PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi Programı alalım Görüşlerinize İhyacımız var

idundar86
09-27-2010, 12:02
Değerli arkaşlar dikkatinize ,

Çalıştığım firmada autocad kullanıyoruz. 3d Çizim yapabilmek amaçlı bir program almayı planlıyoruz. Orta maliyetli olarak alabileceğimiz programlar bize önerilen
1-Solidworks
2 İnventer
3 Thing Dizayn

Arkadaşlar firmamız dişli kutuları hidrolik pompalar üretiyor. Daha önce solid kursu almıştım ama tam olarak kullanıcı değilim sadece ne olduğunu biliyorum.
İventer ve thing hakkında bilgim yok.

Özellikle solid ve inventerin birbirlerine göre artılarını ve eksilerini tarafsız olarak değerlendirimisiz.

Teoman KARA
09-27-2010, 13:24
SpaceClaim e bakın.

idundar86
09-27-2010, 13:33
teoman bey teşekkürler
SpaceClaim lisansı ne kadardır bilginiz varmı ? Bu program piyasada çok geçerliliği olmadığından düşümedik. Daha çok sw ve invntr arasındayız hangisi daha iyidir bilgilendirirmisiniz teşekkürler.

Ahmet Mikâil YAZICI
09-27-2010, 13:52
Merhaba, sana yardımcı olacağını düşündüğüm Haluk abimizin bir yazısını paylaşmak istedim...

SpaceClaim 2 yıla yakındır Türkiye'de ve 5 yıldır da dünyada satışta. Son dönemde bazı fikirsel karışıklıklar ve programı özellikle hiç inclememiş kişilerin bazı fikirleri oluştu. Önyargı da diyebiliriz. Bu mesaj içinde sorular ile bazı şeyleri %100 aydınlatmak istedim.

SpaceClaim nedir?

Bir CAD yazılımıdır. Modelleme yapar. Teknik resimi otomatik alır ve montaj yapar. Katı, yüzey, sketch ve diğer yazılımlarda olmayan katı-sketch aynı anda çalışır. Sac tasarım yapar. Tüm diğer yazılımları okur ve düzenler.

SpaceClaim ne değildir?

Herhangi bir CAD ürününe rakip değildir. Eğer bir firma Catia alacakken, SpaceClaim alıyorsa;

Elinde zaten Catia vardır ve ikincisini sadece Catia dosyası düzenlemek için alternatif çözüm alıyordur.
Catia'nın yüksek maliyeti nedeni ile vazgeçer alımdan.
SolidWorks ve Pro/E gibi çözümler ile çalışıyordur ve dışarıdan Catia geliyordur

Bu üç nedenden biri sebebi ile alır. Yoksa SpaceClaim ile Catia yada diğer yazılımlar arasında bir rekabet yok.

SpaceClaim ne yapamaz?

Kendi içerisinde yerçekimi tanımlayamaz. Bu tür fiziksel analizler için Algor ve Ansys ile direkt dosya paylaşır analiz daha sağlıklı olsun diye. Ancak hem ALGOR hem de Ansys, SpaceClaim ile alınabilir ucuz özel paketler üretmektedir.

SpaceClaim neden ucuz?

Bu internette de sık sorulan bir soru. Buna cevap aslında diğerlerinin pahalı olması. Aslında temel anlamda bir CD seti neticede. Ucuz olması değil, ekonomik alınabilir olması aslında bu. Zaten 30 gün yasal denemesi olan ve ücretsiz eğitimini alabildiğiniz bir yazılım. Yani denenebilen tek CAD yazılımı. Üstelik eğitimi sadece 1 gün sürüyor. Demek ki, 1 gün eğitim alan birisi ucuz mu, hesaplı mı farkı söyleyecektir.

SpaceClaim'i kim kullanmalı?

Öncelikle makine ve mobilya sektörü. Ancak mevcut 11 adet mimari tasarım yapan müşterimiz var. Çünkü Rhino ve 3DS Max ile de çalışıyor. Kuyumculuk için ise ayrıca özel bir paketi var.

SpaceClaim parametrik mi?

İşte asıl sorun burada. İnternette SpaceClaim'i denememiş. Kursuna 1 gün bile gelmemiş ve bu sektörde 1-2 yıldır bulunan birkaç cahil insan (cahil çünkü 1 günlük ücretsiz eğitime bile gelmemiş) ahkam kesiyor. SpaceClaim parametrik değil.

İşin acısı parametrik ne demek bunu bile bilmeden söylüyorlar. SpaceClaim tam parametriktir ve bu eğitim ile denenmeye açıktır. Bu ve benzeri konularda ricam, tamam kötülemek herkesin hakkı ama bari bir gün eğitime gelin. Şu sıralar forumda bulunmayan bir yazılımın satış temsilcisi karşılaştığımız bir firmada "SpaceClaim'de sac tasarım yok" dediği için satışı biz kazandık. Programın içine bakmamış bile var mı yok mu diye. Buton setini göremediği için yok demiş. İşte bu acı cehalettir. Lütfen en azından [Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]'u okuyun sonra yok deyin. Fiyatları bile var orada. Daha nasıl yardımcı olayım karşı niyetli insanlara.

