PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : solidworks de çizilmiş dosya paylaşımı

hacettepeli_06m
09-21-2011, 15:37
yataklar 3d bearing modelsolidworks 2011 çizimleridir
rar şifresi yok
dosyada bulunan bazı yatakların standart numaraları
ucf-ucfl-ucp-snk-fb-hnk-bh-nt3-pb-tpb-msc
hemen hemen bütün standard parçalar mevcut
özellikle konveyor çizimlerinde kullana bileçeğiniz standart
bilyalı yatakların çizimleri
foto görüntüsü
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])

yükleme link
BOYUTU :157 MB
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]

----GAMAK ELEKTRİK MOTORLARI 3D SOLİDWORKS MODEL---
SOLİDWORKS 2011 ÇİZİMİ GAMAK MARKA MOTORLARIN NERDEYSE HEPSİ
3D MODEL OLARAK TEK LİNKDE KARŞINIZDA
FLANJLI
AYAKLI
DÖKME DEMİR
ALÜMİNYUM GÖVDELERDE AYRI AYRI KLASÖRLERDE MEVCUT
BİRE BİR AYNI KENDİM BİZZAT BUNA ŞAHİT OLDUM
-FOTO LİNK
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
-YÜKLEME LİNK
DOSYA BOYUTU
141 MB

KABLO SARMA MAKİNASI
10-12-2010 / 12:47:41
SOLİDWORKS 2009 ÇİZİMİ
EKSİKSİZ TAM TAKIM BÜTÜN DETAYLARIYLA ÇİZİLMİŞ KABLO SARMA MAKİNASI
YÜKLEME LİNK

boru makinasi
08-12-2010 / 12:49:40
solidworks 2009 çizimi
boru makinası elektrik panosuda dahil
yükleme
bomba imha robotu
08-12-2010 / 12:22:18
solidworks 2009 çizimi bomba imha robotu
yükleme

EKSANTRİK PRESS
29-11-2010 / 12:10:19
SOLİDWORKS ÇİZİM DOSYASI EKSANTRİK PRESS UFAK DEFAK EKSİKLİKLERİ VAR AMA CALIŞMA SİSTEMİ GAYET İYİ
YÜKLEME LİNK

---couplin ve grasörlük---
makina çizimlerinde zor bulunan bazı cad modelleri
kaplin ve grasörlükler
kaplin motor mil arasında ani hareketlerde sönümleme yapmak için kullanır
glasörlük ise yatakların gres yağ ile yağlanmasını sağlar
foto link

yükleme link
dosya boyutu:11,5mb

--objektif iç mekanizması---
solidworks 2011 çizimi
ileri geri hareketli içerisinde ışıklandırma gece görüşü olan
oldukca ilginç bir mekanizma sistemine sahip kameralara takılan
hadta insansız uçaklarda kullanılan görüntü mekanizması
foto link:

yükleme link
dosya boyutu :9,6 MB

---5 X CNC TORNA TEZGAHI---
2011 ÇİZİMİ HEM ÇALIŞMA MEKAZİZMASINI HEMDE PARÇALARI GÖRMEK ADINA BULUNMAZ BİR KAYNAK
YATAKLAMASI KIZAKLAMASINA Bİ GÖZ ATMANIZ BİLE SİZİN İÇİN YETERLİ OLAÇAKTIR
FOTO LİNK
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız][/IMG][/URL]

URL=[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]][Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız][/URL]

YÜKLEME LİNK
DOSYA BOYUTU:62 MB

----ÇELİK KONTRÜKSİYON ÖRNEKLERİ---
SOLİDWORKS 2011 ÇİZİMİ SOLİDWORKS WELBENT MODÜLÜNDE ÇİZİLMİŞTİR
DOSYA İÇERİSİNDE
GEMİÇİ MERDİVENİ-BUNKER-HELOZON MERDİVENİ-KAT MERDİVENİ-ÇELİK KÖPRÜ
RAYLI MERDİVEN ÖRNEKLERİ BULUNMAKDA
FOTO LİNK
YÜKLEME LİNK
DOSYA BOYUTU:21 MB

