modelleri inceleyeceksen unsur ağacını sırasıyla gözlemleyebilirsin takıldığın bir noktası olursada paylaşan kişiye sorabilirsin.
Arkadaşın tavsiyesine uymalı ve dersleri muhakkak indirip izlemelisin, ben 7 senelik solid kullanıcısı olmama rağmen 2009 da o dersleri indirip izlemiştim ve bana muhteşem katkısı olmuştu ve o dersler hala arşivimin en önemli parçası..;)

bgra05
01-17-2012, 17:53
Öneriler için teşekkür ediyorum.Elimde okuldan hocamızın verdiği eğitim dvd si var.Başlangıç için kapsamlı olduğunu düşünüyorum onu baya bi incelemiştim zaten dersi gördüğüm zamanlar halada incelemeye izlemeye devam ediyorum.Ayrıca unsur ağacı kısmından yapılan işlemleri takip edebileceğimi biliyorum ama işte dediğim gibi çizilen modeller ileri düzeyde olduğu için yinede zor oluyor.Napalım artık bende çevremde gördüğüm basit şeyleri çizmeye çalışarak bu sendromdan kurtulabilirim belki diye düşünüyorum :D ondan sonrada söylediğiniz gibi eğitim videolarını izleyerek kendimi geliştirmeye çalışacağım