Orijinalini görmek için tıklayınız : SolidWorks için ideal PC ve ekran kartı nedir
Musa Eren
02-03-2009, 18:23
Öncelikle şunu söyleyeyim en pahalısı en iyi değil.
SolidWorks.com sitesinde aşağıdaki yazıyı göreceksiniz. Devamı için aşağıdaki linke tıklayın.
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
Ayrıca her ekran kartı SolidWorks ile iyi çalışır diye bir olay yok. Hangi kartlar verimli hangileri başarısız görmek için de bu linke girin lütfen.
makinetr
05-05-2009, 10:30
hocam ben burdan bişey anlamadım ya bende ing. yok yeni bir pc toplamayı düşünüyorum cam programı olarakda catia kullanacam bana min. gereksinimleri...örneğin şu ekran kartı nasıl
2. VGA çıkışı : 1xdvı-ı
Açıklama : HeatSink sessiz soğutma, NVIDIA TurboCache teknolojisi
Bellek : 512MB/1GB DDR2-500Mhz
Bus yapısı : PCI Express x16-64bit
Grafik İşlemcisi : NVIDIA GeForce 6200LE
İşlemci hızı : 350 MHz
İşletim sistemi : Windows 2000/XP ve Vista uyumlu
Standartlar : DirectX 9.0,Open GL
TV çıkışı : var
anlaşılır bir dille ifade edersen çok memnun olurum kolay gelsin.
just_fatih
06-14-2009, 11:21
valla yanlış yönlendirmiş olmiyim ama 6200 ün shader model i düşüktür bu yüzden 1 gb bile tam verim alamazsın. real wiew görüntüleme istiyor isen quadro veya firegl almalısın. ama bu kartlarla da oyun oynayamazsın. o yüzden özelliklerini iyice araştır. belleğinin yanında bit hızıda yüksek olan bi kart almalısın. tavsiyem 9800gt in mümkünse 512 bit olanıdır. dikkat et yüksek kartların çektiği akım daha fazladır. power supply ide büyütmen gerekiyo. ama quadro, firegl gibi kartların 1500 tl değerinde olanın bile wattı oldukça düşüktür. 9800gt normalde 300 tl toptancılarda 200 tl ye kadar bulabilirsin.
tayfun33
07-06-2009, 12:57
merhaba bi konuda yardımınıza ihtiyacım var. solidworks ü yeni kullanmaya başlıyorum ve bir laptop almam lazım. sizce hangi laptopu tercih etmem daha doğru olur?
HP 2,2 Ghz çift çekirdek
3 GB ram
1 Gb ekran kartı (paylaşımsız)
Casper 2.53 Ghz çift çekirdek işlemci
4 GB ram
512 mb ekran kartı (paylaşımsız)
fiyatları birbirine yakın ama casper biraz daha pahalı
selamlar. ben sw 2008 ve 2006 yı vistaya yüklüyorum ama çalıştıramıyorum... öğrencilerin bilgisayarlarında verim alamadık.. acaba vistaya özel bir ayarlama yapmamız mı lazım...verim alamadık derken proğramı hiç açamadık... kendi pc'mde xp kurulu olduğundan vistaya geçmeyi pek düşünmüyorum... yardımcı olursanı sevineceğim. tabiiki çocuklar da sevinecekler....
doomsday_26
11-05-2009, 00:48
quardo fx 3400 tavsiye ederim....
hakanarif
11-20-2009, 22:04
NVIDIA Quadro nivida kart realViwe özeliği olan kartlar
ati ATI FirePro realViwe özeliği olan kartlar
en ucuzu olan kartlar 200 250 dolar alırsan iyi olur
en pahalı kartları almak solidworks öğrenmek isteyen kişiler pahalı gelir(4000-10000 dolar)
realviwe özelliği olan bir kart olursa yeterliği olur
işlemcide çok çekirdekli olması ekran kartından daha önemlidir
Çünkü solidwork işlerini ekran kartınla yapmaz işlemcile yapar solidcamle Gcodunu çıkarmak gibi
realviwe özelliği program desteği olmadan donanım desteği ile birebir photoworks
görüntüsü elde etmemizi sağlar solidworks ile tasarım yaparken gerçek görüntü ile tasarım yapmamızı sağlayan bir özelliktir Bu sıra işlemciye yük binmez ve görüntüler pırıl pırıl görmemizi sağlar
Normal ekran kartlarına bu özellik aynı özellikli ekran kartlarında 5-6 kat daha fazla bir fiyat getirisi olur ama bence değer. oyun yavaş da oynasa solidworsk mu iyi kullanmaya değer.