---DİVİZÖR 3D SOLİDWORKS MODEL---
SOLİDWORKS 2011 ÇİZİMİ FREZE TEZGAHLARINDA KULLANILAN DİVİZÖR
DOSYA İÇERİSİNDE 2 ADET DİVİZÖR BULUNMAKDA 2 SİNİNDE TÜM PARÇALARI MEVCUT
ÖGRENCİLERİN STAJ DEFTERLERİ İÇİN BİRE BİR BULUNMAZ Bİ KAYNAK DİYE BİLİRİM
FOTO URL=[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]][Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız][/URL]
YÜKLEME LİNK
DOSYA BOYUTU:18 MB

----CNC TAKIM ALMA MEKANİZMASI—
SOLİWORKS 2011 ÇİZİMİ
FOTOGRAFDA NE GÖRÜNÜYORSA O MEVCUT CNC DİK İŞLEM MERKEZİNDE TAKIM DEĞİŞTİRME MEKANİZMASI YATAKLAMASI RAY SİSTEMİ VE HİDROLİK KISIMLARI MEVCUT YAPILAÇAK TASARIMLARDA FİKİR EDİNMEK ADINA BİR KAYNAK
FOTO LİNK

YÜKLEME LİNK
DOSYA BOYUTU:10 mb

---REDÜKTÖRLÜ BİSİKLET
SOLİDWORKS 2011 ÇİZİMİ
BU BİSİKLETİN PEDAL SİSTEMİDE FARKLI REDÜKTÖR KOYDUM HIZ ARTIRMAK İÇİN REDİKTÖRÜN Bİ TARAFINDA CIKIŞ FAZLA VAR MOTOR BAGLANTISI İÇİN 2 TEKER ÖNDE 1 TEKER ARKADA ARKADAN ÇEKİŞLİ ÖN TEKERLER YATARAK VE ÇEVRİLEREK DÖNÜŞ YAPMAKDA
BUNLAR HOBİ OLARAK YAPILAN ÇALIŞMALAR İMALATA UYGUN 
FOTOLAR
1.jpg:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
2.JPG:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
3h.gif:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
4.jpg:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
YÜKLEME LİNK
DOSYA BOYUTU:58 mb

----TREN YÜK VAGONU---
SOLİDWORKS 2011 ÇİZİMİ
DOSYA İÇERİSİNDE TRENLERİN YÜK VAGONU KATOLOGU İMALAT RESİMLERİ MEVCUT MAKAS BAGLANTILARIDA DAHİL OLMAK ÜZERE
DAHA ÇOK KALIN SAC BÜKÜMLE İMALAT YAPAN KİŞİLERİN İŞİNE YARIYACAKTIR
KAMYON KASASI DAMPER İMALATI YAPAN KİŞİLER İÇİN BULUNMAZ BİR KAYNAK
BÜTÜN PARÇALARIYLA EN İNCE AYRINTISIYLA MEVCUT OLDUGU İÇİN DOSYA BOYUTU BAYA BÜYÜK BU YÜZDEN 2 PARÇA HALİNDE YÜKLEDİM
MESLEĞE YENİ BAŞLIYANLAR İÇİNDE GÜZEL BİR KAYNAK
BU DOSYAYA TALEP OLMAZ İSE SİLİNECEKTİR
FOTO LİNK
URL=[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]][Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız][/URL]
Yükleme link
LİNK-1
DOSYA BOYUTU:125MB
LİNK-2
DOSYA BOYUTU:151MB

----KULE VİNÇ---
SOLİDWORKS 2011 ÇİZİMİ
MÜMKÜN OLDUGUNCE DOSYA BOYUTUNU DÜŞÜRMEYE ÇALIŞTIM AKSİ HALDE BAYA BÜYÜK OLUYOR
KULE VİNÇİ MERAK ADENLER BUYURSUN
FOTO
YÜKLEME LİNK
DOSYA BOYUTU:34MB

---DEVİRLİ MATKAP---
SOLİDWORKS 2011 ÇİZİMİ
BİRE BİR ÖLÇÜLERİ İLE AYNI BÜTÜN DETAYLARI MEVCUT
FOTO LİNK
YÜKLEME LİNK
DOSYA BOYUTU:28 MB

Ahmet Mikâil YAZICI
09-22-2011, 00:32
Lütfen konu açarken başlıklara dikkat ediniz, part paylaşımlarınızı "SolidWorks İle Yapılan Proje Videoları" başlığı altında yapmanız uygun olmamış.
Konunuzu taşıdım, bir diğer soru; part dosyaları size mi ait?

