Orijinalini görmek için tıklayınız : 2.Ortak çizim projesi "Ofis çizimi"
Ahmet Mikâil YAZICI
04-06-2011, 11:26
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
Arkadaşlar 2. proje oluşumu sırasında karşılaştığınız sorunları, yapamadığınız yerler için yardım taleplerinizi ve önerilerinizi bu başlık altında konuşalım.
2. proje için bir ofis çizimine ( gerçek bir ofiste olması gereken her şey dahil ) karar verdik yönetim olarak. Sizleri zorlamayacak, bu işte iyi olanlara tecrube, yeni başlayanlara deneyim kazandıracak. Öğretici de olacak çünkü takıldığınız yerde bilen arkadşalar devreye girip nasıl yapıldığını bizzat anlatacak.
Ben şahsen yeni başlamış olsaydım SolidWorks e bu projeyi kaçırmazdım, 1. projede de öyle yapmıştım zaten. Çizim de yokum ama yardıma gelince gerektiği noktalarda yardım ederim ve yönetim olarak ta edilecektir.
Msn'e kayıt olma işini mümkün olduğu kadar çabuk tamamlayalım ki iş bölümünü karşılıklı konuşarak belirleyelim.
Emre TUNÇBİLEK
04-06-2011, 18:33
Herzaman ki gibi ben bu işte varım ;)
Ufuk FAKI
04-06-2011, 18:37
Bu seferki projede bende varım.Akşam Msn'de görüşmek üzere.
Emre TUNÇBİLEK
04-06-2011, 19:11
desenize bayağı zevkli olacak ;)
Ali Hezer
04-06-2011, 23:01
Katılmak isteyen ama vize haftasına denk gelen ve kararsız bi arkadasa sahipsiniz :(
Emre ÖZKAN
04-07-2011, 10:49
vize haftasının sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Çünkü çizim hemen başlamayacaktır. Katılacak kişilerin belirlenmesi ve çizimlerin kişilere paylaştırılması bitene kadar, sizin vize haftanız sona erer diye düşünüyorum.
Ortak çizime katılın derim ben.
thepentagramm
04-08-2011, 12:18
Çizimlere bende katılmak istiyorum ama nasıl katılacağım.Msn de mi konuşulacak??
mehmetyıldırım
04-08-2011, 12:52
bende katılacagım ama ben sanırım sehpa falan çizebilirim olur mu yeniyim
Ahmet Mikâil YAZICI
04-08-2011, 12:53
Siz yukarıda verdiğim massanger'i ekleyin, katılmak istediğinizi belirtmeniz katılımcı olmanız için yeterli. İş bölümünü ve ayrıntıları msn üzerinden görüşeceğiz. Benim pc açık olduğu sürece msn açık olacak. Siz akşam açarsanız görüşürüz.
bende katılacagım ama ben sanırım sehpa falan çizebilirim olur mu yeniyim
Elbette, kendinizi geliştirmeniz projemizin temel amaçlarından. Msn'e beklerim..
murat_6790
04-10-2011, 22:51
Sevgili Ahmet Mikâil YAZICI bende katılmak istiyorum. messengerda eklisin, bende solidworks eğitimi aldım yalnız sektorde iş filan yapmadığım için , bazı yerleri unutuşum. Anlayacağın hem bilgilerimi tazelemek, eğer yeni başlayan olarak kabul edersen bende sizler sayesinde deneyim kazanmak istiyorum.
Ahmet Mikâil YAZICI
04-11-2011, 11:10
Tamam gerekenleri msn üzerinden görüşelim, ben mümkün olduğunca açık tutmaya çalışıyorum ama şu saatlerde açık olur diyemem. Karşılaşırız illaki günün büyük oranın da açık olacak msn.
Ali Hezer
04-11-2011, 16:36
bende katılıyorum
Emre ÖZKAN
04-11-2011, 16:49
Ahmet listenin genel görüntüsünü, ilk çizimde olduğu gibi bir düzenleyelim istersen. Kimler katılıyor bir arada görmüş oluruz. En son bilgi sende olduğu için, listeyi buraya yazarsan memnun olurum.
Sefa Atik
04-12-2011, 12:17
Solidworks'de çok yeniyim.Ufak tefek parçalar çizebiliyorum.Sıkıntı olmazsa bende katılmak isterim.
Emre ÖZKAN
04-12-2011, 12:21
Sefa Bey burada amaç, bilgiyi paylaşmak ve birlikte bir şeyler öğrenebilmek. Çizime katılmak isteyen herkes, bu çizim projesinin içinde yer alabilir. bence bu projenin uygulanmasında tek kural var.
O da çizime katılacağım dedikten sonra, çizim devam ederken, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyip, arkadaşları zor durumda bırakmamak için, çizmeye niyetimiz yoksa, en baştan projeye katılmamak.
Yoksa, isteyen herkes bu projede yer alarak, kendi bildiği kadarı ile katkısını koyar ve kendisinden daha bilgili, daha tecrübeli arkadaşlarından, birşeyler öğrenir.
