Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw z4
uzun süredir beni meşgul eden z4 modelimi sizinle paylaşıyorum daha cok eksiği var revize ettiğimde yeni render ler eklicem arkadaslar yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız] ([Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız])
Hakan BAŞTAN
12-08-2009, 13:11
Güzel bir çalışma.. Yalnız arbanın ust kısmında bir sorun var galiba! 3. resimde tavan kısmında butunluk bozulmus sanki.. O kısmı düzeltirsen daha guzel olacak bence..
ben yüzey modelleme hiç çalışmadım. ama çoğu arkadaşımız kpya yöntemi ile modelleme yapıor. inşallah kendi tasarımlarınızı oluştrursunuz.
evet render alınca üst kısımda sorun oluyor en kısa zaman da düzelticem fakat şu aralar yoğun çalışıyorum
ben yüzey modelleme hiç çalışmadım. ama çoğu arkadaşımız kpya yöntemi ile modelleme yapıor. inşallah kendi tasarımlarınızı oluştrursunuz.
referans resim kullanarak parca modellemek pek kopya sayılmaz. arka plana 3 tane resim koyup ondan bir model cikartmak da başlı başına emek ve bu konuda tecrube isteyen bir iş.
Blue print yöntemi kopyadan ziyade araç modelleyen kişi için bulunmaz bir kaynak ve kendini geliştirmesi için gerekli olan bir yoldur.
Kendi adıma konuşuyorum bu arabayı modellerken bilmediğim yada kullanmadığım bir cok komutu öğrendim..
Bu yüzden gösterilen emeğe kopya damgası vurmak çok yanlış....
Eminim o arkadaş bunları düşünmeden yazmıştır.
Berna GÜL
12-11-2009, 16:13
Bu kadar irdelemeyin boşverin. Sonuçta birşey koymuşsunuz ortaya. İlk defa yapan birinin elbette önce başka bir kaynaktan yol izleyerek ortaya bir iş çıkarması normaldir. Yeter ki başka bir çizimi alıp bunu ben yaptım demeyin. Yanlış anlamayın daha önce yaşandığı için dedim.
Çalışmalarınızın devamını dilerim.
_
Teoman KARA
12-11-2009, 16:18
ben yüzey modelleme hiç çalışmadım.
Zaten kendiside bu konuda, hiç çalışmasının olmadığını belirtmiş. Dolayısıyla yüzey çalışmanın zorluğu ve eğlencesinden uzakta.
Çoğumuzun yaptığı gibi bluePrint yöntemi ile bir yüzey çalışması yapsa, bu çalışmanın kendisine nasıl bir tecrübe katacağını, ufkunu nasıl açacağını ve bakarak yapılan yada sıfırdan bir tasarım ile, yüzey modelleme konularının ayrı ayrı ele alınması gerektiğini anlayacak.