PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Curve Through XYZ Points

Musa Eren
02-25-2009, 14:58
Curves
Curve Through XYZ Points

forum1923.com da fasuto53 nickli üyeden alıntıdır..

Öncelikle şunu söyleyeyim bu komutu kullanmak zorunda kalancak kişilere allah yardımcı olsun bu komutla arpaboyu yol gitmek büyük başarıdır tabiki sıfırdan bişey oluşturuyorsan.
Browse butonu ile sldcrv uzantılı bir dosya çağırmanı ister hiç kullanmadım bilmiyorum ama zannedersem kordinatları girilmiş dosyaları çağırarak sketch oluşturuyor.
İkinci kısımda iste elips içine aldığım alana çif tıklayarak kordinatları giriyoruz örneğin uzayda bir noktanın yerini belirliyoruz orjine uzaklığına göre X Y Z kordinatlarını bir bir giriyoruz ve sonuçta bir ( Point ) noktamız oluyor aynı şekilde altta açılan satırada kordinatları giriyoruz ve ikinci noktamızı elde ediyoruz bu komutun otomatik yaptığı tek şey iki nokta arasında sektch oluşturmak ve bu şekilde küçücük bir sketch i saatler sonunda elde edebiliyoruz Ben bu komuta kısaca ölme eşşeğim ölme komutu diyorum ama şunu söylemem gerekiyorki butip komutlar üretim açısından kolylık sağlar gerçi tüm ölçüleri verilmiş bir sketch ten pek fazlası yok Hıı bu arada bu komut Spline mantğıyla çalışır yani noktalarbir kare yapmak için dört noktadan fazlasına ihtiyac duyarsınız bununla oluşturduğunuz sketchlerin dönüşleri oldukça yumuşaktır

[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]