Emre ÖZKAN
09-22-2011, 18:07
Mustafa Bey sizi forum1923'ten tanıyorum ve gerçekten güzel şeyler paylaşıyorsunuz ama lütfen açtığınız konu başlıklarının uygun yerlerde olduğuna emin olunuz. Aynen forum1923'te olduğu gibi burada da uymamız gereken kurallar, korumamız gereken bir düzenimiz var. Eğer bu çizimler isz yaptıysanız, bu konu başlığının yeri,

SolidWorks Turkiye > Çizim Kütüphanesi > Size ait Tasarımlar ve Kaplamalar

Çizimler size ait değilse,

SolidWorks Turkiye > Çizim Kütüphanesi > Bulduğunuz Tasarımlar

altında konu açmanız gerekiyor. Sizin hali hazırda açılmış olan benzer içerikli bir konununz olduğu için konunuzu, daha önce açmış olduğunuz konu başlığı ile birleştiriyorum.

Daha özenli bir şekilde, benzer paylaşımlarınızı bekliyoruz. Eminim bu paylaşımlardan faydalanacak pek çok arkadaşımız olacaktır.

Melih Gençel
09-22-2011, 23:02
Güzel paylaşımlar.Teşekkürler

Ahmet Mikâil YAZICI
09-22-2011, 23:38
Melih bey lütfen forum kurallarını okuyunuz. İmzaya reklam amaçlı link eklemek yasaktır.
Lütfen profil/signatür ayarlarından imzanızı düzeltin.

Emre TUNÇBİLEK
09-23-2011, 11:49
Paylaşımlar çok güzel, keşke Bursa'da olaydım veyahut laptopum olaydı da hepsine konabilseydim :(...
Gerçekten en azından bomba imha aracını çizmek isterdim...

hacettepeli_06m
09-27-2011, 18:53
forum 1923 de acemi değilim ama burda acemilik yaşıyorum yani kusura bakmayın :)

hacettepeli_06m
10-03-2011, 18:13
---SOLİDWORKS ORJİNAL KÜTÜPHANESİNDEN EN GENİŞ KAPSAMLI WELDMENT—
DOSYA BOYUTU 137 mb
SOLİDWORKS UN ORJİNAL KÜTÜPHANESİNDEN PROFİL BORU GİBİ STANDART MALZEMELERİN KATOLOGU OLDUKCA GENİŞ RAR İÇERİSİNDEN 1,5 GB KADAR BOYUTU YÜKSELİYOR

YÜKLEME LİNK

---KAMYONLAR 3D SOLİDWORKS---
Solidworks 2011 çizimi
Dosya içerisinde toplamda 6 adet kamyon var man-volvo-fiat gibi
Foto link
2334.png:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
fiat_passo.png:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Yükleme link
Dosya boyutu:78MB
----TRAKTÖR 3D MODEL---
SOLİDWORKS 2011 ÇİZİMİ
Bir üyenin isteği üzerine ekledim
Parçaları hareket ediyor similasyon için bire bir diye bilirim
Foto link
TRAKTÖR.png:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Yükleme link
Dosya boyutu:13mb

---RC CAR UZAKDAN KUMANDALI OYUNCAK ARABA—
SOLİDWORKS 2011 ÇİZİMİ
Bütün parçaları ile mevcut yalnız üst gövde hariç
2 ayrı dosya mevcut ıkısınıde ayrı linklerde veriyorum
Foto link
ghj.png:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
2.png:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
YÜKLEME LİNK
DOSYA BOYUTU:18MB
dosya boyutu:33mb

