PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Solidworks araba tasarımı...

Musa Eren
02-03-2009, 18:45
Merhaba arkadaşlar, ben solidworkste araba tasarımı yapmak ve bunu geliştirmek istiyorum. Biraz araştırma yaptım. Tasarımlara baktım, ama pek birşey anladığımı söyleyemeyeceğim. Nereden başlamak gerekir, İlk önce solid olarak mı çalışmak lazım yoksa direk surface tasarımmı uygun olur. ??? Bu konuda ilgili arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum... İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim...

Evvela, azıcık zahmetli fakat, ondan daha da fazla zevkli bir adım atmak üzere olduğunu belirtmeme izin ver.
Bu girişten sonra; senin katıyı hallettiğini varsayarak, hemen Surface komutları ile birlikte 3D Sketch ve Spline komutunu öğrenmeni öneririm (Bana göre, yüzey = 3D Sketch + Spline). Katıda çalışırken seninde farkettiğin üzere, 2 boyutlu çizimlerden katı komutları ile 3D cisimler elde ediyordun. Yüzeyde ise, 3D çizimlere kılıf geçireceksin.

Otomobil tasarlamak istiyorum demişsin. Önce var olan modelleri taklit ederek başlamanı tavsiye ederim
(Herkez fasuto53 gibi olamaz değilmi...). Bunun içinde blueprint tekniğini öğrenmen gerekiyor. Aşağıdaki bu konu ile ilgili
Fatih DEMİREL in eklediği (Kendisine çok teşekkür ederim. Şahsen ben çok istifade ettim.) linklerdeki videoları indir.

[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]

Videolardan birisi Blueprint ayırmak ile diğeride Blueprint yerleştirmekle ilgili.

Arkadaşım ben nasıl öğrendi isem sanada onu anlattım ve ben öğrenelide bir iki ay ancak oldu. Dolayısıyla sana, bir acemi kendi başına geleni anlatıyor. İnşallah bu konuyu asıl ustalar da okurda, kendi hikayelerini anlatırlar. Böylece ikimizde daha fazla şey öğreniriz.

Son tavsiyem, forumda ne kadar otomobil modeli varsa indir. Solidde açıp ürün ağacından teker teker bütün komutları ( özelliklede komutların altındaki sketch leri) incele ve mantığı kavramaya çalış. Çok faydası olur.

Buraya SW2009 da kendi çizdiğim iki modeli koyuyorum, inşallah işine yarar.

1. Dodge Demon Roadster Concept 2007
2. Ferrari 612 Scaglietti 2005

Kaynak: Forum 1923.com dan alıntıdır..Yazınlanlar bana ait değildir..

mak.tek Adem
05-18-2009, 00:57
kolaygelsin böyle araştırma yapanları coook seviyorum cok harikasınız

TEKSİN_MURAT
07-11-2011, 11:08
linki yenilermisiniz ?