SpaceClaim 1 günde öğrenilir mi?

Diğer bir CAD yazılımı 5 günde ne kadar öğrenilir ise, o kadar öğrenilir aynen. Biz deneme yani 30 günlük süreli kullanacak herkese ücretsiz eğitim verdikten sonra gidip yine ziyaret ediyoruz zaten. Çünkü bir hafta sonra kendi soruları türüyor. Öğrenciler ise, gelip ziyaret edebilir bizi.

SpaceClaim kim tarafından yapıldı?

Kurucuları, tasarlayıcıları ve yöneticileri buraya ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]) tıkladığınızda açılan sayfada da göreceğiniz üzere PTC, Dassault (SolidWorks ve Catia) firmalarından gelmiş kişilerdir. Yani sıfır bir tecrübe ile yaratılmadı. Zaten bunu SpaceClaim'in nerede olduğuna bakarak da görebilirsiniz.

Diğer CAD programlarını nasıl açıyor?

Catia dahil tüm diğer CAD yazılımlarını direkt açan ve kullanan tek CAD yazılımıdır. Çünkü SpaceClaim dosya çevirmez. Direkt açar. Tüm CAD yazılımlarından farkı da budur zaten. Direkt açması demek, kayıpsız ve hemen üzerinde oynanılabilir açılmasıdır. Ölçülerini, şekillerini değiştirebilirsiniz.

SpaceClaim mi, SolidWorks mü, Catia mı?

Bakın işte bu soru çok sorulmaya başlanan bir soru bana. Kıyaslama istiyor herkes. Böyle bir kıyaslamayı ben SolidWorks'ken de isteyenler vardı.

Hiçbiri! Çünkü bu soruyu soruyorsanız, ne yapacağınızı zaten bilmiyorsunuz demektir. Almayın hiçbirşey.

Bir firma SolidWorks ile Catia arasında bile kalmamalıdır. Durum böyleyken SpaceClaim demek hepten kafanızı karıştırır. Cevap ise, deneyin mutlaka 30 gün deneyin. Denemeden birşey almayın. Ücretsiz eğitim alın ve yasal olarak deneyin. Önce ihtiyacınızı bilin. Teşhisi koyun sonra çözüm arayın.

SpaceClaim, BİTİS üyesi mi?

Korsan yazılıma karşı mücadele veren BİTİS grubuna üye değiliz. Kendi mücadelemiz ayrıdır bu gruptan. BİTİS ile herhangi bir ilişkimiz yoktur.

Haluk TATAR ile SpaceClaim ilişkisi nedir?

SpaceClaim'in Türkiye'de her zaman tek olacak ve olan temsilcinin yöneticisiyim. Başka bir ana bayisi yok Türkiye'de. Bu nedenle de fiyatı sürekli değişmesin diye internette yayınlanabiliyor.

SpaceClaim'den nefret ediyorsunuz ne yapmalısınız?

Öncelikle 1 günlük eğitime gelin. Sonra nefret etmeye devam edin. Çünkü 2010 yılı itibari ile daha çok çeşit SpaceClaim çözüm paketi geliyor. Ve fiyat yine diğerlerine oran ile yarı yarıya kalacak. En azından ne olduğu bildiğiniz birşeyden hoşlanmazsınız. İnsan bilmediği şeyden korkar doğal olarak.

idundar86
09-27-2010, 15:43
güncel

arkadaşlar solid ve inventer arasındaki tercihiniz hangisi olur?

cnr141
09-27-2010, 18:40
solidworks olur makine parçası çiziminde iyi olan solid..
ama orta fiyatlıs demişsiniz öle çokta ucuz değiller.ucuz diyorsanız spaceclaim ucuz.

ali_kocak
09-27-2010, 20:50
thing design almayın derim. Bi işe yaramıyor. Kullanımı da sıkıcı

Haluk TATAR
09-27-2010, 21:44
Dişli işi olduğu için ihtiyacınız bizzat SW öneririm. Sebebi her ikisi de çocuğum olmasına rağmen SW Yılmaz redüktör gibi referanslara sahip. Şimdiye kadar bilindiği gibi kimseye yanlış öneride bulunmadım.

idundar86
09-28-2010, 11:32
Arkdaşlar peki autodesk inventör 2011 hakkında bilgisi olan varmı acaba herhangi bir konuda solide üstünlüğü varmıdır.

batuhankara
09-28-2010, 15:52
solidworks mu inventor mu dersen kesinlikle solidworks derim.İnventor 3 sene kullandım solidworks kullanımı inventore göre çok kolay ve hızlı ,ama şu da var onunda solidworks tan üstün yönleri de yok değil, her sürümünde eksikliklerini tamamlamaya çalışıyorlar.şu anda solidworks kullanıyorum kafam rahat