PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şampuan Şisesi 450 ml

zeyd
03-15-2010, 15:04
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]Şise_450_ml.jpg ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]Şise_450_ml.htm)

render'in ne olduğunu öğrenince hemen bu örnekte denedim ve...
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]) sonuç bu, çok hoşuma gitti, siteye teşekkür ederm, örnek videolara ulaşırsam hemen izleyeceğim

volkany
03-16-2010, 01:58
Sanırım evdeki bütün bidon, şişe benzeri herşeyi çizmeye kararlısın.
Photoview programının 2009 versiyonundaki environmens (arka plan) seçenekleri otomatik olarak objenin sahneye oturmasını sağlıyordu.
2010'da ise nedendir bilemiyorum settings ayarlarını kullanıcının büyük zahmetlerle belirli bir eksen etrafında 360 derece sayısal değer girilerek ayarlanılması gerekiyo.

Photoview 2010 kullanıyosun sanırım.
Sana tavsiyem render alırken çizimlerinin altına zemin olacak bir parça çiz,
o parçayada meteryaller kısmından bir desen-Renk atıyabilirsin.
örneğin: ston kısmından granit deseni.

zeyd
03-16-2010, 10:49
Sanırım evdeki bütün bidon, şişe benzeri herşeyi çizmeye kararlısın..

yok evdeki bütün bidon,şişe çizme merakımdan değil, işim gereği..ben teknik ressamım, 5-6 aydırda plastik kalıpçılığı sektöründe girdim, çalışıyorum.ve burada solid çok daha önem kazandı işte..bu şampuan şişeside numune olmadan sadece hacmi belirtilmişti, birde bir markanın şişesi görsel olarak istenmişti, kendim tasarladım...

Photoview programının 2009 versiyonundaki environmens (arka plan) seçenekleri otomatik olarak objenin sahneye oturmasını sağlıyordu.
2010'da ise nedendir bilemiyorum settings ayarlarını kullanıcının büyük zahmetlerle belirli bir eksen etrafında 360 derece sayısal değer girilerek ayarlanılması gerekiyo.

Photoview 2010 kullanıyosun sanırım.
Sana tavsiyem render alırken çizimlerinin altına zemin olacak bir parça çiz,
o parçayada meteryaller kısmından bir desen-Renk atıyabilirsin.
örneğin: ston kısmından granit deseni.

ben solid2009 kullanıyorum, render olayına daha dün girdim, photwiev 360 yazıyor...ne yalan söyleyim dediğin şeyleri anlamadım :D çizizmlerin altına zemin olacak parçayı photview'demi çiziyoruz. zaten bir de parçanın kendi rengini değiştiremiyorum tekrardan.:confused:

Aşkın YILDIZ
03-17-2010, 00:16
yok evdeki bütün bidon,şişe çizme merakımdan değil, işim gereği..ben teknik ressamım, 5-6 aydırda plastik kalıpçılığı sektöründe girdim, çalışıyorum.ve burada solid çok daha önem kazandı işte..bu şampuan şişeside numune olmadan sadece hacmi belirtilmişti, birde bir markanın şişesi görsel olarak istenmişti, kendim tasarladım...

ben solid2009 kullanıyorum, render olayına daha dün girdim, photwiev 360 yazıyor...ne yalan söyleyim dediğin şeyleri anlamadım :D çizizmlerin altına zemin olacak parçayı photview'demi çiziyoruz. zaten bir de parçanın kendi rengini değiştiremiyorum tekrardan.:confused:

[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]

gereken bilğiye burdan ulaşabilirsiniz
Photoview 360 konu hakkında takıldığınız yerde yine yazabilirsiniz.
Not: bunlar sadece bir ön izlemedir.
size örnek olarak gösterebileceğim bizzat benim yaptığım render denemeleri ve zamanında:) çalıştığım firmanın katalog resimleri olarak yaptığım resimler.

zeyd
03-29-2010, 14:54
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]Şise_450_ml.jpg ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]Şise_450_ml.htm)

render'in ne olduğunu öğrenince hemen bu örnekte denedim ve...
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]) sonuç bu, çok hoşuma gitti, siteye teşekkür ederm, örnek videolara ulaşırsam hemen izleyeceğim

iyi günler arkadaşlar,
bu tasarlamış olduğum şampuan şisesinde bir düzenleme istedi müşteri firma...
şöyle ki: gövdenin şişkin olan kısmından itibaren üst tarafı kabartma şeklinde geniş istiyorlar...ne ile yapmam mantıklı olur, yine wrap mı kullanacağım denedim ama olmadı...

