PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Montajlarda parça

batuhankara
07-09-2010, 12:00
Arkadaşlar bir montaj sayfasında ekle diyererek yeni bir parçayı içsel yada dışsal oluşturabildiğimiz gibi dışarıdan bir parçayı montaj sayfasında içsel yapmak istiyorum.nasıl yapabilirim.yani yapılmış bir montaj var hepsi içsel dışarıdan bir parça almıyor.ama montaja hazır olan bir parçayı içsel olarak atamak istiyorum.ve bu parçayı daha sonra silecegim ana montajda içsel olarak yada nasıl tabir ediliyorsa öyle kalmasını istiyorum.yani bir montaja ilave edicem ve parçayı silicem.sanki bir montaj sayfasında ekle yeni parça gibi olmasını istiyorum.bunu neden yapmıyorsun derseniz hazır parçalarda indirdiğimde birçok parça olarak iniyor bunları tek parça haline almak istiyorum bunları neden montaj sayfasına alıyorum parça olarak göstermiyorum hareket etmesi bakımından bir piston düşünün piston mili ileri geri hareket edecek. inşaallah anlata bilmişimdir.

lcjackal
07-09-2010, 16:19
içsel yada dışsaldan kastınız ne ?
Montaja eklediğiniz bir parçanın diğer bir partın bir parçası olmasımı ?

sayim akman
07-13-2010, 23:02
Arkadaşlar bir montaj sayfasında ekle diyererek yeni bir parçayı içsel yada dışsal oluşturabildiğimiz gibi dışarıdan bir parçayı montaj sayfasında içsel yapmak istiyorum.nasıl yapabilirim
içsel ve dışsaldan referanslı yada referanssız anlıyorum ben( internal yada external dan bahsedionuz galiba).Dışardan bir parçayı içsel olarak da tasarlayabilirsiniz.Bunun için insert component new part dierek montaj ortamında part oluşturabilirsiniz.yada montaja parçanızı ekleyin ve sketch ve featureları editleyerek diğer parçalardan referans alabilirsiniz.

Daha açık söylerseniz ne yapacağınızı , daha faydalı olabiliriz.