PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Yaratılan bir plane'de 3D Sketch

berkanbd
12-07-2010, 22:49
Merhabalar,
Konuyu açmadan önce forumda aratmaya çalıştım ancak 3D kelimesini arama motoru algılamıyor ve sadece sketch kelimesini arıyor bu nedenle eğer daha önce sorulduysa kirlilik yattığım için affınıza sığınıyorum.

Yapmak istediğim şey kendi yarattığım bir plane'de 3D sketch yapmak. Sketch'e top plane'de başlayıp daha sonra bu plane çift açılı olarak yarattığım yeni bir plane de sketch'e devam etmek istiyorum. Bu iki plane'de bir kaç line çizeceğim ve bu line'ların arasına fillet uygulayıp sweep edeceğim.

Şimdiden Teşekkür Ederim.

Ahmet ŞAMLI
12-08-2010, 00:14
Şimdi yalnışı sen başta yapıyorsun çünkü 3d sketch in mantığı plane ler ile çalışmak değil aksine onlardan kurtulmak:)senin yapman gereken hiç bir plan e sketch açmadan 3d sketchi seçmek daha sonra çizmek istediğin düzlemi bak dikkat et plane değil düzlemi diyorum,tab tuşuna basarak istediğin düzlemi ayarla sonra yine çizime devam ederken tab tuşu ile düzlemleri değiştir fillet ini at olay tamamdır ;)

Ahmet Mikâil YAZICI
12-08-2010, 00:34
Lütfen ''jog line'' olarak aratın, çıkan bilgiler sizin istediğiniz bilgiler.

berkanbd
12-08-2010, 11:42
Şimdi yalnışı sen başta yapıyorsun çünkü 3d sketch in mantığı plane ler ile çalışmak değil aksine onlardan kurtulmak:)senin yapman gereken hiç bir plan e sketch açmadan 3d sketchi seçmek daha sonra çizmek istediğin düzlemi bak dikkat et plane değil düzlemi diyorum,tab tuşuna basarak istediğin düzlemi ayarla sonra yine çizime devam ederken tab tuşu ile düzlemleri değiştir fillet ini at olay tamamdır ;)

Teşekkür ederim dediğiniz gibi yaptım problem çözüldü. :)