Orijinalini görmek için tıklayınız : Hibrit motor
okornpark
10-18-2011, 18:52
Merhabalar ben son sınıf makine mühendisi adayıyım ve motor üzerine çalışmalar hazırlamak istiyorum hibrit çalışması üzerine giderek bir şeyler öğrenmek istiyorum fakat motor tasarımı konusunda nasıl yol izlemem gerektiğini nelerden yararlanabileceğimi tam manasıyla belirleyemedim çizim literatür bakımndan neler yapmamı tavsiye edersiniz ? Teşekkürler
Ümit RAMAZANOĞLU
10-22-2011, 03:38
Benim nacizane fikrim skecth ler üzerinde bloklar yapıp mekanizmaları kurmaktan başlayın hibrit motor nasıldır bilmiyorum ama normal motor için konuşmak gerekirse kranktan başlardım ben olsam sonra piston lar kurs boyları vs.bunları blok yaparak sistemi kurup katıladıktan sonra oluşturdugum sisteme göre bir motor blogu hazırlayıp devam ederdim önemli olan mekanizma ve malzeme bilgisi diye düşünüyorum üretilebilirlik önemli herşeyden önce Örnegin; biyel kolunun gerilme altındaki durumu en zayıf kesit neresi o kuvvete dayanır mı ?malzemesi uygun mu ?gibi gibi örnekler çogaltılabilir Çizmeden önce bunların ön hazırlıgını yapın bence sonrası çorap sökügü gibi gelir ..
Saygılarımla; Kolay gelsin:)
okornpark
10-23-2011, 18:57
Teşekkürler.Fizibiliteyi hazır tutuyorum zaten ve dediğiniz gibi önceliğe kaba taslaktan başlamak lazım sonra iç kısmı mantıklı.İyi günler
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.