Orijinalini görmek için tıklayınız : Mil çekme mukavemeti
tamertamer
12-16-2009, 15:31
Merhaba. Çap 180 boy 4000 4140 islah çelik malzemeli bir milin çekme mukavemetini hesaplamak istiyorum .Yani mil ortadan değil boydan basınca maruz kalıcak ve boyu uzayabilir. Solidworks cosmosexpress te denedim fakat olmadı . Daha sonra solidworks 2009'da cosmosworks eklentilerinin hepsini kurdum yeni ismi sanırım Simulation olarak geçiyor sadece.
Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden Teşekkürler .
Simulationexpers cosmosun yeni adıdır. aynı işlemleri sırasıyla istediğin bölgeye cekme, basma kuvvetleri uygulayabilirsin.
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]
bu sitede aradıklarının coğunu bulabilirsin. yanlız üye olman gerekli.
tamertamer
12-18-2009, 13:54
Yardımınız için teşekkürler. Video yu inceledim ama biraz mantıksız geldi çelik bir parça hiç bir zaman okadar esneklik alamaz daha ilk darbede kaynak yerinden kırılır. o yüzden yaptığım denemede mil hamur gibi uzuyor :) dede den kalma hesaplama yöntemlerinden başka yol yok gibi. Müdürüm hesapladı ama ben bi türlü hesaplayamadım.
Mukavemet hesapları oldukça zor . 750 ton yükü newtona nasıl çevirebiliriz ? Ve bu hesaplamaları formülle nasıl yaparız ?
Bu konuda yardım edebilirmisiniz .
newton hesabı çok kolay. ağırlık (kg) x yer çekimi ivmesi=N
.. 750x1000 x 9,81 =7357000N eder
öncelikle ağırlık birimini kg yapman gerek. yerçekimi ivmesini ise heseplamada kolaylık için 10 alabilirsin. bide vidyoları iyi incele.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.