Ahmet Mikâil YAZICI
04-12-2011, 13:38
1.Ufuk FAKI
2.Emre TUNÇBİLEK
3.Emre ÖZKAN
4.thepentagramm
5.murat_6790
6.Ali HEZER
7.Sefa ATİK
8.Mehmet YILDIRIM
9.serefzaim (Katılmayı istiyordu, şu sıra forumda göremiyorum.Sonradan da olsa gelirsekatılabilir)
10.meltem (Meltem hanımda katılacağını söylemişti, proje uzun süre askıda kaldığı için aktif değil, sanırım foruma şu sıra girebilirse katılmak isteyecektir.)
Şuan çizim yapmak için kararlı 7 kişi var. Abilerimle ben bir görüşeyim, iş bölümünü yapıp sizlere döneceğiz arkadaşlar.
Yalnız msn de hiç görüşemedik, sizler en iyisi buraya mesaj olarak veya bana özelden mesaj atarak SolidWorks 2009/2010/2011...v.s gibi hangi sürümü kullandığınızı bana bildirin. Bildirin ki iş bölümünü ona göre yapalım.
Not: Yukarıda sıraladığım isimler haricinde katılmayı isteyen bir çok isim vardı, katılmak istiyorum diye yazdıkları mesajlar maalesef son mesajları, onları daha sonra aktif görmediğim için listeye dahil etmedim, gene onlardan olsun yeni gelenlerden olsun katılmak isteyen varsa gruba alabiliriz. Zira bu bir ofis çizimi ve her seviyeden SolidWorks bilgisinin kullanılacağı, yani yeni başlayanların dahi birşeyler üretebileceği bir proje. Bu sebepten yeniyim diyerek çekinmeyin derim, katılmanız sizlerin yararına olacaktır. Bir ofisi yalnız bir kişi çizebilir bu güzeldir, daha güzeli bunu ayrı memleketlerden ölçü birliği sağlayarak grup halinde ortaya koymaktır.
Not2: :) proje başladıktan sonra geri adım atmanız hiç hoş olmaz, Emre abimin de dediği gibi vazgeçecek olan varsa yolun başında vazgeçsin. (Bu büyük haksızlık olur, arkanızda koskocaman bir forum var takıldığınız her noktada size çözüm sunabilecek.)
04-12-2011, 18:13
SolidWorks 2010 premium kullanıyorum ;)
Ali Hezer
04-12-2011, 19:47
solidworks 2009 premium kullanıyorum
Emre ÖZKAN
04-13-2011, 09:07
Ahmet beni de listeye ekler misin?
Ali Hezer
04-14-2011, 11:53
Sesimiz cıkmıyo 1 2 gündür :(
Ahmet Mikâil YAZICI
04-14-2011, 12:09
Arkadaşlar listeyi şu şekilde oluşturduk, bu beni aşar diyebileceğiniz bir çizim varsa hertürlü esnekliği sağlarız.
Ölçülerimiz birebir olacak, gerçek hayatta ne görüyorsanız o. Çizimlerde olabildiğince ayrıntılı davranırsanız render'lar için her türlü açıdan görüntü alınabilir.
1Ufuk abim;
1.Ofis
2.Dosya Dolabı
3.dilsiz uşak (Ceket Askılığı)
2Emre abim;
1.Mikrometre
2.Kumpas (dijital)
3Ali;
1.PC (ekran, kasa), güzel bir cd kutusu ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
2.Şirket telefonu
3.Iphone
4.Klima
5.Duvar Saati
(Lapto'unu, kağıt imha makinesini paylaşır umarım.)
4Emre;
1.Klasör dosya, (3 tip)
2.Toplantı Masasının Sandalyeleri
3.Toplantı Masası
4.Misafir Koltuğu
5.Çalışma Masası
5Sefa;
1.Yazıcı
2.masa lambası
3.misafir koltuğunun önüne koyulan sehpalar
4.televizyon(LCD) ve kumandası.
6Mehmet Yıldırım;
1.Misafir Koltuğu
2.Koltuk
3.Hesap Makinesi
4.Zımba
5.Delik Zımbası
7thepentagramm;
1. Ofis aydınlatma armatürleri
2. Canon FAX JX 500
3. Çöp kutusu
4. Kalem traş
5. 6 tane kalem (tükenmez, kurşun, lüks vs... her biri farklı)
8murat_6790;
1.Ek olarak bir mühendisin masası :) (şık bir tasarım bekliyoruz)
2.Farklı desenlere sahip 4 adet resim çerçevesi (1000x500mmx2,1500x1000mmx2)
3.Mouse (kablosuz, fonksyon tuşlu) 3Dconnexion ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]),Mouse pad
Ali Hezer
04-14-2011, 12:44
Çizimlerin ölçülerine biz bakalım değil mi Ahmet? Sen bize ölçü vermeyeceksin. Gerçekte neyse onu mu çizeceğiz ?
laptop ve kagıt imha makinasını akşama elinde bil ;)
Hadi hayırlı olsun. Allah utandırmasın hiçbirimizi.
Ahmet Mikâil YAZICI
04-14-2011, 12:56
Her biri için nasıl ölçü verebilirim :) Aynen yazdığım ve yazdığın gibi.
Sağol paylaştığın için.
Kolay gelsin herkese..
Ali Hezer
04-14-2011, 12:59
Her biri için nasıl ölçü verebilirim :) Aynen yazdığım ve yazdığın gibi.
