PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çeşitli Render Çalışmalarım

Emre ÖZKAN
08-05-2010, 14:28
Ahmet'in (KASPERSKY58) açmış olduğu bölümden sonra, ben de bulduğum ve üzerinde çeşitli render denemeleri yaptığım çalışmaları bu başlık altında paylaşmaya karar verdim.

(Ahmet, senin fikrini uyguladığım için herhangi bir sorun olmamıştır umarım :) )

Emre ÖZKAN
08-05-2010, 14:34
Ufak tefek bir iki çalışma.

9V pil

[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])

[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])

Diş Fırçası

Zar

Ahmet Mikâil YAZICI
08-05-2010, 14:39
Piller güzel, diş fırçasında yansıma çok fazla ışıkta öyle.Işığa karşı almışsın kamerayı bence tam tersini yapmalısın.
Kolay gelsin.

Emre ÖZKAN
08-09-2010, 17:50

Kontrol ünitesinin olduğu kısmın çizimi biraz problemli. Çizim bana ait olmadığı için müdahale edemedim.

Ahmet KOL
08-09-2010, 18:03
çalışmalar gayet güzel duruyor.ellerine sağlık

Ahmet Mikâil YAZICI
08-09-2010, 18:41
Tekerleklerin yanlarında bulunan plakaları mat bir malzeme olsaydı da yansıması olmasaydı daha iyi görünürdü düye düşünüyorum.
Render olarak gayet balşarılı olduğu ve eleştirrilecek birşey bulamadığım için çıldırıyorum:D
''Birde şu yeşil kafa sarı olsa ne güzel olurdu. Gülemiyorum onun yüzünden....:)''

Emre ÖZKAN
08-09-2010, 18:58
Senin için bir de o şekilde render alırım müsait olunca.

Aslında hata var. Ama sanırım gözünden kaçmış. :) Benim de gözümden kaçmış, render aldıktan sonra fark ettim ben de. Kontrol kumandalarına giden 2 adet kablo var oturma kısmının sol köşesinde. Onların kaplamalarını yapmayı unutmuşum :) Yeni renderi alırken o kısmı da düzelteceğim.

Ahmet Mikâil YAZICI
08-09-2010, 20:04
Bunlardan bahsediyorsan pekde kaplamasız oldukları belli olmuyor. Hatta krom kaplı gibi duruyorlar zira üzerlerinde yansımalar var...

Emre ÖZKAN
08-10-2010, 09:07
evet onlardan bahsediyorum. Üzerleri nikel kaplı ama ben daha önce nikel kaplı bir kablo görmedim. O yüzden hatalı. Kastettiğim oydu. Ben kaplama yapmaya başladığımda eğer part ortamında oluşturulmuş bir modeli kaplıyorsam, önce görünümün tamamına, kaplaması en zor olan ve yüzey alanı olarak diğerlerinden daha fazla olan malzemeyi kaplıyorum. Ondan sonra diğer kısımları kaplamaya geçiyorum.

Emre ÖZKAN
08-10-2010, 10:08
Tekerleklerin yanlarında bulunan plakaları mat bir malzeme olsaydı da yansıması olmasaydı daha iyi görünürdü düye düşünüyorum.
Render olarak gayet balşarılı olduğu ve eleştirrilecek birşey bulamadığım için çıldırıyorum:D
''Birde şu yeşil kafa sarı olsa ne güzel olurdu. Gülemiyorum onun yüzünden....:)''

