PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fritöz Çizimi

Abdulkadir Emrebaş
11-29-2011, 20:58
Sayın Abilerim felix fl 269 üzerinde çok uğraştım ama çizemedim yardım edecek birisi yok mu acaba ?

Ahmet Mikâil YAZICI
11-29-2011, 21:39
Özelden de aynı isteği iletmişsiniz fakat şuan maalesef modellemeye ayıracak pek vaktim yok. Siz başlangıç yapın, umarım yardımcı olmaya çalışırız.

Abdulkadir Emrebaş
11-29-2011, 21:56
Evet hocam bu benim için önemli bunu yapamazsam finale giremiyorum giremediğim içinde dersten kalıyorum :(

murat8030
11-29-2011, 22:54
yardımcı olmak isterim ama finalle alakası ne okullarda solidworks eğitimi vereliyor ama bu kadarıda fazla gibime geliyor ...

Abdulkadir Emrebaş
11-29-2011, 23:57
yardım ederseniz çok sevinirim finalle alakası şu ödevi yapamayan olursa finale giremeyecek hoca biraz takıntılı hoca yani bu ödevi yapmaya mecburum..yardım ederseniz çok duamı alırsınız

Ahmet Mikâil YAZICI
11-30-2011, 01:49
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]

Lütfen bu yazıyı okur musunuz?

Çizime bir ucundan başlasanız şurasını şöyle yapabilirisiniz diyeceğim ama sizde ben gayret, istek göremiyorum. Bir sketch dahi çizemiyorsanız, lütfen bu modellemeyi başkasından istemeyin. Hassas olduğum bir konu açtınız ve size önerimi sundum, görüyorum ki siz önerimin aksine başkalarından birşey bekliyorsunuz. Tek amacınız final sınavına girebilmek, aslında Hoca'nızın isteğini çok görmemeli. Bu arada takıntılı olan kişinin Hoca'nız olmadığı kanaatindeyim. Zira sizin yerinizde olsam yapabildiğim kadarıyla dosyamı hazırlayıp tekrar cevap yazardım. İşte o zaman yardım edilebilir konumda bulunurdunuz. Şu aşamada maalesef yardımcı olamayacağız yada bir başka deyişle finallere hakkınız ile giremeyeceksiniz.

Lütfen yukarıda paylaştığım linkteki yazıyı okumadan cevap yazmayın.

ilyas çelik
11-30-2011, 02:27
mikail arkadaşım doğru söylüyor. neresine yardım edelim.eğer gayen öğrenmekse biraz zorla kendini .burada bu çizimi yapabilecek çok babayiğit var .saygılar

Emre TUNÇBİLEK
11-30-2011, 11:47
Verilen ödevlerin amacı zaten size birşeyler öğretmek. Siz bunu öğrenmeden finale girmek istiyorsanız, boşuna girmeyin,zaten birşey öğrenmeden girmiş olacaksınız. Bu da bir işinize yaramayacak. Siz başlayın, mutlaka yardımcı olacak kişiler çıkacaktır.

Abdulkadir Emrebaş
11-30-2011, 15:21

Lütfen bu yazıyı okur musunuz?

Çizime bir ucundan başlasanız şurasını şöyle yapabilirisiniz diyeceğim ama sizde ben gayret, istek göremiyorum. Bir sketch dahi çizemiyorsanız, lütfen bu modellemeyi başkasından istemeyin. Hassas olduğum bir konu açtınız ve size önerimi sundum, görüyorum ki siz önerimin aksine başkalarından birşey bekliyorsunuz. Tek amacınız final sınavına girebilmek, aslında Hoca'nızın isteğini çok görmemeli. Bu arada takıntılı olan kişinin Hoca'nız olmadığı kanaatindeyim. Zira sizin yerinizde olsam yapabildiğim kadarıyla dosyamı hazırlayıp tekrar cevap yazardım. İşte o zaman yardım edilebilir konumda bulunurdunuz. Şu aşamada maalesef yardımcı olamayacağız yada bir başka deyişle finallere hakkınız ile giremeyeceksiniz.

Lütfen yukarıda paylaştığım linkteki yazıyı okumadan cevap yazmayın.