Emre TUNÇBİLEK
10-06-2011, 00:22
Hacettepeli_06m size çok teşekkür ederim. Çok güzel part paylaşımları yapıyorsunuz. Elinize sağlık.Bu paylaşımların devamının gelmesini isterim :)

hacettepeli_06m
10-06-2011, 10:55
devamı gelsin geleçek ama siz ne tür bişey istiyorsunuz onu söyleyin ben ekleyim

Emre TUNÇBİLEK
10-06-2011, 12:33
Benim şahsi düşüncem olarak genellikle tüm parçalarını içeren makineler, ilginç araçlar, yaratıcı ve kullanışlı aletler paylaşırsanız sevinirim.

hacettepeli_06m
10-06-2011, 13:56
---TRANFER ROBOTU ---
SOLİDWORKS 2011 ÇİZİMİ
Robotdaki palet hareketleri parçaları olsun fikir edinmek adına güzel bi dosya
Foto link
ASLAN_AKA.jpg:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Yükleme link
Dosya boyutu :134mb

---HAVALI MATKAP---
SOLİDWORKS 2011 ÇİZİMİ
HAVA İLE ÇALIŞAN MATKAP TEZGAHI KESİCİ UCU BAGLANTI YATAGI PNÖMATİK
ŞEMASI MEVCUT
FOTO LİNK
havalı_matkap.png:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
YÜKLEME LİNK
DOSYA BOYUT:3MB

---ŞİŞE DOLUM MAKİNASI---
SOLİDWORKS 2011 ÇİZİMİ
SOLİDWORKS ORTAMINDA ÇİZİLMİŞ SAC BÜKÜMLERİ PNÖMATİK BAGLANTILARI
ŞİŞELERİN YATAKLANMASI ÇEVRİLMESİ VE VAKUM KISMI MEVCUT
ÖZELLİKLE PNÖMATİK SİSTEMİN O KARMAŞAYA RAGMEN KENDİ İÇERİSİNDE UYUMLU ÇALIŞMASINA
BAKMANIZ BİLE YETERLİ OLAÇAKTIR
FOTO LİNK:
ŞİŞE_DOLUM_MAKİNASI.png:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
ŞİŞE_DOLUM_MAKİNASI-1.png:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
YÜKLEME LİNK
DOSYA BOYUTU:42 MB

----ZİNCİRLİ KONVEYOR----
SOLİDWORKS 2011 ÇİZİMİ
Bantlı konveyör cogu kişide mevcuttur ama zincirli konveyör pek kimsede bulunmaz
Genelde gemiciler kullanır
Bu konveyörün tanburunda motor mevcut yani ayriyetden motor montajlı değil
Konveyörde zincirde mevcut bu konveyörün amacı su içerisinde çalışması metal demirleri mıknatıs ile ayırmak amaçlı kullanılıyor geri dönüşüm hatlarında kullanılır çamuru kendisi sıyırıyor
Fotolink
zincirli_konveyor.png:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Yükleme link
Dosya boyutu:6mb

----WOSWOS---
DOSYA İÇERİSİNDE HEM STP HEMDE PARASOLİD OLARAK BULUNUYOR
AKSİ TAKTİRDE DOSYA BOYUTU BAYA BUYUK OLUYOR
KULLANMIŞ OLDUGUNUZ PROGRAMA UYGUN OLARAK AÇMANIZ YETERLİ OLAÇAKTIR
OTOMATİF ARAÇ TASARIMI YAPANLAR İÇİN BİRAZ DAHA AYRINTIYA GİRMİŞ OLAÇAKLARDIR
FOTO LİNK
08.JPG:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
09.JPG:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
10.JPG:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
YÜKLEME LİNK
DOSYA BOYUT:17MB

ahmet68
10-17-2011, 23:19
büyükbir hevesle indirdim ama 2011 miş 2010 da açamadım:( ama gerçekten güzel paylaşımlar ellerinize saglık

doomsday_26
10-17-2011, 23:22
büyükbir hevesle indirdim ama 2011 miş 2010 da açamadım:( ama gerçekten güzel paylaşımlar ellerinize saglık
paylaşılan parçaları xt. olarak upload ederseniz herkes açabilir....

