PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : montajda mouse sorunu

explat
07-27-2011, 14:22
Arkadaşlar merhaba
solidworks 2010 kullanmaktayım bir makinamı çizdim ve montaj yapmak istedim montaj ekranına ilk parçamı aldıktan sonra ikinci parçamı çağırdım ve mousun orta tekerleği ile montaj ekranını çevirmek istediğimde parçanın biri bir tarafa diğeri diğer tarafa gitti hatta pencereye sığdır tuşuna basmama rağmen solidworks montaj ekranında karıncadan küçük gözüktüler bu işlem her parça çağırıp montaj ekranını mousun orta tekerleği ile çevirmek istediğimde bu başıma geliyor sizce neden oluyor bunun önüne nasıl geçerim

Emre ÖZKAN
07-27-2011, 14:42
Bahsettiklerinizden, sorunun, part çizimlerini yaparken, başlangıç noktası olarak orjini seçmemenizden , başka bir deyişle, örneğin çizime bir dikdörtgenle başlarken, başlangıcı, orjinden değilde, göz kararı herhangi bir noktadan yapmanızdan kaynaklandığını anlıyorum. Solidworks'te sketch açtığınız düzlemde çizime başlarken, çiziminizin başlangıç noktası olarak orjini (x=0, y=0) noktasını seçmelisiniz. Yapacağınız diğer tüm işlemlerdeki ölçüleri, bu noktaya göre ayarlamanız çok daha kolay olur. Ayrıca, montaj ekranına çağırtdığınız parçanın, bir noktası, orjinde olacağı için, bahsettiğiniz sıkıntı ortadan kalkar. Benim fikrime göre, yaşadığınız sıkıntı, montaj ortamına çağırdığınız parçaların, düzlemlerde çok farklı noktalarda ( bir parçanız x=500, y=800, bir diğer parçanız x=1, y=120 gibi) olmasından kaynaklanıyor.

explat
07-27-2011, 15:36
bu kadar hızlı cevap alabileceğimim sanmıyordum teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için bütün parçalarımı orjin noktasına çektim sorun düzeldi
normalde bütün cizimlerimi orjinden yaparım ama bir kaç cizimi autocad dan alınca orjine koymak aklıma gelmedi bu sayede bir tecrübe dahah edinmiş oldum teşekkür ederim bilgiler için