PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Teknik ressam maaşı?

byharby
08-10-2011, 21:07
Arkadaşlar Sakarya'da - Marmara'da Solidworks ve Autocad programlarına hakim bir teknik ressam ortalama ne kadar maaş alır? Deneyimsiz ve ilk işinde ne kadar ücret alması/ ücret talep etmesi uygundur?Her iki sorumu ayrı ayrı cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

TEKSİN_MURAT
08-11-2011, 01:30
öncelikle programı hangi söktörde kullanmanıza bağlı solidworks bilginizi ve iş tecrubenizi goz onune alarak değerlendirildiğinde ucretlerde o kadar yuksek. ucret talebini deneyimsiz olarak değerlendirmek gerekirse.... 1000 tl civarı ...diye düşünüyorum

ugurmnv
08-11-2011, 12:51
arkadaşın dediği gibi aama 1000 lira forma yazarsan seni pek arayan çıkmaz böylece iş bulammsın 800-850 lira ile başlarsın muhtemelen sen en iyisi net olduğun gibi konuş çünkü işe başladığında zor durumda kalabilirdin a firmasında işe başladın ama problem çıkan yerlerde danışabileceğim fikir alabileceğim bana yol gösterebilecek kişiler var mı diye baştan sormalısın ki sonra sana ee ben biliyorum diye geldin işe karışık bi tasarım çıktı oracıkta s.... benden söylemesi tecrübe konuşuyor

makine26
08-11-2011, 13:42
Arkadaşlar haklı
Acelen yoksa pişmeyi bekle,işinde uzmanlaş sonra transfer etmek istersen pazarlık edersin.Şu aşamada sizin şehirdeki alt ücret neyse onu kabul etmen iyi olur.Yoksa işi kaçırırsın.
Ağzı çok iyi laf yapıp ikna edip yüksek maaşla işe girenler gördüm.Bir bağlama papuç modeli bile yapamadan rezil olup gittiler.15 senedir proje,imalat şeklinde çalışmaktayım.Tecrübemde var ama Eskişehirde en fazla verilen ücret 1000 tl.
İşsiz kalmaktansa çalışalım diyoruz.Bende yüksek ücretle iş bulursam giderim ama Türkiye şartlarında teknik elemanlar hep işin artığıyla yetinmek zorunda kalıyorlar.

vatangul
08-12-2011, 10:20
beyler size bağlı bu maaş olayı ? ne kadar donanımlı olduğunuza şirketin sizi nasıl bir konuma uygun gördüğüyle ilgili.. ben makine resim ve konstrüksiyon öğretmenliği meğzunuyum. 2 yıllık makine okudum öncesinde ve lise de torna tesviye meğzunuyum. şuan eskişehir de özel bir şirkette 3d tasarım sorumlusu olarak çalışıyorum şuan 2. ayım dayım. ve bahsettiğiniz ücretin oldukça üzerinde kazanıyorum. ama benle aynı okulu bitirmiş arkadaşım 850 ye çalışıyr. dediğim gbi herşey siz de ve tercih ettiğiniz iş yerinde biter. tabi ki biraz da şans.. bu arada okulum bittikten sonra 5 ay afyon da çalıştım patron işe girerken veridği sözü tutmadı bende çıktım ve eskişehir de uygun iş buldum taşındım.. burdaki işe başladığımda patronun elinde iş yoktu ve 4 ay bekledim iş alamayınca bende yeni iş aradım ve şuan çalıştığım şirket beni buldu.. o yüzden umutsuzluğa kapılmayın ve biraz şans da olduğunda herşey yoluna girer.. tabiki herşey sizde bitiyor..

SuNGuR_Tegin
09-18-2011, 04:27
sevgili meslektaşlarım yapmayın lütfen. teknik ressam'dan bahsediyoruz. ben 2 yıl makine bölüm mezunuyum, ben askerden geleli 7 ay oldu. gelir gelmez hemen iş buldum aslında pekde bilmiyorudm açıkçası ama zaman içerisinde geliştirdim. solidworks, autocad, procad (autocad e benzeyen bi çizim programı) iyi derecede kullanıyorum şimdi

ve işe başlama ücretim 1000 tl idi şimdi 1200 tl bunu az buluyorm patrondan zam istedim. yok durumlarımız yok diye ayak yaptı. bende yeni iş görüşmelerine gidiyorum.

ne kadar ücret talep ediyorsun dediklerinde 1500 diyorum aşağısı yok :). gerçi 1 tanesi 1700 dedim adam düşündü düşündü çook dedi. ne çoku dedim ya.

yani işverenler işin dümeninde bu işin okulunu okuyanda okumayanda mesleğe girmiş. bu sebeple maaşlarda düşüş var.