RAM olarak da ECC destekli alırsan çok çok iyi olur solidworks hatalarını sıfıra indirir. genede bu tür RAMları sunucular kullanılırlar.
tuncelik81
02-10-2010, 00:49
Merhaba arkdaşlar, çok acil yardımca ihtiyacım var yoksa kafayı yiyeceğimm bu gidiişle. Ben sırf Solidworkste realwiev özelliği aççılsın diye sağlam bir bilgiayar toplattım kendime. Eve gittim Solidi kurdum birde baktımki realwiev aktif değil. Sanırım ekran kartı desteklemiyor yada ben bir takım ayarlardan haberdar değilim ekran kartım NVIDIA GeForce GTX 275 detaylı bilgi ise [Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] var. Bilgisayarım ayrıntıları ise şu şekilde:
Bellek (RAM) 4,00 GB
Grafikler NVIDIA GeForce GTX 275
Oyun grafikleri 2413 MB Toplam kullanılabilir grafik belleği
Birincil sabit disk 450GB Boş (Toplam 487GB)
Windows 7 Ultimate
Sistem
--------------------------------------------------------------------------------
Üretici Gigabyte Technology Co., Ltd.
Model H55M-UD2H
Toplam sistem belleği miktarı 4,00 GB RAM
Sistem türü 32 bit işletim sistemi
İşlemci çekirdek sayısı 4
64 bit özellikli Evet
Depolama
--------------------------------------------------------------------------------
Sabit disklerin toplam boyutu 931 GB
Disk bölümü (C:) 450 GB Boş (Toplam 487 GB)
Disk bölümü (D:) 422 GB Boş (Toplam 444 GB)
Medya sürücüsü (E:) CD/DVD
Grafikler
Görüntü bağdaştırıcısı türü NVIDIA GeForce GTX 275
Toplam kullanılabilir grafik belleği 2413 MB
Ayrılmış grafik belleği 896 MB
Ayrılmış sistem belleği 0 MB
Paylaşılan sistem belleği 1517 MB
Görüntü bağdaştırıcısı sürücü sürümü 8.15.11.9045
Birincil monitör çözünürlüğü 1920x1080
DirectX sürümü DirectX 10
teknişyen
03-21-2010, 21:10
realwiev özelligini nerden acıyoruz ? Calısıp calısmadıgına bakıcam calısmıyorsa bu hafta bir quadro almak istiyorum birde yukarıda toptancıdan bahsedilmiş kimdir bu toptancılar nasıl ulasabilirim.
teşekkürler
cureshot24
04-01-2010, 11:57
merhaba bi konuda yardımınıza ihtiyacım var. solidworks ü yeni kullanmaya başlıyorum ve bir laptop almam lazım. sizce hangi laptopu tercih etmem daha doğru olur?
HP 2,2 Ghz çift çekirdek
3 GB ram
1 Gb ekran kartı (paylaşımsız)
Casper 2.53 Ghz çift çekirdek işlemci
4 GB ram
512 mb ekran kartı (paylaşımsız)
fiyatları birbirine yakın ama casper biraz daha pahalı
hocam aynı özellikteki casper marka notebooktan bende kullanıyorum.solıd 2010 sorunsuz çalısıyor.fakat ekran kartım olan geforce 9800gt 1gb paylaşımsız ekran kartı biraz yetersiz kalıyor.görüntü özelliklerinden tam olarak faydalanılamıyor.sen 512 mb yazmıssın ki daha vasat bir görünüm çizeceği aşikar.benim tavsiyem notebook ta ısrar etmesen iyi olur.bence quadra serisi ekran kartlı bir kasa ve 3gb ram işini görür.kolay gelsin
cureshot24
04-01-2010, 12:01
tuncelik81 kardeşim konfigrasyonun güzel diğer arkadaşa bahsettiğim gibi ekran kartın desteklemiyor büyük ihtimalle.quadra serisi bir ekran kartına terfi etsen iyi olur.geforce serisi realview için yetersizi kalıyor.