Hocam size birşey söyleyeyim...ders hocası derslere girmiyor veriyor ödevi nasıl yaparsanız yapın diyor ben hayatımda elime solid works almamışım ve bizden profosyenel bir çizim istiyor solidworks ise kullanımı zor bi program 3 4 hafta içerisinde ben bu çizimi nasıl çizecegim diye düşünüyorum siz olsanız ne yapardınız acaba

Ahmet Mikâil YAZICI
11-30-2011, 16:50

İlk linkteki videoların toplam süresi 2 saat, 55 dk.
İkinci linktekilerse 3 saat, 35 dakika.

Bir günümü sadece bu videoları izlemeye ayırırdım. (Siz bir haftanızı ayırın)
Kalan 27-26 günde de kolay alıştırmalardan başlayarak modelleyebilmek için çaba harcardım.

SolidWorks'un zor bir kullanımı olduğuna inanmıyorum(videoları izlediğinizde sizde böyle düşüneceksiniz..) Siz sonuç olarak bir yerde bu programı öğrenmeniz gerekecek. Öğrencilik hayatınızda olmasada sonrasında, eliniz mecbur buna.

Siz verdiğim linklerden videoları izleyin. Bizler mucizevi şeyler yapmıyoruz, hepimiz de yukarıdaki o 6 saat içinde anlatılan şeyleri kullanıyoruz. Yani bunu siz de yapabilirsiniz. Tavsiyem sizde yanıt buluyorsa tamamını sorgusuz izleyin derim, Haluk Hocamızın anlatımı sizi sıkacak bir anlatım değil.

Ödevinizde sizin emeğiniz olmazsa bizim de emeğimiz olmayacak. Bunu bilmenizi isterim.

Abdulkadir Emrebaş
11-30-2011, 17:03
Attığınız linkler için teşekür ediyorum haluk hocanın videolarını izleyerek bir şeyler öğreniyorum..Ayrıyetten Haluk Hocamızada çok teşekür ediyorum ama bu 3-4 hafta içerisinde benim çalışacağım tek solidworks dersim yok birbirinden zor 7 tane daha dersim var hem çizime başlıyorum bi yerde kalınca tıkanıyorum sadece başlangıç kısmını yapsanızda ben gerisini getirmeye çalışsam.. biliyorum sizler için çok zor bir çizim değil ama benim için inanın çok zor.

Emre ÖZKAN
11-30-2011, 18:08
Başkasının çizip size hazır çizim verebileceğini sanmıyorum. Sonuç olarak bu forumda bulunan insanların pek çoğu, fritöz çizmek için vaktini harcayabilecek kişiler değil. Arkadaşlarımın ödev çizimlerini yapma konusundaki fikirleri ile hemfikirim.

Dersleriniz arasında vakit bulabileceğimden şüphem yok. Hepmiz zamanında öğrenciydik. Örneğin ben öğrencilik yıllarımda bir yandan derslerim ile ilgilenirken, bir yandan da üniversitenin dağcılık kulübünün yönetiminde görev almış, oranın işleyişi ile ilgileniyor, bir yandan, dağlara gidiyor, bir yandan da arkadaşlarım ile vakit geçiriyordum. Öğrencinin zamandan bol birşeyi yok emin olun :)

İşe bir yerinden başlayarak, sonunu getireceğinizi düşünüyorum.

İşe şu şekilde başlamanızı öneririm.

(Bu arada, montajlı şekilde yapacaksınız sanırım bunu.)

Eğer hocanız sizden çok detaylı bir çalışma beklemiyorsa, bence ana gövdeyi tek parça yapabilirsiniz. Bunun için pek çok yöntem var. Acemi biri şu şekilde bir yol izleyebilir.