Sağol paylaştığın için.
Kolay gelsin herkese..
Acemi ve heyecanlıyım kardesim mazur gör :)
Ahmet Mikâil YAZICI
04-14-2011, 13:07
Heyecan varsa sorun yok demektir. :)Hiç kaybetme o heyecanı.
Sefa Atik
04-14-2011, 15:15
En kısa sürede yetiştirmeye çalışırım inşallah. :)
Cuma gün son sınavım var.Hafta sonu bitiririm büyük ihtimalle.
Emre TUNÇBİLEK
04-14-2011, 20:01
4Emre;
1.Klasör dosya, (3 tip)
3.Toplantı Masası
4.Misafir Koltuğu
5.Çalışma Masası
bunlar benim ise oldu bilin =)
Emre TUNÇBİLEK
04-14-2011, 20:07
bir sorum olacak klasor içindeki mekanizmayı yapmam gereklimi? v ölçüler büyük boymu küçük boy mu olacak? Sırt kalınlığı
25 mm - 30 mm - 35 mm
40 mm - 45 mm
50 mm - 55 mm
60 mm - 65 mm - 70 mm
Kapak ölçüsü;
Talebe göre değişmektedir. Standart ölçüler ise
260 cm x 310 mm ve 220 mm x 165 mm (Küçükboy)dir.
hangilerine göre yapayım?
Ahmet Mikâil YAZICI
04-14-2011, 20:18
260 cm x 310 mm ve 220 mm x 165 mm
25 mm - 30 mm
40 mm - 45 mm
50 mm - 55 mm
Emre TUNÇBİLEK
04-14-2011, 20:19
tmmdır. ;Pekiii mekanizma gerekli mi? hani bu klasor içine dosya koymak için?
Ahmet Mikâil YAZICI
04-14-2011, 20:55
bir tane standart yap, içlerine montajla. Çalışma masasının üzerine açabiliriz.
Sefa Atik
04-14-2011, 23:51
106 ekran LCD tv'nin yapımına başladım, nerdeyse bitti sayılır.Çok mu büyük oldu acaba :)
Ahmet Mikâil YAZICI
04-14-2011, 23:58
Duvara monte olacak, aparatını unutma. Güzel çok da büyük değil :) gerçi izleyecek vakit bulamaz, yan odada patron var :)
Emre TUNÇBİLEK
04-15-2011, 15:24
misafir koltuğu olarak uzun bekleme koltuğu gibi mi olsun yoksa tek kişilik sandalye gibi mi?
Emre TUNÇBİLEK
04-15-2011, 15:25
bu arada araştırmaları yapıyorum çizmeye hafta sonu baslayacağım ;)
Ahmet Mikâil YAZICI
04-15-2011, 15:32
Sandalye çok basit olmaz mı? Şöyle rahat olacakları birer kişilik daha ergonomik bir tasarımı olsun bence.
Emre TUNÇBİLEK
04-15-2011, 16:11
sandalye dediğime bakma sandalye tarzı deme istedim 1er kişilikmi yoksa çok kişilik mi die?
Emre TUNÇBİLEK
04-16-2011, 18:05
Acil yardımmm....
Ben klasörü,kapaklarını,mekanizmayı herşeyi ayrıntılı olarak yaptım gelgelim montajda ne mekanizma nede klasör kapakları hareket ediyor. İkiside ayrı montaj tek montajda birleştiriyorum hareket etmiyor. Hareket etmesi için ne yapmam lazım?
Ahmet Mikâil YAZICI
04-16-2011, 19:23
Emre ekrana çağırdığın montajların unsur ağacında üzerine sağ tuş commpenent properties deki solve asda rigit kısmını filexible yap. ( açılan pencerede sağ altta)
Emre TUNÇBİLEK
04-16-2011, 22:07
ne yazıkki bulamadım... :( Solidi ingilizceye çevirmeme rağmen dediklerini uygulayamadım :/
Ahmet Mikâil YAZICI
04-16-2011, 22:24
Emre montaja sağ tık, yukarıda çıkan menüden sağ üst köşedeki bileşen özelliklerine tıkla, ve aşağıda gösterdiğimi seç. Ben bunu parçada yaptığım için benim eklediğim resimde aktif değil.
Program için düzgün bir çeviri yapamadıkları çok açık :/
Emre TUNÇBİLEK
04-16-2011, 22:25
tmm olduuuu çok saol
Ali Hezer
04-17-2011, 10:48
APPLE iPHONE 3G
* Yükseklik: 115mm
* Genişlik: 61mm
* Derinlik: 11.6 mm
Bilgisayar kasası
Boyutlar
47.2 x 23.7 x 47.8 cm
Klima
Boyut : 1090x314x180
Bilgisayar ekranı
445.2/376.0/189.4
Şirket telefonun ölçülerini ve cd kutusunun ölçülerini bulamadım onları üstlerinden alırım artık.Ben çizmeye başlıyorum ama internete kısa bi süreliğine fazla giremiyecegim.
Emre TUNÇBİLEK
04-17-2011, 12:48
tamam size kolay gelsin, başarılar
Ufuk FAKI
04-19-2011, 18:50
Ofis ve dolapları hazırdır.