850, 750 falan bence bunlar çok düşük rakamlar

orada işe başlasanızda hiç gelişme olmaz.

yapmayın lütfen sevgili meslektaşlarım.

Tabiki ALLAH CC Eksikliğini vermesin.

selametle.

alibagci
09-18-2011, 13:05
arkadaşlar bende sizlerle paylaşmak istiyorum 2008 yılı niğde üniversitesi makine mühendisi mezunuyum. sizlere faydası olması açısında hatıralarımı paylaşayım; 26 aydır ankara bir firmada araç üstü üstyapı konusunda tasarım ve imalat görevi ile meşgulum solidworks ve autocad kullanmaktayım. ücret olarak sadece 2000 liraya çok yakın bir ücret almaktayım ama yaptığım işe göre az buluyorum. (ücret yanında extralar olsa idi makul bulabilirdim örn. vasıta, prim, ikramiye) ilk başladığım yerdi yani gözümün ilk açıldığı yer. Çalıştığım yer klasik sanayi mantığında çalışan bir yer şimdiye kadar patron verdiği sözleri hiç tutmadı. sonuşta çalıştığım yer benim için bir basamak olacak. çıktığımda kaybeden ben değil patron olacak çünkü bu 26 ayda patrona çok şey kazandırdım .

makine26
09-21-2011, 19:17
konu uzayacak, herkes yaşadığı şehri ve maaşı,sektoru yazarsa iyi olur.Yoksa vandaki arkadaşla istanbuldaki aynı tutulur.
Teknik Ressam diye çalışanların çoğu bi şekilde autocad ve solidworksü yarım yamalak öğrenmiş,bi çizgi kutu yapınca tamam diye piyasada gezen dangalaklardır.Gerçek o.Mobilyacı,tornacı,dişçi gibi bölümlerde dikiş tutturamayan ohh bi sandalye masa başı iş diye keyf yapıp,Metrik ve inçten, geçmelerden,açınımdan habersiz bozuntular oldukça bırak 800 maaş iş bulamazsınız.Antede malzeme adet yazmaz,rulman redüktor nedir bilmez vs....
95 den beri imalat ve proje kısımlarında çalışıyorum.Hatırlıyorum da resim hocamız dış çizgiler 0,7 mm olmamış, yazılar italik değil diye çelik cetvelle döverdi.
Ne iş yaparsan yap kendini pazarlayamıyorsan,ağırlığını hissettirmiyorsan ortada kalır alakasız işlerde çalışırsın.
O kadar az!! bilgi ve tecrübeme karşı verilen ücret 900 dü.Bırak artık bi halt olmaz diye bıraktım.Patron "sebat et bi baltaya sap olamazsın iş değiştirirsen "dedi.Emeklisi gelen adam 1000 alıyor.Yetmiyor ki adama.

Birde piyasada bi ücret düzeni yok.Yeni mezun mühendis 2000 civarı alırken ustasına 700-800 veriyorsan sende akıl yok demektir.Mühendis yetişince kacacak zatende kendi elemanını kaçırma önceden.
Tekniker şu,Teknisyen şu diye birşey yok piyasada.Bilende aynı bilmeyende aynı ücreti alıyor.Yılların usta kaynakçısınada aynı ücret veriliyor, yeni başlayan amper ayarı elektrod vb bilmeyen kaynakçıda aynı ücret alıyor.Beğenmiyorsan çek git seceneği her zaman mevcut

Ahmet Mikâil YAZICI
09-22-2011, 00:54
arkadaşın dediği gibi aama 1000 lira forma yazarsan seni pek arayan çıkmaz böylece iş bulammsın 800-850 lira ile başlarsın muhtemelen sen en iyisi net olduğun gibi konuş çünkü işe başladığında zor durumda kalabilirdin a firmasında işe başladın ama problem çıkan yerlerde danışabileceğim fikir alabileceğim bana yol gösterebilecek kişiler var mı diye baştan sormalısın ki sonra sana ee ben biliyorum diye geldin işe karışık bi tasarım çıktı oracıkta s.... benden söylemesi tecrübe konuşuyor
Lütfen biraz düzenli yazın mesajınızı.

iş başvurusuna gittiğinizde, size teknik ressam olarak adam 750 850 çekiyorsa basın küfürü çıkın.

