Orijinalini görmek için tıklayınız : çekiç montajı.
Merabalar, solid konusunda ufak bir yardıma ihtiyacım var, yeni yeni öğreniyorum bu işi, Haluk Hocanın montaj videolarından öğrendiğim kadarıyla 2 parçayı eş eksenli şekilde oturtamıyorum , ipucu verirseniz sevinirim. Çizim aşağıda;
Teşekkürler..
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
Ahmet Mikâil YAZICI
05-29-2011, 21:31
Eş merkezli yapabilmeniz için eksen ve silindirik yüzeylere ihtiyacınız var, yüzeyler aynı forma sahipse çakışık seçeneğini kullanabilirsiniz, yüksekliğini ise sapın üst yüzeyi ile çekicin üst yüzeyi seçerek gene çakışık seçeneğini kullanabilirsiniz, eğitim videosunu bir kez daha izlemenizi öneririm.
Teşekkürler cevap için fakat şöyle bir sorunum var , burada eş eksenli olacak olanlar 2 adet elips fakat ben 2 si arasında ilişki verirken elipsleri tutamıyorum, yokmuş gibi varsayıyor ya da önce 2 elipsi seçip sonra eş eksenli yapıyım diyorum bu seferde eş eksenli kutusu kapalı oluyor emimin basit bir sorundur fakat çözemedim.
Ahmet Mikâil YAZICI
05-29-2011, 22:22
her iki parçanında merkezinden geçen birer sketch açarak çizgiler çizin, sonra montajda bu çizgileri kullanarak birbirine çakışık yapabilirsiniz, Nokta da kullanabilirsiniz, dediğim gibi elips yüzeylerde de eşmerkez aktif olmaz, merkez yalnızca silindirik yüzeyler için geçerli bir seçenek yada eksen çizgileri için. ;)
Dediğini gibi yaparak hallettim hocam çok teşekkürler.
Benzer bir yöntemde ben yazayım. Elipsleri, düzlemlerde (top,right,front) çizersen montaj esnasında düzlemleri seçerek montajlayabilirsin.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.