PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SolidWorks'te kaynak işlemi

YakupEfendi
10-02-2009, 19:36
Solidworks'te sadece profiller mi kaynak yapılabiliyor? Montaj dosyalarında iki parçayı bir türlü kaynak yapamıyorum.Sanal eğitim seti de aldım fakat her eğitim dökümanında aynı konular işlenmiş.Kaynak yapma işlemi profiller kullanılarak anlatılmış.Herhangi iki nesne arasında nasıl kaynak oluşturabilirim acaba?
Yardımcı olursanız sevinirim...

ahimrek
10-03-2009, 11:26
Montaj dosyaların ve part içinde de kaynak yapılabilir.

Part içinde kaynak için;

Çizdiğin parçalarda Features seçeneklerinin içinde olan Merge Result yanında tiki kaldıracaksın yani döküm gibi değilde iki ayrı parça gibi tanımasını sağlayacaksın daha sonra weldments içinde bulunan fillet bend ile kaynak yapabilirsin.

Montajda kaynak yapabilmek için ise montaj dosyası açıkken Insert/Assembly Feature/Weld Bend seçeneğini tıkladığında çıkan adımları takip ederek kaynak işlemini yapabilirsin.

Ancak montajda kaynakta dikkat etmen gereken husus kaynak içinde ayrıca part oluşturuyor. Bu dosyayı part dosyalarında olduğu gibi yerdeğişikliğinde tekrar tanıtman gerekir.

İyi Çalışmalar.

YakupEfendi
10-05-2009, 17:21
Çok teşekkür ederim ahimrek.Montaj dosyalarında ''Weld'' ve ''Fillet Bead'' komutları pasif, parça dosyalarında ise ''Mate'' seçeneği olmadığı için iki ayrı parçayı hizalamak imkansız.Tavsiyeni uyguladım, gayet rahatmış ama bilen için...
Tekrar teşekkürler.

Aşkın YILDIZ
10-16-2009, 23:15
Solidworks'te sadece profiller mi kaynak yapılabiliyor? Montaj dosyalarında iki parçayı bir türlü kaynak yapamıyorum.Sanal eğitim seti de aldım fakat her eğitim dökümanında aynı konular işlenmiş.Kaynak yapma işlemi profiller kullanılarak anlatılmış.Herhangi iki nesne arasında nasıl kaynak oluşturabilirim acaba?
Yardımcı olursanız sevinirim...

bu linkte iki farklı parçaya montaj sayfasında nasıl kaynak atılır onunla ilğili bir video var.!
çok önce hazırladığım bir video belki buda size farklı bir kaynak olabilir..!

link:[Link Görmek ve Forumumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olmasınız]

Ahmet Mikâil YAZICI
07-03-2010, 23:20
Çok çok teşekkürler,
:) İstediğim şeyde kaynak üzerine bir eğitimdi. Sağol..

winfast
07-24-2011, 01:58
Yardımcı olurmusunuz sw2011 kullanıyorumda dediğiniz Features seçeneklerinde merge result yok neyapmam lazım? şimdiden teşekkürler

kivanc51
05-10-2012, 17:51
herkese iyi çalışmalar drawingde kaynaklı parçaları nasıl gösterebilirim iki adet sac parçasına 15x15 kaynak atılmış olarak

Komutan
05-11-2012, 04:30
Resimdeki gibi bir şey mi istediğiniz ?