Genel ahlak kurallarına uymayan bütün mesajlar silinir. Kuruma, bireye yazılan hakaret mesajları silinir.

Lütfen forum kurallarınız okuyunuz.

muratt
04-06-2012, 21:36
Bizim ülkemizde saygı olacak önce bende makina teknikerliği mezunuyum asıl mesleğim torna tesviye bölümü bu meslekte şu var ki ıspatlanmış bi unsur teknikersen ve çiizmle uğraşıyorsan iş yerinde pc başında oturuyor bi iş yapotığı yok üretrimdeki herkesin gözü sende tüm stresi yasarız sıkıntılarla saatler verip çizeriz tek bi değişiklik herşeyi siler o açıdan üniversal torna ve kaynak yapan bi eleman yerine göre 1500 tl alırken teknikerin değeri 800 tl oluyor bu okuyana saygı olmadığı için olmakta o yüzden maas konusu karısık bı konum kendıne ne kadar satar ne kadar yalakalık yaparsan o kadar alırsın diye düşünüyorum saygılar

byharby
04-06-2012, 21:54
İşverenin algısı çok önemli. Eğer gelenekçi, teknolojik gelişmeyi ve ilerlemeyi düşünmeyip sadece para kazanma hırsı içinde olan bir işvereniniz varsa sizi "bilgisayar başında oturan eleman" olarak görür. Oysa biz çizmeden üretilecek o parçayı üretmek çoğu kez imkanlar dahilinde değildir. Öte yandan tarım makinaları mezunu da , kontrüksiyon mezunu da , mühendisi , teknik öğretmeni (ben) v.b. bu işi yapmaya kalkıyor. Layığıyla yapana sözümüz yok ama kutu çizmeye başlayan işletmeye gidip düşük bir ücret konuştuğu an otomatik olarak piyasayı aşağıya çekmiş oluyor. Velhasıl mesleğimiz ülkemizde hakettiği yerde değildir. Adımız teknik ressam değil çizimci , resimci olmuş vay halimize.

makinacı2538
04-11-2012, 02:43
değişir,çok görecelidir performansınıza göre.

[EXE]LANS
04-11-2012, 08:17
s.a arkadaşlar konu dikkatimi çekti.. Özel sektörde çalışan bir makina mühendisi olarak yazıyorum..
çalıştığım fabrikada 2 adet teknik ressam var . 1 tanesi makina teknikeri.. deneyimleri 2-3 yıl kadar ötesi yok.. benimde 2 yıl.. şimdi asıl konu şu teknik resaam maası 1900tL teknşiker maaşı 2050.. benim yani mak mğhendisi maaşı : 1850 evet ressam ve tekniker benden çok daha iyi geçin o 850- 1000 tl işlerini.. en az onlar kadar bende solid autocad biliyorum.. sonuç bu.. kafanıza takmayın maaşlarınız yüksek düşük değil... zaten çıkacağım böyle saçma sapan bir uygulama olmaz sadece basamak oldu işim benim için...

[EXE]LANS
04-11-2012, 08:20
İşverenin algısı çok önemli. Eğer gelenekçi, teknolojik gelişmeyi ve ilerlemeyi düşünmeyip sadece para kazanma hırsı içinde olan bir işvereniniz varsa sizi "bilgisayar başında oturan eleman" olarak görür. Oysa biz çizmeden üretilecek o parçayı üretmek çoğu kez imkanlar dahilinde değildir. Öte yandan tarım makinaları mezunu da , kontrüksiyon mezunu da , mühendisi , teknik öğretmeni (ben) v.b. bu işi yapmaya kalkıyor. Layığıyla yapana sözümüz yok ama kutu çizmeye başlayan işletmeye gidip düşük bir ücret konuştuğu an otomatik olarak piyasayı aşağıya çekmiş oluyor. Velhasıl mesleğimiz ülkemizde hakettiği yerde değildir. Adımız teknik ressam değil çizimci , resimci olmuş vay halimize.

dostum otoruyorsunuz çayınız önünüzde bende akaşama kadar fabrika idare ediyorum salak laftan anlamayan işçilerle muhatabım.. bırak sende iş biliyormuş gibi konuşma meslektasın 1900 oturduğu yerden alıyor.. bazı soruları da bana soruyor... var mı böyle saçmalık.. gelmişsin çizimci diye nitelendiriyorsun kendini... tabiki öylesin sabahtan akşama kadar oturuyorsunuz.....

yaptıklarınızda yanlış çıkıyor pisliklerini üretimde keserek biçerek temizliyoruz.. sonra dert yanıyorsunuz.. ,işte mühendislik basitte bilmem ne de .. o zaman mühendis olsaydınız... sizde bir alemsiniz..

