PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zincir Bakla Sayisi ve eksenler arasi Mesafe

Musa Eren
02-03-2009, 18:35
arkadaşlar ilk defa zincir dişli montajı lazım oldu.velakin eksenler arası mesafeyi hesaplamadan çizim yapdığımdan şekilde görüldüğü gibi zincir uçları haliyle birleşmedi hatve kadar boşluk kaldı.autocad mechanical bunu otomatik olarak hesaplıyordu.solidworkste bunu nasıl yapabilirim.yada eksenler arası mesafe ve bakla sayısı formülü varmı.internetten baktım bulamadım...çevre hesabımı yapcaz acaba..
zincir dişliler üç çeyrek gall zincir kullandım.yuvarlanma dairesi çapı: 97.647mm

[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]

eksenler arası mesafeni şu formulle hesaplayabilirsin...

2 x eksenler arası mesafe = hatve x ( toplam bakla sayısı - (zincir dişlinin diş sayısı )

2 x eksenler arası mesafe = 19.05 x ( 36- 16 )

sonuç itibari le eksenler arası mesafe 190.5 mm olarak hesaplanır.

[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]

ozgur_luk
01-01-2010, 18:29
kardeş bişi sorucam şimdi burda o erkek ve dişi baklaları tek tek mi insert compenent yaparak getirdin yoksa eksen üzerinde çpğaltabileceğimiz bi komut varmı bi yardım lütfen?

hendeseci
01-02-2010, 00:10
Bir çalışmamda böyle bir durum sözkonusu oldu. Birçok yöntem denedim. En sonunda Assembly-Layout bölümünü kullanarak iyi bir sonuca ulaştım. Burada en önemli kısım (benim açımdan) bakla sayısının yetip yetmeyeceğini net olarak görüp eksenler arası mesafeyi ona göre ayarlaya bilmemdi.

Zincir dişli mekanizmasında daha etkin/verimli bir yöntemle çalışma yapıp sonuca ulaşan arkadaş varsa ve de bunu bizimle paylaşırsa şahsım ve forum üyeleri adına memnun olacağım.

İyi çalışmalar.

kardeş bişi sorucam şimdi burda o erkek ve dişi baklaları tek tek mi insert compenent yaparak getirdin yoksa eksen üzerinde çpğaltabileceğimiz bi komut varmı bi yardım lütfen?

ozgur_luk
01-02-2010, 10:39
hendeseci arkadaşım ilgilendiğin için teşeekür ederim ama bn layout bölümündende linear patternden de bi sonuca ulaşamadım... alında linear patternden istediğim gibi çoğaltabiliyorum ama mate leme sorunu oluyo... bunu bilen bi arkadaş varsa yardımcı olsun çünkü oluşturduğum zincir çok uzun tek tek baklaları çağırıp mate lemmekten gına geldi...