hacettepeli_06m
10-18-2011, 14:24
solidworks'u düzgün ve akıcı birşekilde kullanmak istiyorsanız yeni versiyonlarını kullanın derim

---LİFT KALDIRAC—
SOLİDWORKS 2011 ÇİZİMİ
BU DOSYAYI BİR UYENİN İSTEGİ ÜZERİNE YÜKLEDİM
DOSYA İÇERİSİNDE TOPLAMDA 3 ADET KLASÖR BULUMMAKDA MAKAS SİSTEMİ İLE AÇILAN BU
LİFTLERLERİN HER BİRİ AYRI AMAÇ İÇİN KULLANILIR BİRTANESİ BÜTÜN PARÇALARI İLE MEVCUT DİĞERLERİ SADECE MAKAS KISMI MEVCUT
FOTO LİNK:
LİFT.png:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
YÜKLEME LİNK:
DOSYA BOYUTU:64MB

Emre TUNÇBİLEK
10-21-2011, 14:40
Paylaşımınız için teşekkürler, güzel paylaşımlar yapıyorsunuz. Bir de paylaşım yaparken yazdığınız mesajları büyük harfle yazmazsanız seviniriz.

suatyel
10-24-2011, 10:21
aylardır arıyordum nihayet. paylaşımlar mükemmel... hacettepeli 06_m arkadaşa her paylaşım için teşekkür ederiz

hacettepeli_06m
10-26-2011, 18:04
---mini cnc---
Solidworks 2011 çizimi
Dosya içerisinde diğer programlarda açılması için ayarladığım parasolid ve stp uzantılı dosyası da bulunmak dır .
Makine 3 eksenli olup masa ustu diyebileceğimiz ebatlarda tezgahın tablasında hatta kucuk birde araba işlemiş gibi duruyor yatakları kızakları motorları eksik parça olmak sızın bütün parçaları ile karşınızda
Ben bu makinayı yapıp satarım diyenlerin içinde sadece teknik resim hazırlamaları ve pc için cam programı bulmaları yeterli olacaktır
Foto link:
mini_cnc.jpg:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
mini_cnc-2.png:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
yükleme link
dosya boyutu :16MB

----CMM CİHAZI (SİYEMEM CİHAZI)---
Solidworks 2011 çizimi
Tai-aselsan gibi kurumların sıklıkla kullandığı bu cihaz 3 boyutlu olarak parçaların ölçüm kontrolunu yapar çalışma mantığı ise üretimden gelen parçalar tezgaha konur referans aldığı bir yüzeyden başlar taramaya ölçüde bir bozukluk olursa bunu bildirir bu bir nevi cnc tezgahıdır
Oldukça pahalı ve hassas bir makinadır sipariş verildik den sonra 6 gibi bi teslim süresi bulunmaktadır
Dosya içerisinde makinanın çizimi kullanılan takımlar kullanılan elektronik malzemelerin kataloklarıda bulunmaktadır ve her parçanın 3d boyutlu çizimi vardır oldukça değerli bir kaynakdır
Hassas makine imalatı yapanlara referans olabilir.
Foto link:
cmm_cihazı.png:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Yükleme link:
Dosya boyutu :56MB

-----SEPARATÖR PRESS---
Solidworks 2011 çizimi
Dosya içerisinde bütün parçaları bulunmakda ve stp uzantılı çizimi vardır hidrolik sistemi de mevcuttur
Press makinası seri olarak seperator üretiminde kullanılıyor
Foto link:
SEPERATOR_PRESS_MAKİNASI.png:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Yükleme link
Dosya boyutu :9MB

doomsday_26
10-26-2011, 18:15
mini cnc xt.(parasolid) çevirip paylaşırımısın....