Part'ını paylaşıyorum üzerinde beğenmediğiniz yerler var ise değiştirebilirsiniz.Eminim dolunca çok daha hoş olacak.
Emre ÖZKAN
04-19-2011, 18:58
Ufuk bu ne hız. :) tebrik ederim. Ben kıyısından köşesinden tırtıklıyorum çizimi ama daha başına tam oturamadım bir türlü...
Ufuk FAKI
04-19-2011, 19:00
Bende bugün başladım,biran evvel elimden çıksın dedim :) İnceler misin vaktin varsa lütfen.
Ali Hezer
04-19-2011, 19:03
Bilgisayar kasası ile monitörü bitmiş bulunmakta büyük bir hızla devam ediyorum. ;)
Emre TUNÇBİLEK
04-19-2011, 19:07
benimde 3 tip klasör tüm ayrıntıları ile (mekanizması dahil) bitmiştir. Ufuk abi elimde çalışma masası ve topantı masası ölçüleri var ofise uygunsa onları veya senin önereceğin masaları yapacağım...
Ufuk FAKI
04-19-2011, 19:12
Tamamdır Emre, toplantı masasını 2 kişi başlarda 4 kişi yanlarda olmak üzere 6 kişilik yapabilirsin.Çalışma masasını sen ölçülerinde yap gerekirse ofise göre daraltır yada genişletiriz.
İzin verirseniz genel montajı ben yapmak istiyorum.Kafamdaki yerleşim planına göre ofisi çizdim.Parçalar paylaşılacağı için sonra herkes istediği gibi yerleşim yapabilir.
Ali Hezer
04-19-2011, 19:33
Arkadaslar monitör ile kasanın renderlı halleri ve partları mevcut.Bakıpta eksik yada hosunuza gitmeyen yerleri söylerseniz ona göre yol alırım bende.
Kasanın ufak tefek yerleri kaldı.
Emre TUNÇBİLEK
04-19-2011, 23:42
İzin verirseniz genel montajı ben yapmak istiyorum.Kafamdaki yerleşim planına göre ofisi çizdim.Parçalar paylaşılacağı için sonra herkes istediği gibi yerleşim yapabilir.
Benim için bir sorun yok diğer arkadaşlar içinde sorun yoksa sen yerleştir abi ;) Hem ofisi sen tasarladın...
Ahmet Mikâil YAZICI
04-19-2011, 23:50
Size çalışmanızda başarılar dilerim, ben bir süre uzak kalacağım malum sınava hazırlık için.
ben gelene kadar 3. ortak çizimi de bitirirsiniz :)
Hepinize kolay gelsin. Görüşmek dileğiyle kalın sağlıcakla.
Emre TUNÇBİLEK
04-19-2011, 23:53
Allah'a emanet ol abi. Allah zihin açıklığı versin. İnşallah umduğun yerlere gidersin, bizim başımıza gelenler sanada gelmez umarım ;) Ha bu arada şifreyi denersin belki tutar ;)
Ufuk FAKI
04-20-2011, 01:01
Aman Ahmetcim çok özletme kendini.hadi sende kal sağlıcakla.
Başarılar...
Ufuk FAKI
04-21-2011, 14:27
Arkadaslar monitör ile kasanın renderlı halleri ve partları mevcut.Bakıpta eksik yada hosunuza gitmeyen yerleri söylerseniz ona göre yol alırım bende.
Kasanın ufak tefek yerleri kaldı.
Ali dosyada kasayı gördüm ama monitör mevcut değil.Tamamladıysan 2 sini birden paylaşır mısın.
Ali Hezer
04-21-2011, 19:43
Monitör,kasa,ıphone,duvar saati,klima nın partları ve renderları mevcut lütfen bakıp hosunuıza gitmeyen yerleri söylerminisiz arkadaslar.Saygılarımla
Ali Hezer
04-21-2011, 19:51
Duvar saatini öyle bişey tasarladım eger basit olmus hosumuza gitmedi derseniz deiştirebilirim arkadaslar haberiniz olsun.
Emre TUNÇBİLEK
04-21-2011, 22:27
bilgisayarımda bulunan keylogger den dolayı bilgisayarı formatlamak mecburiyetinde kaldım, çalışmalara kaldığımız yerden devam..
Ali Hezer
04-22-2011, 17:10
Çizimlere kimse bakmadımı arkadaslar ?
Ufuk FAKI
04-22-2011, 17:31
Ben baktım çizimlere.bu çizdiklerini direk kullanırız montajda.Baktık genel görüşte diğer çizilenler ile uymuyor ona göre değiştirmemiz gerektiğine karar veririz.Olur mu?Ben şuan Koltuk,masa vs.bu çizimleri bekliyorum arkadaşlar....
Ali Hezer
04-22-2011, 17:44
Ben baktım çizimlere.bu çizdiklerini direk kullanırız montajda.Baktık genel görüşte diğer çizilenler ile uymuyor ona göre değiştirmemiz gerektiğine karar veririz.Olur mu?Ben şuan Koltuk,masa vs.bu çizimleri bekliyorum arkadaşlar....
Uymuyo derken kaplamalarmı uymuyor çizim mi ?
