PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Solid AutoCad 2-D Yapma

selcuk1906
12-14-2011, 00:18
Arkadaşlar şu an yurtdışındayım Audi 1.9 TDi 2000 ile ilgili proje hazırlıyorum. Termal, mekanik hesaplamalar falan derken geniş çapta motorun tüm piston hareketleri ısıları falan inceledim. Sözün özü projeme son olarak orjinal boyutlarıyla biyel krank piston(krank-shaft system) koycam ben solidde hazırlamayı istiyorum bunu ama Profesor ölçülendirilmiş şekilleriyle birlikte parça parça(biyel ayrı krank ayrı) AutoCAD 2D olcak dedi. Ben solidde 3 boyutlu tasarlasam her şeyi bunu sonra AutoCAD deki gibi A4 kagıdını soldan önden üstten görünüş şeklinde yerleştirme şansım war mı ölçüleriyle???

sangbyrm
12-14-2011, 00:26
Solidworks'te çizim solidworksun kendi teknik resim sayfasında ölçülendirdikten sonra kayıt yaparken .dwg olarak kayıt yaptınığız zaman hiç bir sorun olmadan autocad açabilirsiniz.

selcuk1906
12-14-2011, 00:36
Teşekkür ederim benim anladıgım şu an:
1. İlk olarak solidde normal 3 boyutlu çizecegim
2. olarak solidin 2Dsi ile acacagım
3. olarak olarak ordan dwg olarak kayıt edecegim??
Dogru mu anlamışım, yada ben bunu yapmak istiyorum işin acıkcası :D

sangbyrm
12-14-2011, 08:15
evet doğru anlamısınız :) bir kaç deneme yaparak zaten zide görürsünüz.

Emre ÖZKAN
12-14-2011, 09:24
Ancak dikkat etmeniz gereken bir husus var. Bu şekilde kayıt yaparken, SW, çiziminizi, kağıda sığdırmak için, çiziminizin boyutlarına bağlı olarak, 1:2, 1:10, 1:20 vb. oranlarda, küçültür. Siz DWG olarak kaydettiğiniz zaman, parçalar da, ölçekli olarak Autocad'e geçer. Ölçüm butonlarını kullanarak, parçayı ölçtüğünüzde, olması gereken ölçüleri okursunuz ama aslında parçanız, ölçeklidir. Bir diğer sorun ise, SW'de dwg formatında kaydettiğiniz parçayı açmak istediğinizde, Autocad size, bu parça Autocad ile çizilmemiş, yine de açmak istiyor musunuz? benzeri bir soru sorar. Tamam dedikten sonra çizimi açabilirsiniz ki bu da sizin parçayı Autocad kullanmadan çizdiğinizi, profesöre anlatmaya yeter.

Her iki sıkıntıdan da kurtulmak için yapmanız gereken, Sw ile oluşturduğunuz dwg dosyasını açtıktan sonra, çizimin tamamını seçip, ctrl+c ile kopyalamak, boş bir autocad sayfası açarak, ctrl+v ile çizimi buraya yapıştırmak olacaktır. Buraya yapıştırdığınız çiziminizin, ölçekli olarak küçültülmüş olduğunu zaten bu sayfada göreceksiniz. SCALE komutunu kullanarak, çiziminizi orijinal boyutuna getirebilir ve dosyayı kaydettikten sonra, bu çizimi hocanıza teslim edebilirsiniz. Çizimi açarken, yukarıda bahsettiğim, soru penceresi açılmayacaktır.

selcuk1906
12-15-2011, 11:41
Çok Teşekkür ederim bu söylediğiniz çok işime yaradı. Bir sorunum daha var solidde parçamı tarayamıorum. Yani ortasından kesit alınmış gerekli yerler ANS ile taranmış şekilde bir görüntüye nasıl ulasabilirim??

Emre TUNÇBİLEK
12-15-2011, 14:13
Teknik resimde tarama için Haluk TATAR Hoca'mızın hazırlamış olduğu bu videodan bilgi edinebilirsiniz:
6981567

selcuk1906
12-15-2011, 15:27
Teşekkürler video için. Bir çok problemim çözüldü sayesinde :D

Emre TUNÇBİLEK
12-15-2011, 15:31
Katkım olduysa ne mutlu bana. Forumumuzdaki dayanışmanız için ben teşekkür ederim.