PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Endüstriyel tasarim-Mekanik tasarim-Mühendislik.Nedir bunlar?

baylaz
01-14-2010, 07:06
Herkese selamlar.
Merak ediyorum;
Tasarimci olmak icin illaki Üniversiteye gitmek sart midir?; CSWA ve CSWP belgelerine solid works ve benzeri yazilimlarin actigi sinavlara girip yeterlilik belgelerini alan insanlar nerelerde calisirlar..Endüstriyel tasarimci yada bir muhendisle karsilastirilamaz ama 4 yil okulda dirsek cürütüp aylik asgari ücretle calismak istemem dogrusu.Tam olarak mantik su mudur?

Endüstriyel tasarimci:
Hayal eder cizer Mekanik tasarimciya verir(Bunu CSWA ve CSWP belgelerine sahip insanlarda yapabilir)
Mekanik tasarimci:
Endüstriyel tasarimcidan aldigi örnegi gelistirir detaylari cizer üretim asamasina getirir ,ve fabrikada ilk örnek üretilir.

Solidworksturkiye.com da gordugum kadari ile aktif olarak mühendislik okuyan ögrenciler yada suan mühendis olan arkadaslar bilgi alisverisinde bulunuyorlar.
Peki bu az önce bahsettigim belgeyi alan insanlar universite okumadan is yapamazlar mi?
Bana bu isin dogrusunu anlatacak birisi var mi?
endüstriyel tasarimci Mekanik tasarimci Makine mühendisi ne anlamlara geliyor.bosa kürek sallamak istemiyorum.su an baslangic asamasindayim ve guzel fikirlerim var..Solidworksun actigi sinava Almanyada girip tasarimci olmak istiyorum.Calisma alanlarimi bilmek istiyorum..

Herkese simdiden tesekkur ederim..
Mert..

buraky88
01-14-2010, 19:25
:D ilginç bi yaklaşım. Ama ben burda 4 sene sadece diresek çürütmüyorum saç beyazlatıp hatta düküyorum. Ben bu çileyi çekip üç kuruş alıcam sende hiç bişi yapmadan tasarımcı olucaksın! senin aklın böyle bişiyi kesiyomu. Şu yazdıklarını geç aynanın karşısına bide sesli bi şekilde kendine sor bakalım ne cavap geleck aynadan :D Valla öyle bişi olursa çıkar boğaz köprüsünden atlarım arkadaş. Bak makina müh. 3 sınıftayım zevkle okuyorum gelecekte yapacağım meslektende çok hoşnutum buna rağmen bazen haykırarak gınaa geldi lan demek istiyorum. Sen şimdi benim geçtiğim yoldan geçmeden, bir şeylerin nasıl çalışacağını hayal etmeden bir şeyler tasarlamayı nasıl düşünüyorsun anlamış değilim. Bak Tasarım müh okuyan arkadaşlar gelip bize danışmadan bişi yapamıyolar doğru düzgün ki bu adamlar müh olucaklar bizim aldıklarımızı az buçuk alıyorlar.
Yurt dılında bilmem ne yapabilirsin o belgelerle ama Türkiyede etiket sorunun ne denli hat safada olduğunu dünya alem biliyor. Kısa ve öz türkiyede hiç bi iş yapabileceğini sanmıyorum.

hendeseci
01-14-2010, 19:32
Değerli Arkadaşım,

Ben kendimi, gerek Makina Mühendisliği bölümünden mezun olmamdan ve gerekse mezun olduğum yıldan itibaren sürekli olarak makina tasarım ile ilgili alanda çalışmamdan dolayı, Makina Tasarım Mühendisi olarak tanımlıyorum. Bu sebeple Endüstriyel Tasarımcı diye bir kavramı/ünvanı kesinlikle kabul ediyorum. Ama şunu kabul etmiyorum; "endüstriyel tasarımcı hayal eder yapar da sonra mekanik tasarımcıya verir" ve de "bunu CSWA ve CSWP belgesine sahip insan yapar". Olmaz böyle bir mantık... Eğer endüstriyel tasarımcı tasarımını tamamlamışsa ve iş bundan sonra mekanik alana kaymışsa demek ki burada endüstriyel tasarımcının yaptığı iş bitmiş demektir. Yani endüstriyel tasarımcı ortaya çıkacak ürün için kendisine düşeni yapmış, gerekli emeği harcamıştır.

CSWA ve CSWP belgesi ise(google dan takip edebilirsiniz, linkini koymaya ihtiyaç dahi duymuyorum) solidworks kullanıcılarının katılıp başarılı olursa aldıkları bir belgedir. Ama şuraya dikkatinizi çekmek istiyorum; Bu sınava girmek için para ödemek zorundasınız. Yani solidworksu iyi kulanan ve ve ve parası olan bu belgeyi alır. Konunun bu yönünün daha ileri açıklamaları benim açımdan artık politik terimlerle ifade edileceği için kimsenin beynini yormadan bu konuyu kısaca şöyle kapatıyorum; İyi bir solidworks kullanıcısıyım, Autocad, Inventor, Solidwoks, Solidcam eğitmeniyim, tüm tasarımlarımı solidworkste yapıyorum ve CSWA ve CSWP belgelerinden herhangi birine ihtiyaç duymuyorum.

Son olarak kesinlikle boşuna kürek çekmiyorsun eğer tasarımcı olmak için şimdiden bir şeyler yapıyorsan. Tasarımcı olmak için üniversiteye gitmek veya bu konuda özel bir eğitim almak gereklidir diye de düşünüyorum.

İyi çalışmalar.