*Öncelikle üst düzlemde bir skecth açarak, ana gövdenin dış ölçülerini çizin. Skecth ortamında köşe radyüslerini verin. Daha sonra, çizmiş olduğunuz şekli, katıya dönüştürmek için, extrude boss (Ekstrüzyon ile katı oluştur) komutunu kullanarak, yükseklik kazandırın. ana gövdenin dış hatları bu şekilde hazır. (RESİM 1)

*Shell(Kabuk) ile gövdenin içini boşaltabilirsiniz. Bu komutu kulanırken, üstteki yüzeyi seçerek, kabuk kalınlığını belirleyebilirsiniz. (Örneğin 10 mm) (RESİM 2)

*Ön kısımda gördüğünüz ve yanlara doğru uzanan, gövdenin ayrı parçası için yine bir çok yöntem olmakla birlikte, en basit uygulanabilecek yöntem, üst düzlemde oluşan 10 mm kalınlığa sketch açarak, extrude cut (Ekstrüzyon ile kes) komutu ile, belli derinlikte boşaltma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. (RESİM 3 ve 4)

*Daha sonra Ön düzlemde gri renkli yüzeye sketch açareak, oluşturmak istediğiniz yuvarlak kısmı çizip, ekstrüzyon ile katı oluştur komutu ile, daha önce hangi kalınlıkta extrude cut yaptıysanız, aynı kalınlıkta bir parça ilave etmiş olursunuz.(RESİM 5)

*İlave ettiğiniz dairesel kısmın, fotoğraftaki ile aynı görünebilmesi için, dairenin, düz kenarla kesiştiği yerde, radyüs uygulayarak, benzer bir görüntü elde edebilirsiniz. (RESİM 6)

Bu anlattığım çözüm, biraz dolambaçlı oldu ama sizin anlayacağınız kolaylıkta olduğunu düşünüyorum.

Siz bunu çizmeye başlayın. Eminim devamını da getireceksiniz. Devamını getirirken de, buradan soru cevap şeklinde bilgi paylaşımında bulunursunuz.

Abdulkadir Emrebaş
11-30-2011, 18:27
Çok teşekür ediyorum ilgilendiginiz ve uğraşıtıgınız için buraya kadar yapmıştım yinede çok teşekür ederim devamınıda yapmaya çalışıyorum sağolun...

Emre ÖZKAN
11-30-2011, 18:30
Takıldığınız, yapamadığınız kısımlar ile ilgili ekran görüntüsü veya part paylaşımı yaparsanız, takıldığınız yerin çözümlenmesine yardımcı olunur.

Abdulkadir Emrebaş
11-30-2011, 18:40
Takıldığım yerde sorarım.. Çok teşekkür ediyorum.

Abdulkadir Emrebaş
12-01-2011, 16:08
Hocam merhaba ben yarıya kadar geldim ön kısımda ki balık,patates vs sembolleri nasıl çıkartacagım bi türlü yapamadım linkten indirip bakarmısınız size zahmet olmazsa

İNDİR ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])

Ha birde ayar düğmesi sürekli dönüyor onu 270 derceye nasıl ayarlabiliriz

Emre ÖZKAN
12-01-2011, 16:37
O sembolleri, decal komutu ile çiziminize ekleyebilirsiniz.. Çizmeniz şart değil.

Ekranın sağ tarafında bulunan 3-4 renkli toptan oluşan bir buton var. Oraya tıkladığınızda, açılan kısımdan, DECAL komutunu seçerseniz, istediğiniz yüzeye, istediğiniz görseli yapıştırabilirsiniz.

Ayrıca, ayar düğmesinin serbest şekilde dönmesini engellemek için açıyı sınırla şekilnde bir montaj ilişkisi verebilirsiniz. Ben kendimce bir yöntem uyguladım. Ekteki linkten indirip bakabilirsiniz.

Abdulkadir Emrebaş
12-08-2011, 01:23
s.a hocam ben birşey sorcam bunun kızartma spetini nasıl çizerim acaba yardım edebilirmsiniz

Ahmet Mikâil YAZICI
12-08-2011, 02:50
Bir dikdörtgen çizip onu dışa draft vererek yükseltin,(dikdörgenin köşelerine radyusları unutmayın) sonra üst yüzeyini seçip kabuk atın. Çerçeve olarak sweep komutu ile bir daire yürütün. Bu gözenekleri size anlatmamız uzun sürer, sizin bunu kaplama olarak yapmanız daha uygun. Hem zaten bilgisayarınızıda olmadık yere zorlamamış olursunuz. Forumda texture, kaplama olarak aratın, paylaştığım kaplama siteleri mevcut. Kendinizde oluşturabileceğiniz gibi ( örenğin, paint'te) bu sitelerdende bulabilirsiniz umarım.

