Orijinalini görmek için tıklayınız : hacim bulma?
herkse merhaba,
ben solidworks te hacim bulmada bi sorum olcaktı bir modelde modelin hepsinin değilde seçili yerlerin hacmini bulma gibi bişi var mı:confused:?
Ufuk FAKI
03-08-2011, 18:00
Mass Properties'i açın,Selected Items yerinde sadece hacimini bulmak istediğiniz parça seçili olsun,Recalculate tıklayıp orada Volume(hacim) görebilirsiniz.
o oluyor ama ben mesela 4 delikli bir parçam var ancak deliklerden teki kapalı sadece o deliğin hacmini istiyorum hepsinin toplamını deil bide parça biraz eğrisel sayılır o yüzden solidi kullanmak istiyorum :)
Ufuk FAKI
03-08-2011, 18:47
Daha önce buna benzer bir çalışma yapmıştım,ama nasıl çözdüğümü hatırlayamıyorum.Mümkünse parçayı buraya koyabilir misiniz?Biraz kafa yorayım ;)
Teoman KARA
03-08-2011, 19:07
"Merge Result'u kaldırarak koninin içini ayrı bir body ile doldur.(extrude , loft ,sweep , ofset surface.. v.b)(ölçmek istediğin hacmi body ile kapla).Daha sonra mass propert.. de selected item yerine iç kısımdaki body'i seç recalculate'e tıkla.Mass Propert.'deki optionsdan use custum settingsi seçip birimi meter olarak işaretle ve hacmi metreküp olarak al."
Sayim AKMAN' ın böyle bir soruya verdiği cevaptır.
Belki sorduğun sorunun direk cevabı değil ama mantık şöyle; Hacmini bulmak istediğin yerde mevcut body lerle tek parça olmayacak şekilde (Merge result seçeneğini kaldırarak) ayrı bir body oluşturuyorsun sonrada Mass Properties i kullanarak o body nin hacmini hesaplatıyorsun o kadar.
03-08-2011, 20:54
Ben bu sorunla karşılaşsam böyle yapardım sanırım :) aklıma ilk gelen bu oldu abi, senin mesajını okumadan önce :)
peki parçayı nsıl koyacam daha önce denedm ama yapamamıştım:):p
Belki sorduğun sorunun direk cevabı değil ama mantık şöyle; Hacmini bulmak istediğin yerde mevcut body lerle tek parça olmayacak şekilde (Merge result seçeneğini kaldırarak) ayrı bir body oluşturuyorsun sonrada Mass Properties i kullanarak o body nin hacmini hesaplatıyorsun o kadar.
eet bi kaç biyerde görmüştüm bi denim en iyisi onu:)
_________________________________________________[/QUOTE]
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.