Orijinalini görmek için tıklayınız : tava sapı yapma
ilyas çelik
09-11-2011, 01:45
arkadaşlar benim bir sıkıntım var bir tava sapı yapmak istiyorum solid te ama nasıl yapacam bana fütfen yardım edermisiniz
Ahmet Mikâil YAZICI
09-11-2011, 10:33
Elbette.Ilyas bey solidworks hakkında ne kadar tecrübeye sahipsiniz, böyle bir çizimi başlangıç aşamasında dahi yapılabilir.
ilyas çelik
09-11-2011, 13:43
mikail bey konuma cevap yazdığınız için teşekkürler ben solidde yeniyim hemde çok yeni 2 aylık bir bir bilgim var ama kedim öğrenerek bir kursa giderek değil şimdi
bir firma benden tava sapı çizmemi istedi eğer çizersem beni işe alacaklar hemde eğitecekler.eğer bana yardım ederseniz SİZE DUA EDECEM.
doomsday_26
09-11-2011, 13:56
bence sen çizebildiğin kadar çiz burda çok tecrübeli arkadaşlar var eksiklerini ve neler yapabileciğin hakkında yardım eder..ama sen ilk etapta bir başlangıç yap 2 aylık bilgin varsa yapabilirsin....
ilyas çelik
09-11-2011, 14:59
arkadaşlar ilk yapacağım şey oldugu için sizin gibi ustaların yardımına ihtiyacım var
o yüzden bana komutları çizimi nasıl yapılır yardım edin .YARDIM EDENE DUA EDECEM..bu çizimi güzel olursa beni işe alacaklar.o yüzden biraz ustalı eli değmesi lazım.ŞİMDİDEN ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞLERİM
Ahmet Mikâil YAZICI
09-11-2011, 17:46
usta falan değilim yalnız telefon dan ne kadar yardım edebilirsem etmeye çalışayım.
Birçok yöntem le çizilebilir. Biz basit olanını tercih edelim. Loft burada işinizi görür. Loft için bir kaç düzlem ve düzlemlere ait sketch yeterli olur. Ilk düzlem front plane de olsun. Buraya sapın tava ile temas edeceği profili çizeceksiniz. Profil yalnızca tek bir kapalı hatta sahip olmalı. Sonra profilde çizgilerin birleşim sayısını ve yerlerini iyi bilmelisiniz. Misal bir radyus verdiğinizde ona teğet olan iki adet birleşme noktaları/uçları meydana gelecek. Bu birleşin sayısı önemli çünkü loft da kullanacağınız bir sonraki sketch'de de aynı sayıda birleşim yada kontrol noktası olmalı ki bir önceki sketch e karşılık gelebilsin. Aksi halinde loft biçimsiz olacaktır. Anlatmak istediğim bir sketch de bir köşede radyus var ise bir sonraki sketch için de aynı konumda ki köşede de radyus olmalı. Buna dikkat ederek bir kapalı profil olusturmalisiniz. Profilin şekli sizin tasarımınız olur. Sonrasında sapın kısmen orta yerine gelecek şekilde bir düzlem daha açarsınız. Orayada sapın orta kisminda oluşmasını istediğiniz profili çizersiniz. Tabi bu profil bir önceki ile aynı birleşim noktası sayısını karşılamalı. Benim tavsiyem sapın baş kısmına göre bu profili daha ensiz kısmen kare ama köşeleri radyuslu yapmanız. Bu da tamam olunca sapın boyunu belirleyecek olan son düzleme sketch açıp son profili çizmek le işin önemli kısmını halletmiş olursunuz. Bu prefil daha yaylım olursa bence kullanışlı olur.son şey bunları loft ile birleştirmek.katılama komutlarında ki loft. Tavaya monte olması için gerekli delilleri gene front plane ile halledersınız. Vatanın askılık deliğinide top plane ile.son olarak bir kaç radyus verip işi bitirmiş olursunuz. Vaktim olsa ve pcim olsa biraz daha anlaşılır kılardim. Benden bu kadar. Umarım işinizi görür.
mehmet_dengiz
09-11-2011, 18:03
ahmet kardeşim bu iş buraya yazmakla olma bence adam yeniyim diyor çünkü. loft komutunu bilsin ama nerelere sketch atacaıgnı bilmiyor arkdasımız.
T.Eren EREZ
09-11-2011, 19:40
arkadaşlar benim bir sıkıntım var bir tava sapı yapmak istiyorum solid te ama nasıl yapacam bana fütfen yardım edermisiniz
merhaba kardeşim senin için nette görsellerden çıkan tava saplarından birini çizdim surface olarak..Tabi buna bakarak kendinde vermek istediğin ölçülerde çizersin..
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
part dosyası: [Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
ilyas çelik
09-11-2011, 19:50
kardeşlerim allah hepinizden razı olsun yardımlarınızdan dolayı rica etsem biraz daha konuyu açabilirmisinmiz
kardeşim bende 2010 premnum var destelemiyor herhelde 2011 bu gönderdiğin ardeşim
T.Eren EREZ
09-11-2011, 19:59
yukarıda part dosyası ekledim. yani ne derecede solid biliyorsun bir fikrim yok.. kısaca anlatım.. ılk önce google görsellerden tava sapı resmi indirdim sonra skech picture ile solidworks ekranına aktardım.. sonra düzlem açıp üstünden ana hatlarını aldım.. sonra bu hatlar üzerinde profimi yürüttüm. bu siteden [Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] solidle ilgili videoları izlerseniz ne yaptiğımı anlarsınız diye düşünüyorum.Siteye üyelik ücretsizdir.Burdaki videoları 2d çizim 3d katılama ve yüzey bölümlerini incelerseniz.. anlatmaya çalıştığım şeyi daha açık ve net anlarsınız..
T.Eren EREZ
09-11-2011, 20:04
evet bendeki 2011:S parasolid olarak yollasamda yaptığım işlemleri göremezsiniz:S sadece parçayı görürsünüz:S 2011 paylasım yapanlarınkini açamıyorum diye 2011 yüklemiştim bende..
ilyas çelik
09-11-2011, 20:06
allah razı olsun kardeşim sağolun
T.Eren EREZ
09-11-2011, 20:08
basit olarak anlatmak gerekirse sağ düzleme köşeleri yuvarlatılmış bir dikdörtgen çizin ve sağ düzleme spline ile tavanın o forumunu çizin.. sonra sweep yaparsanız tavanın profili oluşur.. Baş kısmında skechi çizip extrude yapmanız yeterli.. 2011 olsa halbuki herşeyiyle çizip ekledim.. b
mehmet_dengiz
09-11-2011, 20:33
al snaa bir örnek kardeşimm....
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]) Uploaded with ImageShack.us ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
mehmet_dengiz
09-11-2011, 21:01
yorum yokmu:):):) şaka şaka sadece arkdaşın istediği böyle birşeymi diye koydum
ilyas çelik
09-11-2011, 21:41
evet söz bu gece hepinize dua edecem ALLAH RAZI OLSUN SAĞOLUN VAR OLUN
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.