Yan plakalardaki yansımalar olmadan bir render

Ahmet Mikâil YAZICI
08-10-2010, 11:57
Render daha iyi, kablonun kaplaması yakışmış.
Sana bir de öneride bulunayım kaplamaları çok daha rahat yaparsın. Tüm parçaya aynı kaplamayı atayarak başlamak zorunda kalmazsın:)
Ben SW içinde modeli unsur ağacını kullanarak renklere ayırıyorum. Mesela bir sweept konutu için ayrı ve extruded komutu için ayrı renk seçiyorum. Modelimin kaplaması sadece renklerden oluşturuyorum. Photoview'e geçtğimdeyse part dosyam rengarenk oluyor:) Appearances ikonu etkinken de renklerin üzerine bıraktığım kaplama sadece o renk gurubuna atama yapıyor. Biliyorsun SW ortamında Photoview den çok daha hızlı hareket edebiliyorsun. Bu şekilde hem zamandan tasarruf etmiş oluyorsun hemde parçanın karmaşık halinde istediğin kaplamayı istediğin ama sadece istediğin unsura atamış oluyorsun. Bunu güzel bir video ile pekiştirmek isterim. İlerde inşallah.
Bu yöntemi kullanmanı öneririm. En azından ben kullanıyorum, ekran kartım iyi olmadığı için photoview oldukça yavaş işliyor bende, yavaş işleyen herkezede öneririm.
Başarılar...

Ahmet Mikâil YAZICI
08-10-2010, 12:28
Ayrıca bu HDR'ler ilede bir render çok yakışırdı...:)
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]

Emre ÖZKAN
08-11-2010, 09:08
Render daha iyi, kablonun kaplaması yakışmış.
Sana bir de öneride bulunayım kaplamaları çok daha rahat yaparsın. Tüm parçaya aynı kaplamayı atayarak başlamak zorunda kalmazsın:)
Ben SW içinde modeli unsur ağacını kullanarak renklere ayırıyorum. Mesela bir sweept konutu için ayrı ve extruded komutu için ayrı renk seçiyorum. Modelimin kaplaması sadece renklerden oluşturuyorum. Photoview'e geçtğimdeyse part dosyam rengarenk oluyor:) Appearances ikonu etkinken de renklerin üzerine bıraktığım kaplama sadece o renk gurubuna atama yapıyor. Biliyorsun SW ortamında Photoview den çok daha hızlı hareket edebiliyorsun. Bu şekilde hem zamandan tasarruf etmiş oluyorsun hemde parçanın karmaşık halinde istediğin kaplamayı istediğin ama sadece istediğin unsura atamış oluyorsun. Bunu güzel bir video ile pekiştirmek isterim. İlerde inşallah.
Bu yöntemi kullanmanı öneririm. En azından ben kullanıyorum, ekran kartım iyi olmadığı için photoview oldukça yavaş işliyor bende, yavaş işleyen herkezede öneririm.
Başarılar...

Gerçekten işe yarar ve benim daha önce denemediğim bir yöntem bu. Bundan sonra kendi çizimlerimle ilgili render alırken bu yöntemi deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Emre ÖZKAN
08-11-2010, 11:15
Ayrıca bu HDR'ler ilede bir render çok yakışırdı...:)

Ahmet KOL
08-11-2010, 12:21
yeni render güzel olmuş.eline sağlık

Ahmet Mikâil YAZICI
08-11-2010, 14:04
Emre abi ortamı çok fazla açmışsın.Biliyorum sana verdiğim HDR'lerin çözünürlüğü düşük ama 360 derecelik ortamı çok açmışsın, çok uzaktan bakmışsın:) Yinede güzel. Ben sana bir kaçtane daha bırakayım. Çözünürlüğü yüksek olsun bu sefer:)

Emre ÖZKAN
08-11-2010, 14:18
Ahmet, işin aslı, senin vermiş olduğun görüntüyü background olarak atadığım zaman, görüntüye herhangi bir şekilde müdahale edemiyorum. Program ekrana kendi açıyor o şekilde. Hiç bir şekilde değiştirebileceğim bir ayar yok.

Ahmet Mikâil YAZICI
08-11-2010, 14:34
Abi background yapmayacaksın, eklentide de gördüğün gibi ortamı seçeceksin''Load environment image'' 'den açacaksın. ve artık bir hastane koridorunda gerçekçi render alabilirsin.:)
Birde Photoview kaç kullanıyorsun?
kolay gelsin,
Başarılar.
Bu konu artık bir video'yu hak ediyor:) zamanım olunca inşallah.