Ahmet Mikâil YAZICI
10-26-2011, 19:06
mini cnc parasolid.xt

Unsur ağacını incelemek isteyenler için bilgi olsun, çizimle import. Unsur ağacında SW komutlarını bulamayacaksınız.

doomsday_26
10-26-2011, 20:16
beni komutlar pek ilgilendirmiyor evdeki solidworks eski versiyon o yüzden xt istedim...:)

hacettepeli_06m
10-27-2011, 17:23
mini cnc dosyasının içerisinde zaten mevcuttu parasolid uzantısı bunu da özellikle yazdım :)

hacettepeli_06m
10-31-2011, 16:31
--MENHOL KAPAGI—
Solidworks 2011 çizimi
Yüksek basınça dayanıklı içerdeki sıcaklığı basıncı ölçen lastik contalı kapak
Genellikle gıda üreticileri ve buhar kazanlarında kullanılır bu sistem diğer sistemlere göre oldukça güvenli ve tercih edilen sistemdir termokabil takma yeride mevcuttur.
Sanayi tipi çamışır makinalarının kapaklarıda bu şekildedir
Foto link
MENHOL_KAPAGI.png:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Yükleme link
Dosya boyutu:11 mb

--MAKİNA KABİNİ—
Solidworks 2011 çizimi
Tamamen sheet metal ortamında çizilmiş saclar arasındaki uyum birleştirme yöntemi kilit kapak sistemi
Oldukça profosyonel olarak hazırlanmış demonte olarak tasarlanmıştır makine tasarımcılarının oldukça işini göreceğine eminim
Foto link
makina_kabini.png:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Yükleme link
Dosya boyutu:12 mb

-MAKET YAPIMI---
SOLİDWORKS 2011 VE AUTOCAD ÇİZİMİ
Dosya içerisinde at-dinazor-kaplan-kartal-kelebek-rüsgar gülü-tren ve teyyare gibi çizimler mevcut
İster ahşap dan yapın isterseniz lazer kesim sac dan imal edin
Bu dosya öğrenciler için uygulamada olabilir staj ödevi olarak da verebilirsin buradaki maksat lazer tezgahının kesim teknolojisini göstermek olabilir
Foto link:
maketler.png:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Yükleme link:
Dosya boyutu:20 mb

----UCAKLAR—
SOLİDWORKS 2011 ÇİZİMİDİR
Dosya içerisinde 1 adet rc heli kopter 1 adet insansınsız hava aracı 1 adet de yolcu ucagı bulunmakdadır
Savunma sanayisine ilgi duyan arkadaşlara için
Foto link
İNSANSINSIZ_HAVA_ARACI.JPG:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Yükleme link
Dosya boyutu:73 MB

---DİKEY DİFİZOR—
Solidworks 2011 çizimi
Dik tornalama yöntemi yapan cnc tezgahlarında parçayı bağlamak için kullanılır
Dik işleme merkezindede dairesel parçayı acılı olarak bağlamada da kullanılır
Bu sistem hem acılı hem de mesafeli olarak ayarlama imkanı tanıyor
Fotoğraflar için render yapmadım bire bir ne olduğunu görüp ona göre indirin diye
Foto link
dikey_difizör.png:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Yükleme link
Dosya boyutu: 8mb

----YÜKSEK DEVİRLİ REDÜKTÖR—
SOLİDWORKS 2011 çizimi
Fotograf danda anlaşıldığı gibi redüktör hareketi 90 derece dönüş yapıyor ve yüksek hız ve yüksek tork söz konusu olduğu zaman kullanılır dökme gövde üzerine montaj edilmiştir kucuk ve basit bir rendır aldım
Foto link
redüktör.JPG:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Yükleme link
Dosya boyutu:14mb

-----YAT –GEMİ ÇİZİMİ-----
SOLİDWORKS 2010 ÇİZİMİ
3 part halinde yükledim aksi halde oldukça büyük oluyordu indirmede sıkıntı çekmeyin diye
Partlar bir biri ile ilişkili değil her part içerisinde çizim bulunmak da sürat tekneleri bulunmak da motorları
Naviğasyon cihazları koltuk hemen hemen her parçası ayrı partlar halinde bulunmak da toplamda 4 adet tasarım vardır
Deniz araçları tasarlıyan arkadaşlar için bir kaynak diye bilirim
Foto link:
medium45.jpg:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
medium.jpg:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
medium5.jpg:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Yükleme link
Part-1 dosya boyutu: 67MB
part-2 dosya boyutu: 43 MB
part-3 dosya boyutu:41 mb

gizemlierkek
11-10-2011, 21:59
Elinize sağlık güzel sistemler var.