Ahmet ŞAMLI
04-02-2010, 13:14
Benim bir anlamadığım konu var Musa Abimizin vermiş olduğu 2. linkte ekran kartları ile ilgili bilgi alıyoruz galiba ama bütün bilgisayar markaları yok,mesela ben toshiba almayı planlıyorum ekran kartıda ATI HD5165.Bu ekran kartı bana solidworksta nasıl destekçi olur acaba verimli olur mu?..
Aslında cadcam kartlar harici hiçbirisi verimli olamıyor bence, ofisteki bilgisayarımda 1gb 9500gt var yoğun bir montajda tıkanıyor aynı şekilde çok işlem olan parçadada verimsiz realwiew zaten açılmıyor, evdeki bilgisayarımda 512mb hd4870 var o dahada kötü çok yavaş ancak şuda var xp kullanıyorken daha fazla performans alıyordum win7 performansı düşürdü. Zaten bu kartlar oyun için tasarlanmış kartlar bunlarda cadcam performansı beklemek mantıksız baktım böyle olmuyor birtane quadro fx580 512mb siparişi verdim bakalım ne değişecek..
Bu söylediklerim tabiki her kullanıcı için geçerli değil başlangıç aşaması için yoğun olmayan çalışmalar için normal kartlar iş görebilir cadcam olması şart değil önerim nvidia olur ati ye göre daha performanslı çalıştığını bizzat gördüm.
merak ettiğim konu şu;
ben dediğiniz gibi solidworks ün kkendi resmi sitesinden nvidia ekran kartlarını kontrol ettim fakat hepsi quadro.benmki ise 9600 gt..indirmem gereken driver hangisi acaba.bunu nasıl çözebilirim?
Driver ın sana pek bir getirisi olmaz, nvidia nın kendi sitesinden güncel driver ı indirip kurabilirsin yapabileceğin tek şey bu. dediğim gibi bunu yapıncada aman aman bir değişiklik bekleme.
lenovo thinkstation s20
sorunsuz ve mükenmel bir sistem veya yakın özelliklerdeki bi bilgisayar işinizi rahatca görürür.
konuyu biraz canlandırayım. ben henüz yeniyim biraz autocad kullanmıştım ama amatörce. mak. müh. kazandım bu seneki sınavla ve solidworks ü çok iyi öğrenmek istiyorum sağolsun haluk tatar abi yardımcı oluyor videolar ile... benim bir kaç sorum var evde 1 ay süreyle bilgisyarımı kullanacağım daha sonra satmayı düşünüyorum ünv. nedeniyle bu 1 ay sürede az da olsa videolardan öğrenmek istiyorum fakat ekran kartım SAPPHİRE 4650 HD mesela bi katı cisim çiziyorum ve altında aynadan görünüşü çıkmıyor acaba yetersiz mi ekran kartı? bir de LENOVO U550 bu program için nasıl bir performans gösterir öğrenmek istedim? yardımcı olursanız çok sevinirim...
Ahmet ŞAMLI
08-19-2010, 16:23
altında aynadan görünüşü çıkmıyor acaba yetersiz mi ekran kartı? bir de LENOVO U550 bu program için nasıl bir performans gösterir öğrenmek istedim?
Anladığım kadarıyla siz realview den bahsediyorsunuz,bu özelliği her ekran kartı destekemiyor malesef bu konuda da solidworks un resmi sitesinden yardım alabilirisin hangi kart destekliyor hangisi desteklemiyor diye.
bu konuda bi arkadaş vermiş link ama o link girdiğimde sadece laploplar için var normal ekran kartları için göremedim testi bana link verirseniz çok iyi olur ahmet abi
Ahmet Mikâil YAZICI
08-19-2010, 17:39
Adres bu arkadaşım,
Ekrankartının varsa adını soyadını yazarsın sonuçlar elinde;)
evet bu siteyi demiştim teşekkürler ama burda sadece notebook seçebiliyorum toplama bil. takılan ekran kartını nasıl test edebilirim?
artık kullanacaz neyse yapacak bi şey yok demekki ekran kartı zayıf kalıyor
Ahmet Mikâil YAZICI
08-19-2010, 18:50
evet bu siteyi demiştim teşekkürler ama burda sadece notebook seçebiliyorum toplama bil. takılan ekran kartını nasıl test edebilirim?
artık kullanacaz neyse yapacak bi şey yok demekki ekran kartı zayıf kalıyor
Hayır seçenek var orda, Laptop seçmeniz gerekmiyor.