[EXE]LANS
04-11-2012, 08:30
Bizim ülkemizde saygı olacak önce bende makina teknikerliği mezunuyum asıl mesleğim torna tesviye bölümü bu meslekte şu var ki ıspatlanmış bi unsur teknikersen ve çiizmle uğraşıyorsan iş yerinde pc başında oturuyor bi iş yapotığı yok üretrimdeki herkesin gözü sende tüm stresi yasarız sıkıntılarla saatler verip çizeriz tek bi değişiklik herşeyi siler o açıdan üniversal torna ve kaynak yapan bi eleman yerine göre 1500 tl alırken teknikerin değeri 800 tl oluyor bu okuyana saygı olmadığı için olmakta o yüzden maas konusu karısık bı konum kendıne ne kadar satar ne kadar yalakalık yaparsan o kadar alırsın diye düşünüyorum saygılar

yoo bizdeki tekniker mühendisten fazla maaş alıyor... genelleme yapma bence:)

Ahmet KOL
04-11-2012, 09:04
LANS;17575']dostum otoruyorsunuz çayınız önünüzde bende akaşama kadar fabrika idare ediyorum salak laftan anlamayan işçilerle muhatabım.. bırak sende iş biliyormuş gibi konuşma meslektasın 1900 oturduğu yerden alıyor.. bazı soruları da bana soruyor... var mı böyle saçmalık.. gelmişsin çizimci diye nitelendiriyorsun kendini... tabiki öylesin sabahtan akşama kadar oturuyorsunuz.....

yaptıklarınızda yanlış çıkıyor pisliklerini üretimde keserek biçerek temizliyoruz.. sonra dert yanıyorsunuz.. ,işte mühendislik basitte bilmem ne de .. o zaman mühendis olsaydınız... sizde bir alemsiniz..

Kimsenin mühendisliği basite aldığı yok bence.Ki olamazda.Yaptıklarınız yanlış çıkıyor derken sende genelleme yapma istersen.Ve eğer teknik ressam akşama kadar oturuyor ve benden çok para alıyor diye düşünüyorsan da bir müdendis teknik ressam olarak da çalışabilir.Eski iş arkadaşım makine mühendisiydi.Sende bu işi yap böyle düşünüyorsan.

byharby
04-11-2012, 09:07
[EXE]LANS adlı üye iş yerindeki sıkıntılarını foruma yansıtmış gördüm seni. Biz burada genel olarak teknik ressam maaşlarını , sıkıntılarını paylaşırken sen çıkıp gelmiş aksine onlarla anlaşamamanın getirdiği sorunları dile getirmişsin. Üstelik kullandığın uslüp uygunsuz, mühendisliğine , okumuşluğuna yakışmayacak cinsten. İlla oturmak istiyorsan sen de oturabileceğin işler bulabilirsin. Böyle konuşacaksın tamam mı?Gayet üslubu yerinde ancak mesajı net... Olayı kişisel tartışmaya götürmek istemem, konuyu çektiğin yere ve ardı ardına yazdığın mesajlarına bakacak olursak biz buna hayatta kuyruk acısı diyoruz...

Emre ÖZKAN
04-11-2012, 09:18
Kişiye yönelik tartışmaya girmekten lütfen kaçınalım. [EXE]LANS lütfen, mesajlarınızı daha düzgün bir üslup ile, yazınız.

Ayrıca, diğer kişilerin aldığı yüksek maaşı sorgulamak yerine, neden kendinizin daha düşük maaş aldığınızı sorgulamanız, bence daha doğru bir yaklaşımdır. (Sizin kişisel yeteneklerinizden ya da tecrübe eksikliğinden mi yoksa şirketin maaş politikasından mı? )Eğer çalıştığınız şirketin maaş politikası bu yöndeyse, ayrılıp, yeteneklerinize ve tecrübenize uygun farklı bir iş aramanız uygun olacaktır.

Burada tartışılan konu, mühendisler ile teknik ressamları karşılaştırmayı gerektirmiyor. Biraz daha özenli cümleler ile birbirimizi kırmadan konuyu devam ettirelim lütfen.