Ufuk FAKI
04-22-2011, 17:52
Tabii kide çizim.Genel kaplama yapılacak.Uyup uymadığına daha bakamıyorum zaten en son montajda belli olur o.
Ali Hezer
04-22-2011, 17:54
Tabii kide çizim.Genel kaplama yapılacak.Uyup uymadığına daha bakamıyorum zaten en son montajda belli olur o.
Tmm ben haber bekliyorum o zaman sizden.
murat_6790
04-22-2011, 18:06
Arkadaşlar merhaba uzun zamandır giremiyordum. projeye bende katıldım bana verilen parçaları elimden geldiğinde çizmeye çalışırım ama nerden başlayacağım hakkında bir fikrim yok, tecrubeli arkadaşlar çizimleri bitirdi sanırım çoğunu yardımcı olursanız hem tecrube edinmiş olurum, hemde hayır duamı alırsınız.
8murat_6790;
1.Ek olarak bir mühendisin masası
2.Farklı desenlere sahip 4 adet resim çerçevesi (1000x500mmx2,1500x1000mmx2)
3.Mouse (kablosuz, fonksyon tuşlu) 3Dconnexion,Mouse pad
Emre TUNÇBİLEK
04-22-2011, 20:28
Sana tavsiyem; farklı desenlere sahip 4 adet resim çerçevesinden başlayıp, mühendis masası en sonunda da mouse çiz. Böylelikle kolaydan zora doğru gitmiş olursun. Genede sen bildiğinden şaşma derim ;)
Bu arada çizimler okul dolasıyla geç bitebilir kusura kalmayın ;)
Emre TUNÇBİLEK
04-23-2011, 19:40
Size çok üzülerek söylüyorum, bırakmak içimden gelmezdi ama dün açıklanan bilgiye göre Teknoloji Fakültelerine Ygs-1 Puanı ile girişi kaldırmışlar, Mecburen 2. Sınava Lys'ye girmem lazım... Bu yüzden çizime devam edemeyeceğim. Gerçekten çok üzgünüm, daha önceden bildirilmiş olsaydı emin olun katılmazdım ama dün duyuruldu.Resmen hakkımızı yediler. :( Sınava 1-1.5 ay kalmış yaptıklarına bakın.Neyse hakkınızı helal edin. Yerime başkasının devam etmesini istiyorum.
Bu arada klasörler burada:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
doomsday_26
04-23-2011, 23:28
elimde hazır parçalar var çizlmiş olup yardıma ihtiyaç varsa paylaşırım...
murat_6790
04-24-2011, 01:37
arkadaşlar solid kullanmaya kullanmaya unutmuşum acaba
resimdeki çerçeveyi çizim aşamalarında bana yardımcı olabilirmisiniz. bu projeye katılma amacımda tecrubeli kişilerden yardım alıp benimde tecrube edinmem. esirgemezsiniz umarım.
murat_6790
04-24-2011, 18:29
arkadaşlar solid kullanmaya kullanmaya unutmuşum acaba
resimdeki çerçeveyi çizim aşamalarında bana yardımcı olabilirmisiniz. bu projeye katılma amacımda tecrubeli kişilerden yardım alıp benimde tecrube edinmem. esirgemezsiniz umarım.
arkadaşlar ilkönce elime kagıt aldım bunu kağıda çizdim. parçaları tek tek ayırdım. altındaki resim yerleştirme alanını çizdim. daha sonra kenarlıklarını çizdim ama o bombe şeklini veremedim. ayrıca montaj yaparken birleştiremiyorum acaba yardımcı olabilecek varmı.
biliyorum size göre çocuk oyuncağı ama bende öğrenmek istiyorum.
çok sağolun
resim burda.
doğru yoldamıyım..
murat_6790
04-24-2011, 18:36
onları montajını yaptım fakat çerçeveler halen oynuyor, sabit durması için ne yapılıyor . birde bombe verme işi nasıl olur
Ufuk FAKI
04-25-2011, 12:18
Size çok üzülerek söylüyorum, bırakmak içimden gelmezdi ama dün açıklanan bilgiye göre Teknoloji Fakültelerine Ygs-1 Puanı ile girişi kaldırmışlar, Mecburen 2. Sınava Lys'ye girmem lazım... Bu yüzden çizime devam edemeyeceğim. Gerçekten çok üzgünüm, daha önceden bildirilmiş olsaydı emin olun katılmazdım ama dün duyuruldu.Resmen hakkımızı yediler. :( Sınava 1-1.5 ay kalmış yaptıklarına bakın.Neyse hakkınızı helal edin. Yerime başkasının devam etmesini istiyorum.
Bu arada klasörler burada:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
Peki Emre üzüldüm bu durumuna umarım başarılı olursun 2. sınavında kardeşim.
bende katılmak istiyorum:)
Emre ÖZKAN
04-27-2011, 19:42
onları montajını yaptım fakat çerçeveler halen oynuyor, sabit durması için ne yapılıyor . birde bombe verme işi nasıl olur
fikir vermesi açısından çok detaya girmeden basit bir çerçeve örneği yaptım. Dosyada montaj şeklini ve verdiğim bombeyi görebilirsin. Ben bombeyi kendimce bir yöntem uygulayarak verdim. Bombeyi çoğaltmak ya da azaltmak senin elinde. Daha farklı metodlar da bulunabilir elbette.