Uyarı: isteğinize yanıt alamadıysanız, bu demek oluyor ki kişiler meşgul. Bu durumda mevcut mesajı silip aynını tekrar yazmayınız, 5 gün sonra aynı mesajı yazıyorsunuz ve bir ilerleme kaydetmemişsiniz ve henüz sizden bir sketch ekranı dahi göremedik. Bu noktadan sonra bize yaptığınız çizimi göstermeden, şurası nasıl yapılır? Burası nasıl yapılır gibi köklü anlatım gerektiren sorular sormayın lütfen, çünkü cevap bulamayacaksınız.

Abdulkadir Emrebaş
12-08-2011, 03:01
hocam ben mesajımı değiştirme amacım resimden dolayı yardım etmek istemiyorsanız da konuyu silin.

Ahmet Mikâil YAZICI
12-08-2011, 04:19
Yardım etmek istemiyor olsam burada omazdım. Kaldı ki yukarıda ki mesajıda yazmaz, onca işimin arasında görmezden gelebilirdim.

Mesajlarınızı düzenleyerek resim değiştirebilirsiniz. Bu forumda yardım talep edilen hiç bir konuyu silmedik, elimizden geldiğince yardım ettik. Bence biraz gayret göstermelisiniz.

Mesajımdan sonraki mesajlarınız da konuyu tartışma ortamına çekmezseniz memnun olurum, aksi takdirde konu kilitlenir.( bu da bir uyarı)

Ümit RAMAZANOĞLU
12-09-2011, 22:00
Ben bir başlangıç yaptım devamını da siz getirirseniz birşeyler çıkar ortaya konu da uzamamış olur hem

Abdulkadir Emrebaş
12-11-2011, 02:50
hocam çok teşekkür ederim uğraştığınız için Allah razı olsun emeğinize sağlık...

hikmet
12-30-2011, 20:23
ban solid 2010 lazım sende var mı?

Ahmet Mikâil YAZICI
12-30-2011, 23:34
Forum kurallarını okuyunuz.

murat8030
12-31-2011, 00:31
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])

Uploaded with ImageShack.us ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])

Tamamen bitmemiş bir çalışmadır.. umarım bi faydam dokunur

Abdulkadir Emrebaş
01-03-2012, 16:50
Sonunda çalışmam bitmiştir

Aşağıdaki linkten İndirip inceleyebilirsiniz

Emre Özdemir
01-03-2012, 17:18
Modelinizi inceledim, güzel olmuş. Yanlız bu fritöz kapağının açılıp kapanma açısını sınırlandırmamışsınız. Yani kapak fritözün içinden geçebiliyor.:) Aynı durum sıcaklık düğmesinde de var. Sanırım montaj ilişkilerinden onu ayarlayabilyorduk. Üstadlara sorarsanız daha iyi yardımcı olurlar;)

Emre TUNÇBİLEK
01-03-2012, 20:01
Modelinizi inceledim, güzel olmuş. Yanlız bu fritöz kapağının açılıp kapanma açısını sınırlandırmamışsınız. Yani kapak fritözün içinden geçebiliyor.:) Aynı durum sıcaklık düğmesinde de var. Sanırım montaj ilişkilerinden onu ayarlayabilyorduk. Üstadlara sorarsanız daha iyi yardımcı olurlar;)

Montaj yaparken gelişmiş seçeneklerden açı ekleyebilir. Maksimum açılma açısı ve kapanma noktasını belirleyebilir ;)

Abdulkadir Emrebaş
01-03-2012, 22:05
Tşk ederim.

Emre TUNÇBİLEK
01-03-2012, 23:01
Forum Kuralları Madde 1 ve 12:
Madde 1: Lütfen mesajlarınızda Türkçe imla kurallarına uyunuz
Madde 12:Her mesajın sağ altında [Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] mevcuttur. Lütfen, "Teşekkür ederim." vb. içerikli mesajlar yazmayın./ Bir uyarı, tekrarında ise forumdan 7 gün uzaklaştırma.