PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafamdaki Sorular

şenerbeder
01-10-2011, 22:38
Merhaba arkadaşlar bende solidworks öğrenip bir şeyler yapmaya çalışıyorum.Sitemiz sayesinde çok güzel şeyler öğrenip bir kaç şeyde yaptım.

Birkaç sorum olacak kafama takıldıda:

1.Skeç çiziminde çizdiğim bazı şekiller üst üste geliyor.Alt ve ya üste kalanı nasıl seçebirim.Misal iki dogruyu üst üste çizdiğimde ilk çizdiğimi nasıl seçebirim.

2.Solidworksde skeç çizimini yaptıktan 2d çizimi onaylayıp çıktıkdan sonra.Şeklin herhangi bir yerine çift tıkladığımda skeçe ve tıkladığımla ilgili alana giriyordum.Ne olduysa şimdi daha yapamıyorum.

İnşallah sorularımla kimseyi sıkmamışımdır.Detaylı bir şekilde anlatayım dedim.

2010 sp5.0 Sürümünü kullanmaktayım.

Saygılar

sayim akman
01-11-2011, 21:41
1-Üst üste gelen nesneleri seçmek için , nesne üzerinde select other'ı kullanabilirsin.

[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]

2 -Instant3D'yi kullanmaktan bahsediyorsunuz galiba , featuredan Instant3D'yi aktif yapmalısınız.
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]

şenerbeder
01-12-2011, 18:08
Sayın Sayim Akman

Ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ederim.

2.Soruda benim anlatmak istediğim 2boyutlu skeç çizimi durumunda çizgilerin veya şekillerin üst üste gelmesinde seçim yapma.

Tekrardan detaylı anlatımınız için teşekkür ederim.

volkany
01-13-2011, 17:05
Sayın Sayim Akman

Ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ederim.

2.Soruda benim anlatmak istediğim 2boyutlu skeç çizimi durumunda çizgilerin veya şekillerin üst üste gelmesinde seçim yapma.

Tekrardan detaylı anlatımınız için teşekkür ederim.

Başkaları nasıl yapıyor bilmem fakat,
Ben sana nasıl yaptığımı söyliyim.
İki çizgi üst üste bindiğinde biri diğerinden uzun olacağı için uzun olan çizgiyi zaten seçebiliyorum kısayı seçmek içinse sol üsten başlıyıp sağ alt köşeye doğru mausun sol tuşuna basılı tutarak bir çerçeve çizip kısa çizgiyi o çerçeveinin içerisine almak.
Böylece kısa çizgiyide seçmiş oluyorsun.

Bana bir araba lazım sende varmı?
Mercedes olursa sevinirim
Şahine'de razıyım:)

şenerbeder
01-13-2011, 21:08
pratik ve güzel uygulama

sagolun.

f.yasintekin
01-13-2011, 21:26
bir soruda ben soracaktım 2010 da daireyi katılaştırıyorum ama skecten sonra katılaşmış cizimim yok oluyo arama yapmadan sordum teşekkürler şimdiden