İlk satırın en alt seçeneğinde Any Ssytem Vendor yazıyor. Tıklarsan diğer satırlarda etkinleişir vemarkasından sonra ki adımları takip edersen sonuca ulaşırsın.
;)
abi saol dediğini de yaptım ama :D belirli ekran kartları var orda benim modelim yok... neyse abi saol yine de heralde test edemicez :D
Ahmet Mikâil YAZICI
08-19-2010, 19:57
Ekrankartının özellikleri neler?
Buraya bırakırsan kullanan arkadaş varsa sana yardımcı olur...
Benimkide yok dert etme, zaten en iyi testi sen kullanarak yapıyorsun;)
doğru aslında öyle.. EKRAN KARTIM ATİ RADEON SAPPHİRE HD 4650 512 MB ... oynadığım çoğu oyunların %50 sini bu ekran kartıyla 1920x1080 pikselde oynayabiliyorum mesela pes 10. yani demek istediğim programda oyunda gösterdiği performans yok sanki.
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] işte kart bu
Ahmet Mikâil YAZICI
08-19-2010, 20:05
Ben pek anlamam donanımdan ama şunu söyleyeyim, oyun ile bu programın ihtiyacı gerçektende bir değil.
Listeyi incelediysen belki seninkinin hafızasından vs. daha düşük olanlar testi geçebilmişler.
Peki çizimlerinden bir yeni konu açıp örnekler bırakabilirmiisn. Şunu çizerken performansı düşük kalıyor gibisinden de gösterebilirsen sevinirim.
şekilleri çizerken hiç bir sorun yok takılma felan vs.sorun yok sorun sadece biraz daha görsellik görmek HALUK TATAR abinin videolarını izleyince fark çok benimkinin görüntüsüyle mesela parlaklık gölge unsurları aynasallık felan tabi onun ekran kartı çok daha iyidir heralde o yüzden olsa gerek... zaten ben yeniyim bu alanda mak. müh. kazandım yaşımda daha küçük 19 yaşındayım şimdiden öğrenmek istedim bu tarz çizim programlarına hastayım ...
Ahmet Mikâil YAZICI
08-19-2010, 20:13
O halde hoşgeldin, İlk işin kendini tanıtmak olsun ama tanışma bölümünde;)[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
Sitede çok faydalı bilgiler var. Devamlılığı sürdürmen dileğiyle, faydalı olur inşallah.
laptop almayı düşünüyorum 1000 - 1500 tl arası solidworks u rahat kullanabileceğim realview i felan aktif olacak bi laptop almayı düşünüyorum tabi bu fiyat aralığında bulabilirsek ... hangi laptopları tavsiye edersiniz?
kon-4242
11-18-2010, 23:08
arkadaşlar solidcam kullanırken ekran kartımın yetersizliğinden dolayı sıkıntı yaşıyorum.solid rx'de baktığım zaman sadece ekran kartımın uyumsuz olduğu görünüyor.belki güç kaynağımda yetersiz kalabilir.ilandaki ekran kartını kullanan varmı.
bu ekran kartını alacağım. sizce pişman olurmuyum.solidworks'la uyumlumudur??? yada bu fiyatlara hangi ekran kartını alayım??? teşkrlr....
ensarugurkandira
08-17-2011, 17:22
SW2011 için yeterli mi ?
Sistem:
AMD Phenom II X6 1075T
Asus M4A89GTD PRO
MSI R6970 2GB GDDR5 256Bit
2xSEAGATE Barracuda 500 gb (Raid 0)
2xTEAM Xtreem Dark 2GB 1600Mhz
Ben Macbook Pro 13.3 2011 i7 2.7 ghz kullaniyorum. Iki isletim sistemide ayni anda kullaniyorum. Acik oluyo ikiside. Birinde catia, sw acik. digerinde de muzik, twitter vs. hic bi kasma, yavaslama ve isinma soz konusu bile olmuyo :)
selamlar
sw2012 var aşırı derece donma oluyor acaba sistemimden dolayı mı?
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.