vatangul
11-13-2011, 11:54
arkadaşlar bu çizimleri step formatına çevirdikten sonra paylaşsanız herkez için daha güzel olacak.. tşk ler paylaşım için

hacettepeli_06m
11-14-2011, 11:05
step-igs gibi formatlarda paylaşsam ögrenmek isteyen arkadaşlar için sıkıntı olaçak

tahsin684
11-18-2011, 23:02
arkadaslar çok teşekkürler paylaşımlar için çok işimi görecek seyler var ama bi sorunum var indirmiş olduğum çizimler üzerinde değişiklik yapamıyorum bir parcası lazım oldu parcanın üzerinde değişiklik yapamadım

hacettepeli_06m
11-19-2011, 10:23
bazı dosyalar import onları fatureworks den solidworks olarak çevire bilirsin

tahsin684
11-19-2011, 17:26
acıkcası ben solid kullanımda yeniyim autocad tabanı var ama solid yeni yeni öğreniyorum yani biraz daha acabilirsek daha kolay olur benim için sizin yüklemiş olduğunuz çizimler üzerinde değişiklik yapamıyorum ama solid olarak acabiliyorum ama değişiklik olmuyor ölçüde

hacettepeli_06m
11-19-2011, 22:26
benim yüklediğim dosyalar daha cok tasarımı geliştirmek teknik detayları anlamak mekanizma bilgisi elde etmek için solidworks ögrenmek amaç değil solidworks geliştirmek istiyorsan aralıksız çizim yapman gerek çizilmiş dosyalara bakarak zaman kaybedersin autocad de çizdiklerini solidworksde çizmin senin için daha verimli olur

tahsin684
11-20-2011, 18:33
ben boşluksuz redüktör tasarımı cyclo redüktör gibi harmonic drive gibi kafamda coğu seyi bitirdim sayılır çizime aktarmak istiyorum çalıştıını artık görmek istiyorum
bunun için hemen cözmem lazım bu proğramı sürekli haluk hocamın videolarını izliyorum redüktörün dişlilerini çizdim krankları kaldı yakında sizlerle paylaşmak istiyorum

hacettepeli_06m
11-21-2011, 10:57
cyclo redüktör bu redüktörü cok az kişi bilir üzerinde 3 ay kadar calıştım disklerini turkıyede yapabilen yok bız yapmaya kalktık pahalı oldu :) ama oldukca verimli bir redüktör

tahsin684
11-21-2011, 19:49
evet fazla kişi bilmiyor çizimi kolay ama hesaplamaları kafa yoruyor ben cyclo redüktr değil ama calısma mantığı aynı olan baska sekilde bir redüktör yapıyorum tasarım kendime ait deneyecem sansımı çizim olduktan sonra telerenyonla hersey yapılıyo orda sıkıntı yok o yüzden :)

hacettepeli_06m
11-22-2011, 14:48
hesaplamaları için sana tavsiyem excelde program hazırla resimliolsun açıklamalı olsun her seferinde tekrar tekrar ugraşma
ben yapmıştım aradım bulamadım onu size gönderirirdim işin hiçde kolay değil onun hesaplarını bulmakda zor calışmlarında bizide bilgilendirirsen sevinirim istersen bende o redüktörün videoları var youtbe ındırmış onları sana vere bilirim

tahsin684
11-22-2011, 20:26
exelde nasıl bi hesaplama formulü ile yaptınız örneğin nerenin ölcüsünü nereye oranladınız

hacettepeli_06m
11-28-2011, 09:58
---ROBOT ÖRÜMÇEK—
Solidworks 2011 çizimi
Kısmende olsa örümceğin haretlerini yapan pc kontrollü robet
Sitesindeki diğer robotlar
Yükleme link
Dosya boyutu :4mb
foto link:
my_spider_2.JPG:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])

