PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : uç çıkarma sheet metal

Musa Eren
02-06-2009, 14:48
Herkese kolay gelsin böyle bi parca çizdim ancak büküm açısı 60 derece olacak şekilde bükemiyorm büksemde uçlarını istediğim gibi çıkartamıyorum
mitter f. ile denedim yapamadım hem pah kırma var hemde konik olarak geliyor.

Parcayı ekledim unsur ağcından izlediğim yolun doğru olup olmadığını yada daha nasıl kolay yapıldığını açıklayabilirmisiniz? sanki bunun daha kolay bir yolu olmalı. ayrıca açınım da büküm çizgileri sw2005 kullandığım için gözükmüyor dimi ?

[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]

ilginç bir tasarım mantıgıyla resim çizmişsin.

katı modelden sheet metal yapmadaki problemin katı model haldeyken saç açılımını alabilmen için bazı şeyler yapman gerkiyor.. bu resimde de büküm yerinde paha kadar olan yeri sınırı pahın edge çizgisini geçecek şekilde cut exrude yaparsan ondan sonrada insert bends komutuyla sheet metale çevirirken komut tablosunun altında rip komutuna gelip pah kenarında oluşan edge kenar çizgilerini seçtikten sonra gerekli ayarları yaparsan sac olarak açılacaktır..

bu parçada 60 derece oluşmuyor derken sanırım parçayı bükemediginiz diye anlıyorum. buda büyük bir ihtimalle büküm yerinde açtıgın deligin yeterince büyük olmaması ve istenilen yerden bükülememesinden kaynaklandığını düşünüyorum..