Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu sene makina mühendisliğini kazandım
VaTaNs3v3r
09-08-2011, 12:05
*Bu sene makina mühendisliğini kazandım ama benim fakültem teknoloji fakültesi yani ben meslek lisesi mezunuyum Teknik lise makina bölümü mezunuyum Fırat üniversitesi Teknoloji fakültesi makina mühendisliği kazandım.
Sizce işe tercih edilirken Mühendislik mi yoksa Teknoloji fakültesimi rabet görür.
*Kendimi geliştirmemde neler önerirsiniz?(ilk sene hazırlık var yani boş vaktim çok olacak)
*Sizce işverenler bizi tercih eder mi ?
bu 3 sorunun cevabını istiyorum cevaplarınız için teşekkürler
öncelikle Haluk hocamızın bu yazısını okumanı tavsiye ederim;
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
Emre Özdemir
09-08-2011, 17:03
Gerçekten çok faydalı bir yazı olmuş, bu alanda yeni başlayanlar için önemli bir kaynak
VaTaNs3v3r
09-08-2011, 18:40
öncelikle Haluk hocamızın bu yazısını okumanı tavsiye ederim;
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
okudum teşekkürler
Emre TUNÇBİLEK
09-10-2011, 00:25
Öncelikle merhaba,
Bende teknik lise mezunu olarak Karabük Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği (MTOK) kazandım.
MTOK (Teknoloji Fakültesi) bilindiği gibi meslek ve teknik lise, and. tek. lise öğrencisi alıyor. Şimdi kısaca sana şöyle açıklayayım.Haluk Abimizin yazısını okumadan paylaşıyorum:
Şimdi elimizde 2 Tür mühendis var. 1'i Düz veya Anadolu lisesinden Mühendislik Fakültesi'ne geçip mezun olmuş bir makine mühendisi, bir de elimizde meslek lisesinden mezun olup Teknoloji Fakültesi mezunu Makine mühendisi. 2'si de bu işi öğrendi!. Peki sen lise ile beraber toplam 7/8 sene mesleğini görmüş tecrübeli bir elemanı mı işe alırsın, yoksa sadece üniversitede 4 yıl da öğrenmiş birini mi? Bana göre biz biraz tecrübe bakımından avantajlıyız. Ha denebilir lisede ne kadar eğitim alacak ki. Ama lisedeki eğitim üniversite düzeyinde ;) Mühendislik fakültesi okuyan arkadaşlar yanlış anlamasın. MTOK'lara gidenlerin kendisini anlaması için paylaştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Emre Özdemir
09-10-2011, 11:58
Öncelikle merhaba,
Bende teknik lise mezunu olarak Karabük Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği (MTOK) kazandım.
MTOK (Teknoloji Fakültesi) bilindiği gibi meslek ve teknik lise, and. tek. lise öğrencisi alıyor. Şimdi kısaca sana şöyle açıklayayım.Haluk Abimizin yazısını okumadan paylaşıyorum:
Şimdi elimizde 2 Tür mühendis var. 1'i Düz veya Anadolu lisesinden Mühendislik Fakültesi'ne geçip mezun olmuş bir makine mühendisi, bir de elimizde meslek lisesinden mezun olup Teknoloji Fakültesi mezunu Makine mühendisi. 2'si de bu işi öğrendi!. Peki sen lise ile beraber toplam 7/8 sene mesleğini görmüş tecrübeli bir elemanı mı işe alırsın, yoksa sadece üniversitede 4 yıl da öğrenmiş birini mi? Bana göre biz biraz tecrübe bakımından avantajlıyız. Ha denebilir lisede ne kadar eğitim alacak ki. Ama lisedeki eğitim üniversite düzeyinde ;) Mühendislik fakültesi okuyan arkadaşlar yanlış anlamasın. MTOK'lara gidenlerin kendisini anlaması için paylaştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Arkadaşa katılıyorum. Ben fen lisesi mezunuyum Yıldız Teknik Makine Mühendisliği okuyorum. Dediğiniz doğru, meslek lisesinden gelen adamlar teknik resim okuma, parça bilgisi yani teknik konularda daha tecrübeliler. Ama öte yandan özelikle sayıısal derslerde zorluk çekiyorlar. Matematik, Kimya gibi. Yanlış anlaşılmasın; kimyadan denklem denkleştiremeyip bana soran arkadaşlarım oldu. Tabi bizim açımızdan da teorik bilgi dolu, teknik bilgimizde eksik var. İki tarafında eksik olduğu kısımları kapatarak kendisini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum.