hacettepeli_06m
11-29-2011, 13:39
----TEYYARE---
Catia v5 r18 çizimi
Mühendislerin ortaklaşa yapmış olduğu bir proje bütün parçaları ile mevcut analiz sonucları kinematik analizi dahi var imalatı yapılmış bir proje yıldız motora sahip havacılık okuyan arkadaşlar için iyi bir tecrübe olacak dır diye düşünüyorum dosyayı indiren arkadaşlar görecektir projenin ne kadar detaylı ve başarılı olduğunu
Dosya boyutu oldukça büyük bu sebep den dolayı 4 part haline yükledim dosya içerisinde .stp uzantılı dosyası da var diğer programlarda açıp görmeniz için
Uçağın adı ise BLERIOT elimden geldiğince bol foto yükledim detaylarını göre bilmeniz ve projenin önemini anlamanız için
Bazı teknik detayları:
Boy: 8.43 m
Yüzey: 20 m2
Yüksekliği: 2,70 m
9C Le Rhone ile
Net Ağırlık: 350 Kg
Kanat yüklemesi: 31.25 Kg/m2
Hız: 120 Km / h
Uçuş Menzili: 3.5 Saat
Üretim aşamaları ise:
Foto link:
thumb.jpg:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
thumb89.jpg:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
thumb485.jpg:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
thumb564.jpg:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
video:
yükleme linkleri:
dosya boyutları :ilk 3 part 100 mb diğeri 7 mb
part-1:
part-2:
part-3:
part-4:

hacettepeli_06m
11-30-2011, 16:53
--PASSAT CC 3D MODEL
SOLİDWORKS 2011 ÇİZİMİ
Otomobil tasaramına ilgi duyan arkadaşlar için ve yüzey modelllemede referans alabileceğiniz güzel bir çalışma
Foto link:
medium.jpg:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
medium76.jpg:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
yükleme link:
dosya boyutu:72 mb

hacettepeli_06m
12-02-2011, 16:33
DİKİŞ MAKİNASI
SOLİDWORKS 2011 çizimi dosya içerisinde igs formatlı çizimi de mevcut
Singer marka dikiş makinasının eski modellerinden bir tanesi çoğumuzun evinde belki hala vardır
Dikiş makinasının çalışma prensibini incelemek isteyen arkadaşlar için bütün parçaları ile mevcut
Bununla ilgili animasyon çalışması yapmak isteyen arkadaşlar olabilir
Foto link
medium1.jpg:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
medium-3.jpg:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
medium4.jpg:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
yükleme link
dosya boyutu:17mb

furtek1@gmail.com
02-29-2012, 00:42
Selam Foruma henüz katıldım bir çok şey okudum, bunlara istinaden hiç alanım olmamasına rağmen hobby olarak başaldığım solid de artık makina tasarlayabilmek adına sürekli öğrenmek istiyor ve durmadan buradan bilgi alıyorum herşey için emeğinize teşekkür ederim

Arkadaşlar konveyoru çizdim belt işi de tamam fakat belti genişlettiğim zaman geniş belt dönmüyor bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

Ümit RAMAZANOĞLU
03-20-2012, 19:55
Lütfen konu açarken başlıklara dikkat ediniz, part paylaşımlarınızı "SolidWorks İle Yapılan Proje Videoları" başlığı altında yapmanız uygun olmamış.
Konunuzu taşıdım, bir diğer soru; part dosyaları size mi ait?

Netde dolaşırken karşılaştım bu parçalar GrabCAD .com sitesinden alıntı sanırım arkadaş da ordan almış

ridvan
04-07-2012, 10:46
ne diyeceğimi inan bilmiyorum ama kısaca süpersin kardeşim eline emeğine sağlık bende gamak a kızıp duruyordum resimlerini niye koymuyor diye teşekkür ederim teşekkür butonuna basmak kesmedi

f_mut2001
05-03-2012, 11:43
ellerine sağlık kardeşim teşekkürler

burki
05-20-2012, 20:32
robot kolu çizimi varmı acaba?

Ahmet Mikâil YAZICI
05-20-2012, 23:55
Bu isteğinizi istek başlığından yeni konu açarak duyurursanız daha çabuk sonuca ulaşabilirsiniz.