PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : drawing de kağıdı farklı bı fon ıle değiştirmek istiyorum

nebiaya
08-04-2011, 00:31
mrb lar drawingde kağıdı ya farklı bı fon ıle degıstırmem gerek yada sheet format dedıkten sonra ekledıgım jpeg resmın kalıcılığını saglayıp katalog calısmamı bıtırmem gerek ancak bunu basaramadım,yanı kayd ettıgım dosyayı bır sonrakı acısımda alttakı resımler kayboluyor
ıkıncı yardım ıstedıgım konu ıse; solıd ten auto cad e perspektıfı shadelı yanı rnklı katı olarak atmak ıstıyorum ancak tel kafes olarak alıyor bunu solıddtekı gıbı perspektıfın yuzeylerı renklı olarak nasıl autocad e atabılırım yardımlarını beklıyorum tesekkurler.

Emre ÖZKAN
08-04-2011, 09:18
Öncelikle, oluşturduğunuz formatın sürekli olarak kullanılır durumda olmasını istiyorsanız, gerekli düzenlemeyi yaptıktan sonra, üst sekmeden FİLE, SAVE SHEET FORMAT ile, oluşturduğunuz formatı istediğiniz isimle şablon olarak kaydedebilirsiniz. Daha sonra o formattaki dosyanızı açıp, üzerine yeni çzimler yerleştirmek istediğiniz zaman, kaydettiğiniz isimdeki şablonu açmanız yeterli olacaktır.

Solidworks'ten Autocad'e attığınız çiziminizin tel kafes olarak gitmesi bir sıkıntı değil bence. Çözüm, Solidworks'te değil, Autocad'te. Solidworks'ten renkli olarak atabilir misiiniz bilmiyorum ama Autocad'e attığınız çizimi, daha sonra, yine Autocad içinde HATCH komutu ile, ister çeşitli seçenekler ile tarayabilir, ister farklı renk tonları ile (ister tek renk, ister tonlar arası renk geçişli olarak) renklendirebilirsiniz.

nebiaya
08-04-2011, 14:21
ilginiz için teşekkeür ederim, bır kac yol denedım autocad bu sorunu cozemıyor anlasılan iyi çalışmalar.

Emre ÖZKAN
08-04-2011, 14:48
Autocad'de bu problem çözülüyor. ama dediğim gibi, sonradan kendiniz renklendireceksiniz. Çizim solidworks'ten tel kafes olarak gelecek, siz Autocad menüsünde bulunan komutlar ile parçanızı istediğiniz gibi renklendirebileceksiniz. Örnek ekran görüntüsü

[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]