Edit: Arkadaşın 3 soru sorduğunu ve hepsine cevap vermediğimi gördüm.
2. sorunuzun cevabına gelirsek; Çalıştığınız/çalışmak istediğiniz alana göre kendinizi geliştirmeniz gerekir. Okuyup bitirmiş, y. lisans yapan yaparken çalışan, çok iyi yerlerde çalışan tanıdıklarım var. Hepsinin söylediği şey işe alırken ilk sordukları şey tecrübe, daha sonra da yabancı dil. Tabiki de kullandığımız programlar da önemli. Ancak dediğim gibi çalıştığınız yer önemli. Bir almancanız varsa mercedese iş başvurusu yaptığınızda kendinizi bir anda mülakatta bulabilirsiniz:)
Benim önerim kesinlikle tam zamanlı, part-time gerekirse ücretsiz olarak işinizle ilgili çalışmak.(Örneğin yazları) Çünkü CV'nizde iş tecrübesi olması dikkat çekecektir.
Sanırım az çok 3. sorunuza da cevap vermiş olduk.
VaTaNs3v3r
09-10-2011, 12:21
*Eöz siz ytü de hangi çizim programlarını gördünüz
*İngilizcen varmı ?
Emre Özdemir
09-10-2011, 13:01
*Eöz siz ytü de hangi çizim programlarını gördünüz
*İngilizcen varmı ?
Şu an 2. sınıftayım. Bilgisayar Destekli Teknik Resimle beraber solidworksa giriş yaptık(başlangıç düzeyinde). 3 sınıfta olması lazım, bilgisayar destekli çizim diye bir ders var sanırım konstrüksiyon dalını seçen öğrenciler için.Okulun verdiği eğitim bu kadar, gerisi için kursa gitmek gerekir, yada eğitim videoları vs. Bildiğim kadarıyla tüm okullarda böyle bu, okul program eğitimi vermiyor. Kendi çabamla soliworksta biraz ilerledim, CATIA'ya da hafif bir giriş yaptım.
İngilizce çok iyi durumda değil. Yarım dönem hazırlık okudum. İntermediate-Upper intermediate gibi birşeyim sanırsam. Geri kalmamak için yabancı film-dizi, mektup arkadaşlığı vs ile uğraşmaya çalışıyorum
VaTaNs3v3r
09-10-2011, 13:29
İngilizceyi nasıl öğrenebilirim illa kursa mı gitmem lazım kursa gitmeden nasıl bir yol izleyebilirim
Emre Özdemir
09-10-2011, 14:01
İngilizceyi nasıl öğrenebilirim illa kursa mı gitmem lazım kursa gitmeden nasıl bir yol izleyebilirim
Benim fikrimi sorarsanız biryere kadar kendi çabanız ile daha sonrada pratik yaparak diye düşünüyorum. Biraz temeliniz varsa hazırlık sınıfı, kendi çalışmanız yada 2-3 kurluk ingilizce kursuyla iyi bir düzeye gelinebilir. Tabi günümüzde "iyi" bir seviye yeterli olmuyor maalesef. Bundan sonrasında ben yurtdışına gidilmeli diye düşünüyorum. Çünkü ne kadar öğrenirseniz öğrenin pratik yapmadıkça hiçbir önemi kalmıyor. Bir yazınızı work&travel, dil okulu ya da ingilizce konuşulan bir ülkedeki akrabanıza bile gitmeye ayırarak 3-4 ay pratik yapmak eminim yeterli olacaktır. Tanıdığım bir abi, 3 haftalığına ingiltereye dil okuluna gitmişti. Bize anlatırken; ilk başta markete gitmeye çekiniyordum, 3. hafta evi aradığımda ailemle dalgınlıkla nigilizceye konuşmaya başladım demişti.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.