Gönderdiğim dosyanın yardımcı olacağını umarım.
Sefa Atik
04-27-2011, 22:43
bende katılmak istiyorum:)
Geç kaldın heralde.3.çizimi takip et.:)
Emre TUNÇBİLEK
04-27-2011, 23:20
çizime devam edemiyorum ama bir 5 dakika yardımcı olayım :) Montajda mate yöntemiyle sabitleyemeyip (çakışık yapamadığın yerleri) Montajda o parçaya sağ tık yaparak fix (türkçeyse sabitle) diyerek sabitleye bilirsin. Sabitlediğin parçayı hareketli hale getirmek içinde float (türkçe ise yüz) diyerek yapabilirsin.
Bir diğeri ise bombe işlemi: Unsurlar'dan dome (bombe) ile yapabilirsin.
Geç kaldın heralde.3.çizimi takip et.:)
bi bakim :)) saol
Ufuk FAKI
04-28-2011, 11:45
Melis çizime sende dahil olabilirsin,bir kaç arkadaş işlerinden dolayı yavaş gidiyor onları rahatlatmak amacı ile bir düzenleme yapıp bir kaç model sana yükleyelim olur mu.
Ufuk FAKI
04-28-2011, 12:04
4Emre;
1.Klasör dosya, (3 tip) (Tamamlandı)
3.Toplantı Masası
4.Misafir Koltuğu
5.Çalışma Masası
Emre sınavlarından dolayı devam edemiyeceğini söylemişti.O zaman şöyle yapıyorum.
4)Melis;
1.Toplantı Masasının Sandalyeleri
2.Toplantı Masası
3.Misafir Koltuğu
4.Çalışma Masası
Arkadaşlar bu arada durumunuzu arada belirtirseniz sevinirim.Kim hangi durumda ve ne zaman toparlıyoruz artık?
4Emre;
1.Klasör dosya, (3 tip) (Tamamlandı)
3.Toplantı Masası
4.Misafir Koltuğu
5.Çalışma Masası
Emre sınavlarından dolayı devam edemiyeceğini söylemişti.O zaman şöyle yapıyorum.
4)Melis;
2.Toplantı Masası
3.Misafir Koltuğu
4.Çalışma Masası
Arkadaşlar bu arada durumunuzu arada belirtirseniz sevinirim.Kim hangi durumda ve ne zaman toparlıyoruz artık?
tamam ne zamana tam olması gerekiyor peki ?
Ufuk FAKI
04-28-2011, 14:20
Belli bir tarih yok fakat biran evvel hızlı yapalım ki daha farklı çizimlerde yapalım beraber.
Ali Hezer
04-28-2011, 14:35
Telefonu çizdim aksama paylasırım arkadaslar sadece cd kutum kaldı benim.
Ufuk FAKI
04-28-2011, 15:03
iphone'u çizmemişmiydin zaten? :/
Ali Hezer
04-28-2011, 19:03
İş telefonunu paylasacam.
Ahmet Mikâil YAZICI
04-30-2011, 21:05
Kısa süreli bir çalışma, gene dayanamadım çizdim :) Liste dışı oldu ama beğenirde koyarsanız katkım olduğu için sevinmiş olacağım.
Dosya rafı;
Dosyaları Ufuk abime göndereceğim.
Unutmadan modellerken aklıma gelmedi, montajını kayda aldım.
Emre ÖZKAN
05-12-2011, 09:29
Uzun süre kimseden ses çıkmayınca bir hatırlatma yapma ihtiyacı hissettim. Arkadaşlar ne durumdasınız? Çizimleri ne zaman görebileceğiz?
Ufuk FAKI
05-12-2011, 10:56
Evet artık bitirelim lütfen çizimleri.Montaj için parçaları bekliyorum sizlerden.
dosya harika olmuş elinize sağlık:)
Ali Hezer
05-14-2011, 15:35
Benim çizimlerim bitti sadece iş telefonunun tus üstündeki yazıları kaldı.Bilgisayarım suyla kaynastığı için uzun süre bakamadım ama 1 gün içerisinde hepsinin partlarını paylasacagım.
metinoktaykavakligil
05-17-2011, 13:53
bende katılacagım.. msn de görüsmek üzere...
:d
benm daha bitmedi ya:( bu ara katalog hazırlamakla uğraşıyorum haftasonları bakabiliyorum sadece ama bitircem:)
Ufuk FAKI
05-17-2011, 14:31
Bu proje gerçekten çok geç kaldı arkadaşlar hepinizden ağırlık göstermenizi istiyorum.
Ali Hezer
05-18-2011, 14:41
Arkadaşlar benim çizimlerim bitti.İş telefonun ahize ile kasa arasındaki kabloyu yapamadım.Sadece cd kutusu kaldı kendi bilgisayarım tamirde onu bekliyorum çizmek için.Saygılarımla
Yavuz Soykan
05-23-2011, 16:07
Ufuk FAKI
05-23-2011, 16:40
Yarın belli olur.
Çizimler geç kaldı.
