PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Genova Mekanizması (Malta Haçı) Montaj İlişkisi

QLusher
01-12-2012, 08:55
herkese kolay gelsin, resimdeki gibi bir sistemi çalıştırmak için nasıl bir ilişki kurmam gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim.

Emre ÖZKAN
01-12-2012, 09:07
Başlıklarınızda Türkçe kullanmaya lütfen özen gösterin. Konu başlığınızı düzenliyorum.

Ahmet KOL
01-13-2012, 10:52
Konuya cevap olarak bir çalışma yaptım ve paylaşıyorum.Umarım işinize yarar.Sanırım yapmak istediğiniz olay buydu.Dosyayı stp olarak paylaşıyorum.İçerisinde video da mevcut.ilgilenen arkadaşlar indirip inceleyebilir.

[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]ı.rar

Rar Şifresi : ahmettt

Nasıl yaptığıma gelince ; solidworks montaj komutları arasında direk olarak mu mekanizmayı calıştıracak hep bir boşluktan çıkıp diğerine girecek bir komut yok.Ancak bunun için yardımcı yollar çizilerek bu montaj gerçekleştirilebilir.Ben ise Solidworks hareket etüdü kısmından gerçekleştirdim.Eğer simülasyonda temas komutuyla birlikte doğru hareketi verirseniz istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

atahansahin
01-13-2012, 22:48
assembly yani montaj ortamında move component seçeneğine girdiğinizde sol daki seceneklerden "Physical Dynamics" seceneği(bu komut katının katıyı görmesini sağlar) ile de çalıştırabilirsiniz...