EDİT:
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]Şampuan_şişesi_450_ml.jpg ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]Şampuan_şişesi_450_ml.htm)
resimdeki gibi üst taraf kabartma olacak

Aşkın YILDIZ
03-29-2010, 21:37
Yüzey komutları ile olabilir.
tam nasıl kabartma olduğunu görsem daha net konuşabilirim konu hakkında.

zeyd
03-30-2010, 10:49
Yüzey komutları ile olabilir.
tam nasıl kabartma olduğunu görsem daha net konuşabilirim konu hakkında.

aşkın beceremedim ben, örnek resim atmışım ya, o mavi gördüğün form şişenin yarısından yukarıda,çevreyi kaplayaca şekilde ve dışa doğru bir kabartma olacak. nasıl tarif edeyim....tornacıların tarifi ile sanki fatura yada çıkıntı şekline kabartma olacak.ama sadece bir yüzeye değil çepeçevre üst kısım 1-2 mm dışarı kabarık olacak...

Aşkın YILDIZ
03-30-2010, 20:28
aşkın beceremedim ben, örnek resim atmışım ya, o mavi gördüğün form şişenin yarısından yukarıda,çevreyi kaplayaca şekilde ve dışa doğru bir kabartma olacak. nasıl tarif edeyim....tornacıların tarifi ile sanki fatura yada çıkıntı şekline kabartma olacak.ama sadece bir yüzeye değil çepeçevre üst kısım 1-2 mm dışarı kabarık olacak...

bu tür bir faturamı ? yoksa yine mi anlamadım:)
ve bu şekilde işe parçayı verirseniz gerekeni anlatırım size?

zeyd
04-03-2010, 10:02
bu tür bir faturamı ? yoksa yine mi anlamadım:)
ve bu şekilde işe parçayı verirseniz gerekeni anlatırım size?
(birkaç gündür girmedim, yeni gördüm üzgünüm)
evet buna benzer birşey olacak ancak işte benim istediğim kabartı yarıdan üst kısımda çepeçevre işte,sana part dosyasını uppload edeyim dur, sen üzerinde oyna :D

Aşkın YILDIZ
04-05-2010, 00:15
(birkaç gündür girmedim, yeni gördüm üzgünüm)
evet buna benzer birşey olacak ancak işte benim istediğim kabartı yarıdan üst kısımda çepeçevre işte,sana part dosyasını uppload edeyim dur, sen üzerinde oyna :D

bu şekil nasıl?

zeyd
04-05-2010, 09:50
slm,
aşkın, anlatmak istediğimiğ anlamışsın teşekkür ederim. ancak ben konuyu açtığımda bir resim eklemiştim, en üstte, mavi çizgi ile bir sketch bırakmıştım, o figür olacak, yani sen alt tarafı düz yapmışsın ya, istediğim "s" şeklinde spline olacak. üst tarafta kapağın alt kısmına kadar, yani şişe gövdesinin üstüne kadar....
zeyd..

volkany
04-06-2010, 00:34
bu şekil nasıl?

Aşkın o şeklin part dosyasını verebilirmisin.Yada nasıl yaptığını söylersen sevinirim.

Aşkın YILDIZ
04-06-2010, 23:14
Aşkın o şeklin part dosyasını verebilirmisin.Yada nasıl yaptığını söylersen sevinirim.

sizlere küçük bir video yaptım. videodaki hataları görmeniz için silmeden :))