Orijinalini görmek için tıklayınız : Drawing ölçü çizgisi renkleri
RudiPakula
06-29-2010, 14:42
Merhaba Arkadaşlar,
Drawing'te ölçü çizgilerinin rengini nasıl değiştirebilirim? ekrandaki görüntüde çizgi renkleri açık gri görünüyor ben bunun ekranda siyah görünmesini istiyorum.Nasıl yapabilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim...
nuda_ali
06-29-2010, 14:50
Bunu ben de merak ediyorum. Cevaplayan olursa sevinirim
Ahmet Mikâil YAZICI
06-29-2010, 15:11
Drawing derken DWG editörden mi bahsediyorsunuz? Yoksa sw içindeki sketch çizgileri mi?
RudiPakula
06-29-2010, 15:48
evet doğrudur DWG editöründen bahsediyorum...
Drawing derken DWG editörden mi bahsediyorsunuz? Yoksa sw içindeki sketch çizgileri mi?
Ahmet Mikâil YAZICI
06-29-2010, 16:03
Sanırım AutoCAD kullanmamışsın. Bu aslında daha iyi oluyor ama faydasıda yok değil. DWG editör de üstte layer(katman)araç çubuğu var. (tabi ilk hali ile oynamadıysanız)
çizgimizi çiziyoruz. istediğiniz çizgisi seçiyorsunuz ve layer araç çubuğundan BY LAYER yazan yere tıklıyorsunuz
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
ve istediğiniz renkleri açılan kutucuklara tıklayarak seçebilir, yetreli değilse select color'a tıklayarak bu pencereden
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
istediğiniz rengi seçeilirsiniz.
Birde çizime başlamadan önce gidip renk seçerseniz o andan itibaren çizdiğiniz tüm çizgiler o renkte olacaktır taki siz rengi değiştirene kadar.
Sanırım yeterli.
Kolay gelsin.
ıronıron
04-13-2012, 11:23
arkadaşlar drawing içerisinde ki ölçülendirme renklerini değiştiremiyorum.bütün renklerde değişiklik yapıyorum ama yine de ölçülendirmeler sadece siyah kalıyor.yardımcı olursanız çok memnun olurum.şimdiden teşekkürler
Ahmet KOL
04-13-2012, 12:14
Solidworks te teknik resim sayfası açıkken menüye sağ tıklayarak çizgi biçimi araç çubuğunu aktif edin ve o çubuktaki çizgi rengi ( fırça simgeli ) komut ile ölçü çizgilerini siyah değil istediğiniz renk yapabilirsiniz ;) Önce ölçüye tıklayıp ondan sonra fırça ya tıklayarak rengi seçtiğinizde olacaktır.
ıronıron
04-13-2012, 14:05
ahmet hocam menü dediğiniz tam olarak ne anlamadım.ben üstte ki seçenekleri kısmında sistme seçenekleri var oradaki renkler sekmesinden değiştirmeye çalışıyorum.gövdenin rengi değiştiriliyor ama ölçülendirme değimiyo.ben daha önce CATIA kullanıyordum şimdi Solid 2012 aldık ve yeni yeni çözmeye çalışıyorrum.5 günlük bir eğitim aldık ama bu eğitimde drawing yok sayılır.yani çok az.oyüzden eksikler hep drawing de.yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Ahmet KOL
04-13-2012, 16:24
Eklemiş olduğum resme bakarsanız , İlk önce kırmızı ile yazdığım 1 nolu yere sağ tıklıyoruz.Görmüş olduğunuz menü açılıyor.Bu menüden 2 nolu işaretlemiş olduğum araç çubuğunu açıyoruz.Açınca aşağıda görmüş olduğunuz 3 nolu çubuk geliyor ve buradan da içine işaretlemiş olduğum fırça simgesiyle işimizi hallediyoruz.
ıronıron
04-13-2012, 16:34
teşekkür ediyorum kısmende olsa sorunu hallettim.ama yeni bir ölçülendirme verdiğimiz zaman yine siyah yapıyo.yani her seferinde fırça ile renk değiştirmrm gerekiyo sanırım. oysa diğer cad programlarda bir seçenek ile ölçülendirme rengi belirlediğimiz zaman bütün yeni ölçülendirmeler o belirlediğimiz rengin şeklini alıyor. bu arada ben sivastan vaha.5 yıldır özel bir şirkette teknik ressam olarak çalışıyorum.sürekli bilgi alışverişi yapmaktan memnuniyet duyarım
Ahmet KOL
04-13-2012, 16:48
Onada çözümümüz teknik resim sayfasını açtığımız zaman önce renk seçimi yapıp ondan sonra ölçülerimizi vermek :) Memnun olduk Vaha.Kendini tanıtma bölümümüz de daha rahat tanıtabilirsin.
mekanik_dizayncı
04-18-2012, 01:45
arkadaşalar ben de bir soru sorayım.ölçülendirmede ölçü oku ve çizgisi mavi rakam yazan text kısmı kırmızı gibi yapmak istiyorum ama yapamamaktayım bilen varsa yazarsa sevinirim.
arkadaşalar ben de bir soru sorayım.ölçülendirmede ölçü oku ve çizgisi mavi rakam yazan text kısmı kırmızı gibi yapmak istiyorum ama yapamamaktayım bilen varsa yazarsa sevinirim.
Sistem seçeneklerinde renkler var ordan ölçümlendirme text kısmının renklerini değiştirmeniz gerekir.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.