Katılımcılara mail attım,birisinin çizimlerini sana kaydırabilirim.
Yavuz Soykan
05-24-2011, 00:14
tmm tşkkür ederim :)
bende katılmak isterim buna veya yeni baaşlayacak olan varsa ona
Ufuk FAKI
05-25-2011, 18:34
Sefa'nın sınavlarından dolayı ilgilenemediği için üstlendiği çizimleri Yavuz Soykan'a aktarıyorum.Bu halde ;
5)Sefa;
1.Yazıcı
2.masa lambası
5) Yavuz Soykan
1.Yazıcı
2.masa lambası
Yavuz arkadaşımız umarım en kısa zamanda teslim edersin.
Kolay gelsin.
TEKSİN_MURAT
05-26-2011, 13:51
arkadaşlar ben yeni üyeyim ortak çalışmadaki amaç nedirrr..
Emre TUNÇBİLEK
06-01-2011, 21:00
Ortak çalışmadaki amaç bilenin bilmeyene öğretmesi ;)
sangbyrm
06-03-2011, 22:03
bende bu projede bulunmak istiyorum umarım banada bir parça düşer :)
ibrahimyücetürk
06-06-2011, 23:20
Bende bu projede çalışmak istiyorum.Msn'e ekledim beklemedeyim :D
yer olursa çizime hazırım :)
Ahmet Mikâil YAZICI
06-08-2011, 19:25
thepentagramm, kullanıcı adlı arkadaşımızı projeden alıyorum. Çizimlerini kendisinden daha müsait gördüğüm İbrahim beye aktarıyorum. İbrahim bey çizmeye başladı.
thepentagramm; arkadaşımızın itirazı söz konusu olursa kendisine tekrar çizilecek eşyalar vermek sorun olmaz.
İbrahim YÜCETÜRK
1. Ofis aydınlatma armatürleri
2. Canon FAX JX 500
3. Çöp kutusu
4. Kalem traş
5. 6 tane kalem (tükenmez, kurşun, lüks vs... her biri farklı)
Kolay gelsin.
Ali Hezer
06-12-2011, 11:12
Arkadaşlar konu iyice kayboldu,son durum ne acaba çizimlerde ?
Emre TUNÇBİLEK
06-12-2011, 20:21
Katılımcıların işleri yoğunluğundan dolayı sanırım ilgelenmiyorlar, Keşke vakit ayıramayacak olan katılmasaydı veya baştan çıkaydı.
Gerçekten çok gecikti bitişini merakla bekliyoruz.
Emre ÖZKAN
07-06-2011, 10:26
Projeye katılan arkadalar son durumlarını belirtirlerse iyi olacak. 7-8 gün içinde çizimi sonuca bağlamamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çok gecikti.
Çizim sırasında bir takım zorluklar yaşamış, çizemediği bir takım şeyler olmuş olan arkadaşlarımız da varsa lütfen belirtsinler ki elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışalım.
Ortak çizimi bitirmemiz durumunda, forum için başka projeler de sırada bekliyor ama öncelikle ortak çizimin bitmesi gerekiyor. Projeye katılmış olan arkadaşlardan haber bekliyorum.
Ali Hezer
07-10-2011, 19:52
İşe basladıgım için foruma vakit ayıramıyorum ama ben çizimleri teslim etmiştim.
Ahmet Mikâil YAZICI
07-19-2011, 12:55
İbrahim bey, gönderdiğiniz rar dosyasında çöp kovası haricindekiler montaj dosyası olarak varlar, partları olmadığı için açamıyorum.
İBRAHİMBABA kullanıcı adlı üyemiz bunları çizecek.
2.Toplantı Masası
3.Misafir Koltuğu
4.Çalışma Masası
5.televizyon(LCD) ve kumandası.
Yazıcı ve kalemlik, benden. Emre abim sen kumpas ve mikrometreyi hazırladın mı? değilse elimde hazır model olarak var.
Ufuk abim seninde dilsiz uşağın eksik. :)
Ali nin çizimleri tamam görünüyor. Geriye kalanlarıda kendi aramızda üstlensek de vakti olan arkadaşlar ile bitirsek projeyi.
sehpa
hesap makinesi
zımba
delik zımbası
misafir koltuğu
ofis aydınlatma armatürleri
Canon fax jx 500
mühendis masası
4 adet çerçeve
mouse+pad+ 3d connexion açıkta kalan ürünlerimiz. i,çlerinden bazılarını vaktim olursa çizmeye çalışacağım ama lütfen sizler çizmek istediğinizi belirtin ki ikişer tane oluşturmuş olmayalım. Benim durum karışık, askerlik tecili, köy falan derken hiç gelmeyebilirim de. Lütfen çizeceklerinizi bildirin.
Emre ÖZKAN
07-19-2011, 13:17
Ahmet sen kumpas ve mikrometre için elindekileri kullan. Benim burası oldukça yoğun. Ama zımbayı sağlayabilirim. Elimde hazır bir model var. hiç değilse ilgili arkadaşlar için güzel bir model olmuş olur. Çerçeve ve sehpa için vakit ayırabilirim. Bana sehpa ve çerçeve ile ilgili boyut verebilir misin?