Herkese selamlar.
Merak ediyorum;
Tasarimci olmak icin illaki Üniversiteye gitmek sart midir?; CSWA ve CSWP belgelerine solid works ve benzeri yazilimlarin actigi sinavlara girip yeterlilik belgelerini alan insanlar nerelerde calisirlar..Endüstriyel tasarimci yada bir muhendisle karsilastirilamaz ama 4 yil okulda dirsek cürütüp aylik asgari ücretle calismak istemem dogrusu.Tam olarak mantik su mudur?

Endüstriyel tasarimci:
Hayal eder cizer Mekanik tasarimciya verir(Bunu CSWA ve CSWP belgelerine sahip insanlarda yapabilir)
Mekanik tasarimci:
Endüstriyel tasarimcidan aldigi örnegi gelistirir detaylari cizer üretim asamasina getirir ,ve fabrikada ilk örnek üretilir.

Solidworksturkiye.com da gordugum kadari ile aktif olarak mühendislik okuyan ögrenciler yada suan mühendis olan arkadaslar bilgi alisverisinde bulunuyorlar.
Peki bu az önce bahsettigim belgeyi alan insanlar universite okumadan is yapamazlar mi?
Bana bu isin dogrusunu anlatacak birisi var mi?
endüstriyel tasarimci Mekanik tasarimci Makine mühendisi ne anlamlara geliyor.bosa kürek sallamak istemiyorum.su an baslangic asamasindayim ve guzel fikirlerim var..Solidworksun actigi sinava Almanyada girip tasarimci olmak istiyorum.Calisma alanlarimi bilmek istiyorum..

Herkese simdiden tesekkur ederim..
Mert..

baylaz
01-14-2010, 21:43
:D ilginç bi yaklaşım. Ama ben burda 4 sene sadece diresek çürütmüyorum saç beyazlatıp hatta düküyorum. Ben bu çileyi çekip üç kuruş alıcam sende hiç bişi yapmadan tasarımcı olucaksın! senin aklın böyle bişiyi kesiyomu. Şu yazdıklarını geç aynanın karşısına bide sesli bi şekilde kendine sor bakalım ne cavap geleck aynadan Valla öyle bişi olursa çıkar boğaz köprüsünden atlarım arkadaş. Bak makina müh. 3 sınıftayım zevkle okuyorum gelecekte yapacağım meslektende çok hoşnutum buna rağmen bazen haykırarak gınaa geldi lan demek istiyorum. Sen şimdi benim geçtiğim yoldan geçmeden, bir şeylerin nasıl çalışacağını hayal etmeden bir şeyler tasarlamayı nasıl düşünüyorsun anlamış değilim. Bak Tasarım müh okuyan arkadaşlar gelip bize danışmadan bişi yapamıyolar doğru düzgün ki bu adamlar müh olucaklar bizim aldıklarımızı az buçuk alıyorlar.

[Arkadas,
Birincisi bu yaklasimin nesini ilginc buldun onu anlamadim,ben adam gibi bir soru sordum ve ayni sekilde cevap bekledim..senin de yaklasimin yanlis..sende aynaya gecip karsimdakilerle nasil daha duzgun konusurum diye prova yap istersen..öyle SIRITMANA gerek yokdu..Allah yolunu acik etsin..]

Amacim kesinlikle ve kesinlikle kimsenin yaptigi isi yada okudugu okulu kucumsemek degil.Lütfen yanlis anlasilmasin.Evet o bahsini ettigim belgeye sahip olmak hersey demek degildir mutlaka.aslinda Bir tasarimci ne yapar..ne yapamaz..bir mühendis ne yapar ne yapamaz di merak ettigim.Herkese tesekkurler..

Berna GÜL
01-14-2010, 23:16
...Ama ben burda 4 sene sadece diresek çürütmüyorum saç beyazlatıp hatta düküyorum. Ben bu çileyi çekip üç kuruş alıcam sende hiç bişi yapmadan tasarımcı olucaksın!
...
Sen şimdi benim geçtiğim yoldan geçmeden, bir şeylerin nasıl çalışacağını hayal etmeden bir şeyler tasarlamayı nasıl düşünüyorsun anlamış değilim. Bak Tasarım müh okuyan arkadaşlar gelip bize danışmadan bişi yapamıyolar doğru düzgün ki bu adamlar müh olucaklar bizim aldıklarımızı az buçuk alıyorlar...

Karşınızdaki kişiyi bu derece düşürmenin ne gereği var şu durumda? Neden bu kadar aşağılayıcı konuşuyorsunuz? Sadece merak edip birşey sormuş üyemiz siz resmen dalga geçerek cevap vermişsiniz. Hiç gerek yok inanın hatta böyle cevap vereceğinize hiç vermeseniz daha iyi olurmuş. Yani durup dururken birden gerginlik çıkarmak niye? Lütfen karşınızdaki kişi ile dalga geçmeden karşılık verin, rica ediyorum. Forum ortamında da hoş olmuyor gerçekten.

hendeseci isimli üyemizin verdiğide bir cevap, sizinde farklı bir cevap mesela;)

Lütfen...

_

sozen
01-15-2010, 19:41
...Ben bu çileyi çekip üç kuruş alıcam sende hiç bişi yapmadan tasarımcı olucaksın! senin aklın böyle bişiyi kesiyomu....

sevgili buraky88, sanırım dirseklerin msn'de çürümüş. Yanlış anlama ama bu forum Türkçe'yi sevenler ve dil kurallarına uyanlarla dolu. Güzel yaz, üniversite okumuş sanalım :)