Orijinalini görmek için tıklayınız : dişliler arasındaki ilişki
arkadaslar mil dondererek kolların aşşağı yukarı cıkmasını sağlayacak dişliler arasında nasıl bir uyum yapmam lazımm.
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Ahmet Mikâil YAZICI
01-07-2012, 22:41
Mil ve karşılığındaki parçada gerçek dişler mevcut mu? Onların ikişer kenarlarınız çakışık yapmanız yeterli olacaktır.
evet gerçek diş var nasıl yapcaz??
çakısık yaptım ama gear mate yaptım zaman daha donmuyor neden acaba ?
mckayrak
01-07-2012, 23:57
bu sistemin çalışması için vida dişlerinden birinin ters olması gerekir. resimde iki vida dişi de aynı yönlü açılmış.
Ahmet Mikâil YAZICI
01-08-2012, 00:01
Modeli paylaşırsanız kontrol edeyim. Orjinalinde şöyle olması gerekir bence, tek ucu yataklanmış, diğer ucu gerekli işlevi gören bir sistem.
Montaj ismindeki dosya
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
Ahmet Mikâil YAZICI
01-08-2012, 12:05
Benim kasteddiğim parça5 üzerinde diş açılmış olmasıydı. Ne yazıkki ben orada diş göremedim. Oradada mile karşılık gelecek bir diş açılmış olsaydı yüzeyleri yada kenarları çakışık yaparak hallederdiniz. Siz bunu görsel olarak mekanik montaj ilişkilerden rak pinyon ile gerçekleştirebilirsiniz. Montaj dosyanızda da bir hata var, mill1 isimli dosyayı bulamadı, sanırım adını değiştirdiniz. Doğru temel ilişkileri verdikten sonra yatayda diş açılmş olan mil ile kolon görevi yapan mil arasında bu ilişkiyi kurabilirsiniz. Bunun için diş açılmış olmasına gerek yok. Video size yardımcı olur.
LX1bh_KFtQs
pardon o dosyayı içine koymamaısım bu sistemde diş açılmıs çakısık yaptım ama sadece mil donuyor indirip kaldırmıyor??
Ahmet Mikâil YAZICI
01-08-2012, 13:29
Dişli açılmış hali dahi olsa bir tarafı yataklamanız gerekir, diş yönü her iki taraf içinde aynı, yani bu demktir ki o mil orada yalnızca dönerken gezinti yapar, başka hiç bir fonksiyonu olmaz. Mil döndüğünde sistemi kaldırsın istiyorsanız ya bir tarafın dişlisini ters yönde açacaksınız yada yataklayıp sabit kalmasını sağlayacaksınız. Önerim mlin tek tarafını yataklamanız.
Şimdi farkettim sizde konuyu yanlış yere açmışsınız, ilk uyarınız.
milin yüzeyiyle parça5 deki vida yüzeyi çakısık olmuyor daha dogrusu her 2 yüzeyi seçtiğimde çakısık komutu aktif olmuyor??
Ahmet Mikâil YAZICI
01-08-2012, 14:33
Siz yukarıdaki anlattıklarım doğrultusunda modeli düzenlediyseniz o halini paylaşın. Tekrar bakayım.
Dosya içerisindeki montajın yeni halii [Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
birde bunu nasıl sınırlandırabilirz donmeye milin ortasındaki yere kadar donecek?
Ahmet Mikâil YAZICI
01-09-2012, 17:04
Montaj dosyanız da bu kez fazla tanımlılık var, hareket bu yüzden kısıtlanıyor. Dişli mil ve kulaklı somunları diş yüzü ile o somunun yüzeyi ile çakışık yapıp sabit kalmasını sağlamışsınız. Montajı komple yapmak gerekir çünkü hareketi kıtısıtlayan çok fazla montaj ilişkisi var. Dilerseniz size şöyle söyliyeyim, montajı baştan yapın. Bu kez hiç bir çakışıklık ilişkisi kullanmayın. yalnızca eş merkezli komutu ile montajlayın. parçalar nerde olursa olsun montajın çalıştığını göreceksiniz, yani aşağı yukarı hareket edecek. Bu noktada isterseniz çakışık olması gereken yüzeyleri çakıştırın, isterseniz dosyayı o noktada paylaşın ben yapayım. Ama dediğim gibi yalnızca eş merkezli ile yapabildiğiniz tüm ilişkileri verin, montajlayacak vaktim olsaydı bir video ile gösterirdim.
Kolay gelsin, youtube kanalımızdan montaj videolarınızı da izlemenizi tavsiye ederim, yanlış adımlarla çalıştığınızı farkedeceksiniz.
Sorunun cevabını burda verdim arkadaşım.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.