Ahmet Mikâil YAZICI
08-11-2010, 14:36
birde background atarsan arkaplan resmi olduğu için resim de 2d olduğu için döndüremezsin. Parça döner sadece.Ama bu hdr'ler 3d olduğu için döndürülebiliyor. Kolay gelsin...Tekrar. Yeni reder'ı bekliyorum...

Emre ÖZKAN
08-11-2010, 14:39
Söylemiş olduğun gibi Load environment seçeneği ile eklemeye çalıştım zaten ilk önce. ancak, senin vermiş olduğun görseli o şekilde ekleyemedim. O şekilde yapınca görüntü değişmiyor. Ben de mecbur, sadece parçayı döndürebileceğimi bile bile background olarak ekleyerek render aldım. Sende Load Environment seçeneği ile o fotoğraf eklenebiliyor mu?

Bu arada bende Photoview 2010 var.

------------------

Üründen önce eklemeye çalıştığım için olmuyormuş. Hata bende yani. Ürün ekrandayken Load Environment seçeneği ile HDR dosyasını ekledim. Teşekkür ederim.

Ahmet Mikâil YAZICI
08-11-2010, 14:42
Evet ekleyebiliyorum, bende de 2010.

Zaten tahmin etmiştim:D
Parça ekranda olmazsa açmıyor...
Photoview'ın kötü yanı bu:)
Ohalde render...bekliyorum.

Emre ÖZKAN
08-13-2010, 10:37
Yeni bir render çalışması daha. Çok özgün bir görüntüye sahip olduğunu düşündüğüm bir motorsiklet.

Bu da daha yüksek çözünürlüklü görüntüsü

Ahmet Mikâil YAZICI
08-13-2010, 11:21
1.Motorun soğutma kanalları ile gövdesini ayrı manifoltları ayrı malzemeler ile kaplamalı,
2.Direksiyondaki herşeyin krom görüntüsü vermesi iyi olmamış, ortadaki yuvarlak şey(sanırım gösterge) farklı bir malzeme istiyor.
3. Hatta jantlarıda malzeme olarak ayırabilirsen diğerlerinden daha fazla emek verilmiş bir çalışma olabilir.:)
Not:Lastiklerde siyah olsa gövdesi ile uyum sağlar bence. :)
Kolay gelsin.
Başarılar...

Ahmet KOL
08-13-2010, 12:33
güzel gözüküyor.eline sağlık

Emre ÖZKAN
08-13-2010, 13:54
Ahmet'in (Kaspersky58) isteği üzerine almış olduğum ikinci render. (Başka değişiklik isteme, bir render 1 saat sürüyor :) )

Ahmet Mikâil YAZICI
08-13-2010, 14:34
Muhteşem olmuş gerçekten.
Şu çalıştırma pedalını söylemeyi unutmuşum, keşke oda siyah olsaydı:)

Emre ÖZKAN
08-13-2010, 14:45
:) :) boşver söyleme artık...

Aslında o pedal siyah ama parlak malzeme kullanmışım. O yüzden yüzeyinde yansıma var.

Ahmet KOL
08-13-2010, 15:24
evet bencede şimdi daha süper olmuş

mehmethanifi
08-13-2010, 18:07
öncelikle çalışmanızı tebrik ederim. Yeni başlayan biri olarak render konusunda yardımcı olmanızı istirham ediyorum....

Emre ÖZKAN
08-13-2010, 18:15
mehmethanifi teşekkür ederim. Render çalışması yapabilmek için, öncelikle sisteminizde, photoview ya da photoworks gibi bir render programı yüklü olmalıdır. Bu programlar sayesinde modellere çeşitli malzemeler atayarak, gerçekçi görüntüler elde edebilirsiniz. 2009 ve sonrası solidworks versiyonlarında Photoview Solidworks Premium ile birlikte gelir. Photoworks ise daha eski premium solidworks programlarının içinde de zaten mevcuttur.

Photoview, photoworks programına göre kullanımı çok daha basit olan bir programdır. Eğer imkanınız varsa bu programdan edinin.

Photoworks için [Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] başlığı altında bulunan videolar size bir fikir sunacaktır.