Ahmet Mikâil YAZICI
07-19-2011, 13:29
Çerçevenin boyutu sana kalsın abim, Atatürk'ün resmi olacak nasılsa boyutunu ayarlarsın. Duvarda olacak.Diğerleri ondan ufak olabilir, hatta diğerleri mantar pano gibi olsa daha güzel olur, ofise harita koymayacağımıza göre :) Zaten düzenleme seçeneğimiz var gerekirse düzenleriz. Sehpa da masanın boyutunu bilmediğim için şimdi ne desek yalan olur. Gene sen onuda şöyle dikdörtgen yüzeyli, 50 cm yüksekliğinde, 80x60 boyutlarında çizsen yeterli olur kanımca.
Dediğin gibi yapalım.
Emre ÖZKAN
07-19-2011, 15:51
Sehpa çizimi
biraz hızlı bir çizim oldu. Çok fazla detaya giremedim. olmamış deiğiniz bir yer varsa revize ederim.
Bu da önizleme
Emre TUNÇBİLEK
07-25-2011, 22:05
eksik olarak neler kaldı. Böyle giderse seneye kadar bitmez bu. Bende yardım edeyim varsa kalan?
Ali Hezer
09-01-2011, 19:51
Projeye basladıgımızda en gönülsüz kişi bendim vizelerim yaklastı sıkıntı olur mu diye düşünüyordum basladık ben çizimlerimi teslim ettim,vizelerim bitti,finallerim bitti,stajım bitti,okulum bitti iş hayatım basladı 2 tane maas aldım hala bazı arkadaslar çizim teslim edecek galiba cok büyük ayıp var işin içinde.Saygılarımla
Ahmet Mikâil YAZICI
09-22-2011, 23:42
Bir kaç gün evdeyim. Ben kollarımı sıvadım. Benimle birlikte projeyi bitirmek isteyen sonunda aldığım render'lara ortak olmak isteyeniniz var mı?
Mesajımdan yukarısındaki iş bölümlerini siliyorum.
Emre TUNÇBİLEK
09-23-2011, 11:38
Ah be abicim, keşke yurda gelmeden önce deseydin şu konuyu, bende bitirmek isterdim, ne yazıkki ne solidworks ne photowiev hiç biri yok. :(
Bitirmeye yardımcı olacaklara şimdiden başarılar dilerim.
Ahmet Mikâil YAZICI
09-23-2011, 12:06
Hiç sorun değil ;)
Eyvallah.
3. Ortak çizim Projesi düşünüyormusunuz ?
Eğer olursa nezaman başlar? Bende katılmak isterim :)
Ahmet Mikâil YAZICI
10-01-2011, 02:02
Dürüst ve sözünde duran kişiler bulabilirsek belki.
2. Ortak çizimi yeni yeni sonlandırıyoru-z,m.
Umarım bulunur bir kaç kişi, ben katılmak isterim :)
Projeleriniz harika hayran kaldım, bende biraz katkı sağlamak isterim.
profesyonel falan değilim ama çizmeyi çok severim, ufak tefek parçaları rahatlıkla çizebileceğimi düşünüyorum
Ahmet Mikâil YAZICI
10-01-2011, 02:57
sehpa
hesap makinesi
zımba
delik zımbası
Ve bir kaç tane de kalem, gerçek boyutta çizebilir misiniz?
sehpa
hesap makinesi
zımba
delik zımbası
Ve bir kaç tane de kalem, gerçek boyutta çizebilir misiniz?
Çizerim, tam benlik iş :)
Sehba hazır, fakat çok basit duruyor. Değişiklikler için önerilerinizi bekliyorum
Ahmet Mikâil YAZICI
10-02-2011, 11:22
Yalnızca üst yüzeyin çapını biraz büyültüp üzerine koyu renk bir cam koyduğunda yeterli olur. Yalnız bu dört köşe bir sehpe olsa daha iyi olur. Malum ofis için kullanılacak.
Yalnızca üst yüzeyin çapını biraz büyültüp üzerine koyu renk bir cam koyduğunda yeterli olur. Yalnız bu dört köşe bir sehpe olsa daha iyi olur. Malum ofis için kullanılacak.
Baştan çiziyim ozaman, parçaları assembly den birleştirdiğim için camı değiştirmek için ayaklarıda değiştirmek zorundayım
dilsiz uşak:) prk eklemeyi bilemedim ama:):o
Ahmet Mikâil YAZICI
10-02-2011, 23:25
Daha önceden bir video çekmiştim.
Part dosyasını videodaki gibi bizlerle paylaşabilirsiniz.
doomsday_26
10-03-2011, 00:56
bu proje niye bu kadar uzun sürdü?ne zaman sonuçlancak?
Sanırım katılanlar az, yada yarım kaldı.. Katılan bâzı kişilerin işin yarısında kaybolduysa yarım kalmış olabilir :)
bana verebileceğiniz bir görev varsa sevinirim :)
Ahmet Mikâil YAZICI
12-19-2011, 22:15
Artık bu çizim için ortak almıyoruz, belki bir dahakine.
terrence
03-15-2012, 12:00
önemli olan çizmek değil faliyete geçirmektir
Ahmet Mikâil YAZICI
03-15-2012, 12:36
Yani?
________
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.