[EXE]LANS
04-11-2012, 20:33
Kişiye yönelik tartışmaya girmekten lütfen kaçınalım. [EXE]LANS lütfen, mesajlarınızı daha düzgün bir üslup ile, yazınız.

Ayrıca, diğer kişilerin aldığı yüksek maaşı sorgulamak yerine, neden kendinizin daha düşük maaş aldığınızı sorgulamanız, bence daha doğru bir yaklaşımdır. (Sizin kişisel yeteneklerinizden ya da tecrübe eksikliğinden mi yoksa şirketin maaş politikasından mı? )Eğer çalıştığınız şirketin maaş politikası bu yöndeyse, ayrılıp, yeteneklerinize ve tecrübenize uygun farklı bir iş aramanız uygun olacaktır.

Burada tartışılan konu, mühendisler ile teknik ressamları karşılaştırmayı gerektirmiyor. Biraz daha özenli cümleler ile birbirimizi kırmadan konuyu devam ettirelim lütfen.

konu o deil adamlar gelmiş yakınıyorlar... yaptıkları işi lise mezunu sokakta gezen adamlarda yapıyor...

Emre Özdemir
04-11-2012, 21:32
@[EXE]LANS

Sanırım işyerinizden kaynaklı br olaya sinirlenmişsiniz ve içinizi buraya dökmüşsünüz. Ortada adaletsizlik var veya yok. Düzeltebilirseniz düzeltirsiniz, düzeltemezseniz adaletin olduğu bir yerde çalışmaya devam edersiniz.

Başkalarının işini küçümsemeniz hiç hoş olmamış.

Ahmet Mikâil YAZICI
04-11-2012, 21:32
LANS;17618']konu o deil adamlar gelmiş yakınıyorlar... yaptıkları işi lise mezunu sokakta gezen adamlarda yapıyor...

Konu sizin uslubunuz, yani tam da o. Uyarınızı aldınız, uslubunuzda değişme göremezsek forum düzenini bozmaktan uzaklaştırma alırsınız.

Sizin ölçüm zemininiz para ise pekala "sokakta gezenlerin yapabildiği teknik ressamlığı" yapabilirsiniz.

Böyle saygısızlık görmedim, "salak işçiler" miş. :mad:

ZeBaNi
04-12-2012, 00:12
[EXE]LANS :

33 yaşındayım. 12 senelik makine mühendisiyim. Mühendis olmadan önce makine teknikeriydim. Tekniker olmadan önce meslek lisesi torna tesviye , ondan önce de bir kalıpçı yanında çalışan salak bir işçiydim !!! Plastik kalıbı , kesme ,sıvama prograsif kalıpçılığı , genel talaşlı imalata hakimiyet,iyi derece autocad,solidworks,visi cad cam,vector cad cam , mastercam solidcam kullanımı, otomasyon makine tasarımı ve imalatı tecrübesi , şu an itibari ile bir fabrikada üretim müdürü. Ücret ? Senin kendin için sarfettiğin rakamdan bir kaç kat fazlası....

Varsa sende de bu tecrübe çalışma arkadaşım o fiyata... Kendini de üzme milleti de sinirlendirme. Güvenemiyorsan kendine başkasının aldığına dil uzatma bence.

Mesai arkadaşların için kullandığın o kelimeleri edebilecek olduğun göz önüne alındığında daha çiğ sin anlaşılan. Fırında çok kalıp pişmen icap ediyor.

Senin şu hallerin bana bir kıssadan hisseyi hatırlattı. Ben sana sultan olamazsın demedim.. adam olamazsın dedim !!!

Not: Ahmet kardeşim gereken cevabı vermişsin haklısın. Uzatmamakta da fayda var evet.Fakat kullandığı kelime itibari ile kusura bakmayın bunu yazmam icap etti.

Ahmet Mikâil YAZICI
04-12-2012, 00:19
Yerinde ve sağlam bir cevap, ben bunda kusur göremiyorum. Siz de haklısınız.

Ahmet Mikâil YAZICI
04-12-2012, 00:37
Arkadaşlar konuyu kilitlemek durumundayım, bilginize.

Gerekli cevap elde edildi ve ben bu konunun haftalar sonra bir mesaj yüzünden tekrar gündeme gelmesini istemiyorum. Cevap yazarak katkıda bulunanlara tekrar teşekkürler.

Emre ÖZKAN
04-12-2012, 12:45
Forum kuralları Madde 4 ve Madde 9.

[EXE]LANS isimli üyemiz, forumdan süresiz olarak uzaklaştırılmıştır.